واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تعزيه؛ هنر فاخر ايرانيان/ تأسيس گنجينه تعزيه استان مركزي با قدمت 250 سال
گروه هنر: تعزيه ميراث و هنر فاخر ماندگاري است كه در ميان مردم ايران از رنگ و بوي خاصي برخوردار است؛ لذا بايد براي ارتقاي اين هنر اصيل و جلوگيري از بروز بدعت در آن تلاش كرد تا اين ميراث غني براي هميشه تاريخ زنده بماند.
مصطفي مشايخي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مركزي در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) از استان مركزي، گفت: استان مركزي سابقه درخشاني در زمينه تعزيه دارد و بهعنوان يكي از قطبهاي تعزيه كشور شناخته شده است و قدمت هنر تعزيه در آن به زمان دولت ناصري بازميگردد و همچنين گروههاي متعدد تعزيه و مفاخر معروف و مشهوري در شهرستانهاي مختلف استان به ويژه تفرش وجود دارد.
وي بيان كرد: تعزيه ميراث و هنر فاخر ماندگاري است كه علاوه بر ديگر ايام سال، در ايام محرم و صفر نيزدر ميان مردم ايران از رنگ و بوي خاصي برخوردار است؛ لذا بايد براي حفظ و ارتقاي اين هنر اصيل و جلوگيري از بروز آفت و بدعت در آن تلاش كرد تا اين ميراث غني براي هميشه تاريخ زنده بماند.
وجود معروفترين شبيهخوانان كشور از استان مركزي
مشايخي اظهار كرد: در حوزه اجراي تعزيه در استان مركزي اقدامات مطلوبي صورت گرفته و در حال حاضر معروفترين شبيهخوانهاي فاخر كشور از استان مركزي برخاستهاند و نسخ تعزيهخواني ميرانجم كه جزء ارزشمندترين نسخههاي تعزيه است متعلق به استان مركزي است.
مدير كل ارشاد استان از برنامهريزي براي ساماندهي گروههاي تعزيه استان خبرداد و افزود: طي سه سال اخير شوراي تعزيه استان جهت شناسايي و ساماندهي امور مربوط به تعزيه و تعزيهخواني استان با حكم اداره كل ارشاد با بهرهگيري از پيشكسوتان تعزيه و نسل جوان متخصص و متبحر در امور تئاتر، موسيقي، هنر و ... تشكيل شده و اقدامات مطلوبي نيز در رأس فعاليتهاي آن قرار گرفته است.
تقويت شوراي تعزيه استان مركزي
وي اظهار كرد: در حال حاضر شوراي تعزيه استان در حال تقويت است و اقدامات و زمينه لازم جهت انتخابي بودن اعضاي آن در دستور كار اين اداره كل قرار گرفته و بزودي از حالت انتصابي خارج خواهد شد.
مشايخي با اشاره به تأسيس گنجينه تعزيه استان مركزي، افزود: گنجينه غني از تعزيه در استان با قدمت 250 سال شامل 700 نسخ تعزيه، البسه، ابزار و ادوات تعزيه وجود دارد كه پيگيريهاي لازم جهت اختصاص مكاني به اين گنجينه در دستور كار سازمان قرار گرفته و رايزنيهاي لازم صورت گرفته و اميد است با مشاركت و همكاري مسئولان بتوانيم گامي مهم در جهت اختصاص موزه تعزيه استان برداريم تا ضمن ثبت آثار و گنجينه غني تعزيه استان مردم نيز بتوانند از اين گنجينه بهرهگيري كنند.
رئيس شوراي تعزيه استان مركزي در پايان با اشاره به برخي اقدامات شوراي تعزيه استان، خاطرنشان كرد: برگزاري سوگوارههاي استاني تعزيه از قبيل سوگواره تعزيه خمين، تفرش، فرمهين و شازند و برگزاري سوگواره تعزيه كشوري و جشنواره تعزيه و آيات قرآني بيانگر گسترش كمي و كيفي تعزيه و صاحب نظر بودن استان در امر هنر فاخر تعزيه است.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]