پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851010990
نبرد رنگ در آفريقاي جنوبي
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نبرد رنگ در آفريقاي جنوبي
اشاره: اين روزها به مناسبت درگذشت نلسون ماندلا، حرف آفريقاي جنوبي زياد بر سر زبانهاست، از اين رو نابجا ندانستم كه مقالهاي را كه حدود پنجاه سال پيش (سال 1339) دربارة اين كشور نوشته بودم، در اين جا بياورم، تا تجديد يادي باشد از آن دوران كه «آپارتايد» ناميده ميشد. اين مقاله صد و سي سال پيش از رفع تبعيض در اين كشور برقلم آمد، و در كتاب «ايران را از ياد نبريم» انتشار يافت. (م.ع.ن.الف)
***
آنچه در اين چند ماهه در آفريقاي جنوبي روي داده، نه هنوز ميتوان عصيانش ناميد و نه انقلاب؛ نهيب رعبآوري است براي آنكه وجدانهاي خوابآلوده را بيدار كند. مسئله نژاد در آفريقاي جنوبي جزئي از مسئله بزرگ بشريّت است، يعني پيكار ميان ستمگر و ستمكش كه اندك اندك به اوج خود ميرسد و به همين سبب دوران ما يكي از بارورترين و خطيرترين دورانهاي روزگار خواهد بود.
نزديك دوازدهسال است كه سياستنژادي دولت آفريقاي جنوبي در سازمان ملل متحد مطرح است و در طي اين دوازده سال نشست و برخاستهاي بسياري صورت گرفته؛ ساعتهاي بيشمار بر سر بحث و جدل سپري شده؛ بحثهاي كم حاصل: «آيا اين يك امر داخلي است، آيا يك امر خارجي است؟ آيا در صلاحيت سازمان ملل است؟ آيا نيست؟ آيا صلح جهان را به خطر ميافكند؟» در اين مدت نطقهاي فصيح و بليغي رد و بدل شده، صدها صفحه گزارش و صورت مجلس نوشته آمده، ليكن هنوز كه هنوز است، سازمان ملل در چنگ استدلالهاي حقوقي سرگردان است و از مرحلة «اندرز» و «ملامت» پاي فراتر ننهاده.
فرمانروايان عالم هنوز لجوجانه ميكوشند كه مسائل بزرگ انساني را در چارچوب مقررات حقوقي حل و فصل كنند، و اين برخلاف طبع زمانه است، و اين برخلاف واقعيتهاي نيرومند و عرياني است كه ديگر هيچ استدلال و آيه و قانوني در برابر آنها تاب مقاومت ندارد. آنچه ما «حقوق» ناميدهايم، در بسياري موارد خود بند گراني است بر دست و پاي بشريت و چه بسا فتنهها و آشوبها كه از «حقوق» موجود سرچشمه ميگيرد، نه از نبودن «حقوق».
دولت آفريقاي جنوبي نيز به اتكاي «حقوق»، سياهپوستان را به مسلسل ميبندد! او و دوستانش ادعا ميكنند كه تبعيضنژادي در آن كشور «امري داخلي» است، يعني امري است كه به ميل و ارادة دولت آفريقاي جنوبي بستگي دارد، و سازمان ملل متحد را در آن حق مداخلهاي نيست. مفهوم اين ادعا اين است كه سه ميليون تن سفيدپوست حق دارند كه با نه ميليون سياهپوست به هر نحوي كه دلخواهشان بود، رفتار كنند؛ زيرا قدرت حكومت و پول و اسلحه در دست آنهاست. اينان هر قانوني به نفع خود دانستند، وضع ميكنند و هرگونه خواستند، به اجرا در ميآورند؛ چه، حقوق بينالملل ميگويد «نبايد در امور داخلي دولت ديگري دخالت كرد.» و دولت نيز به نظر همان حقوق بينالملل «دستگاهي است كه خاك كشور را در تسلط خود داشته باشد.»1
