واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خالي از سكنه شدن روستاهاي شهرستان كوهرنگ/ ورود حيوانات وحشي به كوچه ها
شهركرد - خبرگزاري مهر: بسياري از روستاهاي شهرستان كوهرنگ به علت كوچ عشاير خالي از سكنه شده و كمتر كسي در روستاها زندگي مي كند و با اين اوصاف زندگي در اين روستاها تا بهار سال آينده جريان ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر، استان چهارمحال و بختياري استاني عشايري و برف گير در رشته كوه زاگرس مركزي است. همان گونه كه از نام استان چهارمحال و بختياري پيداست، اين استان از دو بخش چهارمحال و بختياري تشكيل شده است.
منطقه بختياري كه موطن اصلي بخش عشاير بختياري است، با تمدن و فرهنگ ديرينه ايران پيوند ناگسستني دارد. مردمان بختياري بيشتر به صورت كوچ گري زندگي ميكردند و بين استانها و نواحي زاگرس مياني كوچ ميكنند.
ناحيه بختياري ناحيهاي است كوهستاني، برف گير و با مناظر بديع مشتمل بر بخشهايي از دهستانهاي جانكي، فلارد، خانميرزا، تنگزي، بازفت، دوآب صمصامي، ديناران، اردل، مشايخ، ميانكوه و چغاخور و به طور كليتر عشاير در شهرستانهاي كوهرنگ، اردل، فارسان و لردگان و برخي از مناطق شهري و روستايي ديگر زندگي ميكنند.
بيشتر عشاير چهارمحال و بختياري در شهرستان كوهرنگ به دليل وجود منابع خدادادي و شرايط آب و هوايي مستقر مي شوند.
آغاز كوچ عشاير شهرستان كوهرنگ از اواخر تابستان آغاز شد و هم اكنون عشاير از استان خارج شده اند و خانه هاي روستاهاي عشايرنشين اين شهرستان خالي از سكنه شده است. بيش از 16 روستا در اين شهرستان محل زندگي عشاير است كه هم اكنون خالي از سكنه شده است و زندگي تا بهار سال آينده در آنها وجود ندارد.
تعداد زيادي روستاي عشاير نشين در شهرستان كوهرنگ وجود دارد و خانه هاي اين روستاها از سنگ و مصالح طبيعي ساخته شده است.
بارش شديد برف در شهرستان كوهرنگ و بالا رفتن ارتفاع برف به بيش از 3 متر در بسياري از اوقات موجب ناپديد شدن بسياري از خانه هاي روستايي عشايري مي شود وخانه ها به زير برف مي روند.
هم اكنون با ترك اين روستاها توسط عشاير سكوت جاي عشاير را در اين روستاها فرا گرفته است. حيوانات وحشي از جمله گرگ، روباه،شغال و... براي پيدا كردن غذا در بسياري از اوقات به اين روستاهاي خالي از سكنه مي آيند. ورود حيوانات وحشي در كوچه روستاها در شبها بسيار بيشتر از روز است.
22 هزار نفر عشاير در شهرستان كوهرنگ وجود دارد
بخشدار مركزي كوهرنگ در گفتگو با خبرنگار مهر در اين خصوص اظهار داشت: بسياري از جمعيت شهرستان كوهرنگ عشايري است و با آغاز فصل سرما عشاير، كوهرنگ را ترك مي كنند وبه سمت مناطق گرمسير جنوب كشور حركت مي كنند.
حميد مير علايي ادامه داد: در حدود 22 هزار نفر عشاير در شهرستان كوهرنگ وجود دارد كه در فصل بهار و تابستان در روستاهاي عشايري شهرستان زندگي مي كنند و به شغل دامداري مشغول هستند.
وي اعلام داشت: عشاير اين شهرستان داراي دام هاي فراواني هستند و با آغاز فصل سرما و نبود علوفه نمي توانند در منطقه بمانند و بايد به مناطق گرمسير براي تهيه علوفه دامها بروند.
بخشدار مركزي كوهرنگ اذعان داشت: در بخش مركزي كوهرنگ بيش از 10 روستا وجود دارد كه با كوچ عشاير خالي از سكنه مي شوند و زندگي در روستاها ديگر جريان ندارد و اين در حالي است تعداد روستاهاي عشايري خالي از سكنه در كل شهرستان بيشتر از اين تعداد است.
بخشدار مركزي كوهرنگ ادامه داد: عشاير تمام وسايل خود را از خانه هاي روستايي خود در اين شهرستان بر مي دارند و همراه خود به سمت مناطق گرمسير كشور از جمله استان خوزستان مي برند.
مير علايي تاكيد كرد: بارش برف در بسياري از روستاهاي عشايري به گونه است كه كوچه ها پر از برف مي شود وحركت كردن در آنها ميسر نيست وبايد تاگرم شدن هوا و آب شدن برفها صبر كرد.
بخشدار مركزي كوهرنگ با اشاره به اينكه زيبايي فصل زمستان مسافران بسياري را به منطقه كوهرنگ مي كشاند ياد آور شد: بايد مسافران نسبت به سوانح و حادثه هايي كه برف مي تواند ايجاد كند بسيار هوشيار باشند.
وي تصريح كرد: باد در بسياري از مواقع برف را به داخل جاده مي كشاند(بادروف ) و مي تواند سلامتي سرنشينهاي خودروهايي كه در جاده هاي پر برف منطقه تردد مي كنند را به خطر بااندازد كه بايد رانندگان در ابن خصوص بسيار هوشيار باشند و با تجهيزات كامل وارد شهرستان شوند.
..........................
گزارش از سيد محمد رضا موسوي
كد خبر: 2201952
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۰۸:۰۱
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]