واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: "مشمشه" در كمين سواركاران
مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه مشمشه را از مهمترين بيماريهاي مشترك انسان و تكسميها عنوان كرد و از سواركاران و افراد مرتبط با اسب خواست نسبت به اين بيماري آگاهيهاي لازم را كسب كنند.
دكتر نادر پرور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، درباره بيماري مشمشه، گفت: اين بيماري يكي از مهمترين بيماريهاي مشترك بين انسان، تكسميها و گربهسانان است و بيشتر در حيواناتي از جمله اسب، ببر و شير ديده ميشود.
وي افراد مرتبط با حياتوحش، سواركاران اسب، فعالان هيئت ورزشي سواركاري و دستاندركاران خريد و فروش اسب را مهمترين گروههاي در معرض خطر بيماري مشمشه دانست و تماس فيزيكي نزديك با حيواناتي از جمله اسب و تيماركردن حيوان را از جمله راههاي انتقال اين بيماري از حيوان به انسان عنوان كرد.
به گفته مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه بيماري مشمشه در موارد شديد حتي ميتواند منجر به مرگ شود.
پرور ادامهداد: اين بيماري به چند شكل مختلف ديده ميشود كه يك نوع از آن از ظاهر حيوان قابل تشخيص نيست و تنها با تستهاي تخصصي مربوط به اين بيماري مشخص ميشود.
وي با بيان اينكه اين تست هموراه در تمام مراكز پرورش اسب و سواركاري كه با دامپزشكي همكاري ميكنند انجام ميشود، يادآوري كرد: اين تست رايگان است و هر سال بيش از هزار اسب با اين تست در استان مورد ارزيابي قرار ميگيرند و در پايان كارت سلامت براي آنها در نظر گرفته ميشود.
مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه خاطرنشان كرد: نوع ديگر بيماري مشمشه نوع تنفسي آن است كه به راحتي از علائم تنفسي حيوان قابل تشخيص است و انواع ديگري از جمله نوع گوارشي و پوستي بيماري مشمشه نيز وجود دارد، اما در هر صورت تشخيص نهايي بيماري مشمشه بايد از طريق تست تخصصي آن صورت گيرد.
پرور كانون بيماري مشمشه را در كشور عراق اعلام كرد كه همجوار بودن ما با كشورعراق حساسيت نسبت به اين بيماري را تشديد ميكند.
وي اظهارداشت: به همين منظور هماهنگي لازم با دستگاههاي مربوطه از جمله محيطزيست، دانشگاه علومپزشكي و حتي هيئت سواركاري انجام شده است تا همكاري لازم را براي مبارزه با بيماري مشمشه با دامپزشكي استان داشته باشند.
مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه با تاكيد بر اينكه حمل و نقل اسب و شركت آن در مسابقات بايد بعد از تاييد سلامت دامپزشكي باشد، از سواركاران و افراد مرتبط با تك سميها هم خواست تا اطلاعات خود را نسبت به بيماريهاي مشترك انسان و حيوان بيشتر كنند.
پرور افزود: در صورت مشاهده هرگونه علائم در تك سميها بايد نزديكترين شبكه دامپزشكي را در جريان گذاشت تا اقدامات پيشگيرانه انجام شود و از ابتلاي ساير حيوانات گله به اين بيماري جلوگيري شود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]