واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ناديده گرفتن واقعيتي به نام ايران؛ نشاندهنده فضاي غير واقعي ژنو 2
گروه سياسي: تحليلگر مسائل سياست خارجي با تأكيد بر اينكه ژنو 2 به نتيجه لازم نخواهد رسيد، گفت: عدم حضور ايران نشاندهنده حاكميت يك فضاي غير واقعي بر نشست است، چرا كه واقعيتي مانند ايران را در اثرگذاري در مسائل منطقهاي ناديده گرفته است.
حشمتالله فلاحتپيشه، كارشناس ارشد مسائل سياست خارجي و بينالملل در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي(ايكنا) با موضوع نشست ژنو 2 و بحث حضور يا عدم حضور جمهوري اسلامي ايران در آن گفت: در اين زمينه شاهد نوعي عدم تطبيق راهبرد بينالمللي و منطقهاي ايالات متحده امريكا هستيم.
وي خاطرنشان كرد: اين عدم تطابق، عمدتاً متأثر از فشار لابيهاي منطقهاي ناشي ميشود، چرا كه امريكا در منطقه متحداني دارد كه بيش از پيش رابطهاش با آنها دچار مشكل شده است.
افزايش اختلاف ميان واشنگتن و متحدان منطقهاي خود پس از توافق ژنو 3
فلاحتپيشه گفت: از زمان انعقاد موافقتنامه ميان ايران و گروه 1+5 در مذاكرات ژنو 3 اين اختلاف واشنگتن با متحدان منطقهاي خود، بيشتر شده است، زيرا اين متحدان معتقدند كه اين توافقنامه به معناي اعطاي دست بازتر به ايران است.
وي افزود: نشست ژنو 2 اولين نشست مربوط به منطقه خاورميانه پس از توافق ژنو 3 است و امريكاييها خوب ميدانند كه حضور ايران در اين نشست، پررنگ و مؤثر خواهد بود و مانع تحميل اراده كشورهاي حامي تروريسم در سوريه ميشود.
امريكا ميداند به نتايج عملي نميرسد
اين كارشناس ارشد مسائل سياست خارجي و بينالملل گفت: اين يك ضعف عملگرايانه در سياستهاي امريكاست و خود نيز ميدانند كه در ژنو 2 به نتايج عملي نميرسند و حداكثر بهصورت موقت، ميتوانند دوستان منطقهاي خود را راضي نگه دارند.
وي اظهار كرد: از طرف ديگر، مسئولان سياست خارجي دولت ايران هم نبايد بهگونهاي موضع بگيرند كه دنيا اينگونه تلقي كند تهران حضور در ژنو 2 را براي خود، امتياز محسوب ميكند.
فلاحتپيشه گفت: حضور ايران ميتوانست حضوري مبتني بر «پايمردي» باشد كه در آن كشورها به دلايل فراتر از منافع ملي خود در نشستي حضور مييابند.
غيبت ايران؛ ضربهاي اساسي به ژنو 2
وي تصريح كرد: اگر جمهوري اسلامي ايران در ژنو 2 حضور پيدا ميكرد، بيشك ميتوانست به حل بحران سوريه كمك كند، بنابراين به نظر من غيبت ايران ضربهاي اساسي به نشست است.
تحليلگر مسائل سياست خارجي با تأكيد بر اينكه ژنو 2 به نتيجه لازم نخواهد رسيد، گفت: عدم حضور ايران نشاندهنده حاكميت يك فضاي غير واقعي بر نشست است، چرا كه واقعيتي مانند ايران را در اثرگذاري در مسائل منطقهاي ناديده گرفته است.
اولويت عربستان يافتن مأمني براي تروريستهاست نه حل بحران سوريه
وي يكي از اصليترين انحرافات نشست ژنو 2 را در اولويتهاي شركتكنندگان برشمرد و افزود: بعضي بازيگران مثل عربستان بيشتر بهدنبال يافتن مأمن براي تروريستهايي است كه از 83 كشور دنيا به سوريه آمدهاند، تا بهدنبال يافتن راه حلي براي مسئله سوريه و به نظر ميرسد اين موضوعي است كه تحت فشار لابي نفت در اولويتهاي سياست خارجي ايالات متحده امريكا هم قرار گرفته است.
شأن ديپلماتيك ايران حفظ شود
فلاحتپيشه با اشاره به گمانهزنيها و پيشنهادهايي مبني بر حضور غير رسمي ايران در پشت دربهاي سالن مذاكرات ژنو 2 گفت: شأن ديپلماتيك جمهوري اسلامي ايران بايد حفظ شود، زيرا صورت حضور كشورها در هر نشستي، نشاندهنده جايگاه واقعي آن كشور خواهد بود و از آنجا كه ايران در صورت حضور در ژنو 2 يكي از محورهاي اساسي نشست است، حضور خارج از فضاي رسمي در شأن ديپلماتيك كشورمان نيست.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]