واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بهترين زمان براي خوردن شام چه زماني است؟
به راستي فوايد خوردن شام در ساعات اوليه شب، به جز تناسب اندام و كاهش وزن چيست؟
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران،سوزش معدهاي كه در نتيجه خوردن غذا در ساعات پاياني شب باشد، مانع خواب آرام شما در طول شب ميشود. اگر شما جزو آن دسته از افرادي هستيد كه اخبار مربوط به سلامت و تناسب اندام را پيگيري ميكنند، حتماً تاكنون بارها از پزشكان و متخصصان تغذيه شنيدهايد كه بايد شام را پيش از ساعت ۷ شب خورد. اما در زندگي روزانه، به دلايل گوناگون از جمله ترافيك يا ساير مشغلهها، معمولاً اكثر ما اين قانون را رعايت نميكنيم، اما به راستي فوايد خوردن شام در ساعات اوليه شب، به جز تناسب اندام و كاهش وزن چيست؟ در ادامه مطلب، به برخي فوايد رعايت اين قانون اشاره ميكنيم.
۱- كمك به كنترل وزن
در ساعات پاياني روز، معمولاً افراد ميل به خوردن غذاهاي پركالري و از لحاظ غذايي كم ارزش دارند كه عموماً هم در خوردن آنها زيادهروي ميكنند. همچنين اگر شما در طول روز وعدهاي را حذف كرده باشيد يا خوردن شام را به تأخير اندازيد، براي سير شدن خود حجم بيشتري غذا ميخوريد و در نتيجه كالري بيشتري دريافت ميكنيد. همه اين موارد زماني كه با حذف وعده بعدي – يعني وعده صبحانه – همراه شود، منجر به عكسالعمل بدن شما به هورمون انسولين ترشحشده ميشود كه نتيجه آن افزايش ذخيرههاي چربي در بدن و اضافهوزن خواهد بود.
۲-كاهش سوزش معده
سوزش معده يا قلب نوعي حس گرفتگي در سينه، درست پشت قفسه سينه است كه ممكن است با خم شدن يا دراز كشيدن بدتر شود. به گفته متخصصان، يكي از راههاي جلوگيري از ايجاد اين سوزش، پرهيز از خوردن وعدههاي غذايي حجيم و پرچرب در ساعات پاياني شب است. خوردن شام در ساعات اوليه شب به دستگاه گوارش شما زمان كافي براي هضم غذا را ميدهد و خطر افزايش اسيد معده و برگشت اسيد به مري را به ميزان قابلتوجهي كاهش ميدهد. اين واقعه كه متخصصان آن را با عنوان رفلاكس اسيد معده ميشناسند، معمولاً با سوزش معده و قلب همراه است. دراز كشيدن پس از خوردن غذا سوزش معده و برگشت اسيد را بيشتر ميكند. به همين دليل وجود چند ساعت فاصله زماني بين خوردن غذا و دراز كشيدن ميتواند در كاهش سوزش معده بسيار موثر باشد.
۳- خوابي آرامتر
سوزش معدهاي كه در نتيجه خوردن غذا در ساعات پاياني شب باشد، مانع خواب آرام شما در طول شب ميشود. دل درد نيز يكي ديگر از مشكلاتي است كه هنگام خواب براي فردي كه ديروقت شام خود را ميل كرده است به وجود ميآيد. مصرف بيش از حد مايعاتي مانند آب، نوشابه، شير يا حتي غذاهاي آبدار مانند سوپ باعث ميشود شما مجبور شويد در طول شب چندين بار براي خالي كردن مثانه خود از خواب بيدار شويد، اما توجه داشته باشيد كه رفتن به رختخواب با معده خالي و با گرسنگي نيز به هيچوجه توصيه نميشود و اين موضوع نيز ميتواند به نوبه خود در خواب اختلال ايجاد كند. به همين دليل متخصصان توصيه ميكنند افراد قبل از خواب يك ميانوعده كم حجم و سبك مصرف كنند. غلات آماده مصرف همراه با شير كم چرب، يا ماست با كمي نان، از جمله گزينههاي مناسب هستند.
۴- انرژي بيشتر
شروع روز با يك صبحانه خوب و كامل و خوردن وعدههاي مقوي در طول روز نه تنها ميزان انرژي شما را افزايش ميدهد، بلكه عملكرد مغز و اعصاب را نيز بهبود ميبخشد، اما به تعويق انداختن وعدههاي غذايي نه تنها انرژي شما را كاهش ميدهد، بلكه باعث پايين آمدن قند خون شما نيز ميشود و احساس خستگي و كسلي را براي شما ايجاد ميكند. براي پيشگيري از چنين وضعيتي، سعي كنيد وعدههاي اصلي و ميانوعدههاي خود را به موقع و منظم مصرف كنيد. يكي ديگر از دلايل افزايش انرژي ناشي از خوردن شام در ساعات اوليه شب، آرامش بيشتري است كه فرد هنگام خواب تجربه ميكند. خواب آرام شب قبل، باعث افزايش انرژي در روز بعد شده و انگيزه فرد براي ورزش و كنترل وزن بيشتر ميشود.
چند راهكار براي كاهش ميل به خوردن در ساعات پاياني شب
_ درست پس از شام دندانهاي خود را مسواك بزنيد. اين كار هم براي بهداشت دهان و دندان شما مناسب است، هم مزه خميردندان طعم غذاهايي كه بعد از آن خورده ميشود را تغيير ميدهد و در نتيجه ميل به خوردن غذا را كاهش ميدهد.
_ دم نوشهاي گياهي بنوشيد. اگر دوست داريد هنگام تماشاي تلويزيون يا گشت و گذار در اينترنت يك چيزي بخوريد، دم نوش گياهي بنوشيد. با اين كار هم به اصطلاح دهانتان مشغول است، هم كالري اضافي وارد بدن خود نميكنيد و هم از خواص متعدد دمنوشهاي گياهي بهرهمند ميشويد.
_ براي صرف شام زمان تعيين كنيد و حتي ميتوانيد ساعت خود را كوك كنيد تا مثلاً يك ساعت قبل از ساعت ۷ شب به شما يادآوري كند كه براي خوردن شام خود يك ساعت ديگر بيشتر فرصت نداريد.
_ برنامه غذايي خانواده را در صورت لزوم تغيير دهيد. شايد لازم باشد به دليل مشغله كاري اعضاي خانواده، از قبل براي نوع و ساعت شام برنامهريزي كنيد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]