بدبختانه اتحاديه آفريقاي جنوبي تنها نيست. در برخي كشورهاي ديگر نيز، بيآنكه بهانة رنگپوست در ميان باشد، همان ميگذرد كه در آفريقاي جنوبي ميگذرد؛ منتها خشونت و صراحت دولت آفريقاي جنوبي كار او را به رسوائي بيشتري كشانيده. دعوا بر سر چيست؟ اجمال قضيه اين است كه يك ميليون و نيم تن مردم انگليسي نژاد، نود و نه درصد از معادن پرسود افريقاي جنوبي را در اختيار دارند (چهل و چهاردرصد از طلا و بيش از نيمي از الماس و اورانيوم دنيا از اين معادن به دست ميآيد). اقليت هلندي نژاد نيز كه شمارة آنها بيش از يك ميليون و نيم تن نيست، قدرت حكومت و پليس و ارتش را در دست گرفتهاند. ميماند نه ميليون تن بومي سياهپوست و هندينژاد كه در وضعي شبيه به وضع بردگان به سر ميبرند. در اين حرفي نيست كه سياست تبعيضنژادي در افريقاي جنوبي بيش از هر چيز انگيزة اقتصادي دارد. همه صاحبنظران و از آن جمله مأموران سازمان ملل متحد كه وظيفه تحقيق در اين مسئله را به عهده گرفتند، اين نكته را تصديق كردهاند؛ به عقيدة اينان، سفيدپوستان بيم آن دارند كه اگر از اعمال فشار و ستم دست بكشند، وضع ممتاز اقتصادي خود را در خطر افكنند و از ناز و نعمت كنوني بيبهره مانند! علتهاي ديگري نيز بر شمرده شده است، چون تبختر نژادي، عوامل ديني و رواني كه هيچ يك مبناي توجيهپذيري ندارد. از همه عجيبتر نام «تمدن» و ادعاي «دفاع از تمدن» است كه در اين ميانه بر زبان آورده ميشود!
تبعيضنژادي در آفريقاي جنوبي مبتني بر قانوني است كه به نام اپارتيد (Aparthied) شهرت يافته. اين قانون كه بهتر است آن را آئيني شمرد، در سال 1928 به ابتكار و كوشش دكتر مالان رهبر حزب ناسيوناليست وضع گرديد. آپارتيد به معناي جدائي است و مقصود از آن، ايجاد جدائي جسماني در ميان ساكنان اروپائي و غير اروپائي كشور است.
بر اثر اين قانون، خاك آفريقاي جنوبي به دو منطقه سياهنشين و سفيدنشين تقسيم شد؛ يعني در واقع سياهپوستان و بوميان و مهاجران هندي محكوم به اقامت در نواحي و محلههاي خاصي گرديدند كه از طرف دولت تعيين ميشد. خروج از اين محلها مستلزم داشتن شناسنامه يا گذرنامة مخصوص است. هر فرد غير اروپائي ناگزير است كه همواره اين شناسنامه را كه به منزلة سند بردگي اوست، با خود همراه داشته باشد.
از نظر اروپائينژادان، اين ورقه داراي اهميت اساسي است؛ زيرا به كمك آن ميتوانند زندگي سياهپوستان و رفت و آمد آنان را تحت نظارت دائم داشته باشند. گذشته از اين، پليس به اتكاي همين ورقه بهانه مييابد كه هر آن سياهان را آزار و تحقير كند، تا مبادا رنگ پوست و وضع فروتر اجتماعي خود را از ياد ببرند. افراد پليس گاه و بيگاه به خانه سياهان هجوم ميبرند تا «ورقه» آنان را بازرسي كنند. مخبر يكي از روزنامههاي فرانسوي از آفريقاي جنوبي گزارش داده است كه بر سر هم روزي هزار تن سياهپوست در ماجراي «ورقه» به بهانههاي گوناگون توقيف ميشوند و به پرداخت جريمه يا مجازات حبس محكوم ميگردند. هم اكنون بيش از سيصد هزار زنداني سياسي در آفريقاي جنوبي وجود دارد.
كميسيون سازمان ملل كه در پيش از آن نام برده شد، در گزارش خود وضع تبعيض را چنين توصيف ميكند: «ساكنان غير اروپائي نميتوانند با سفيدپوستان ازدواج كنند. يك هندي نژادي كه در ناتال سكونت دارد، بيآنكه اجازه نامهاي از پيش تحصل كرده باشد، نميتواند از ولايت خود بيرون رود و به ولايت ديگري از همان كشور پاي گذارد. هيچ غير اروپائي نميتواند در رستوراني غذا طلب كند، يا شبي را در هتلي بگذراند(به استثناي چند رستوران و هتل كه به افراد غير اروپائي تخصيص يافتهاند). هيچ سياهپوستي نميتواند در شهري غير از شهر محل سكونت خود كاري به دست آورد. هيچ غير اروپائي نميتواند به عضويت پارلمان انتخاب گردد و حق رأي دادنش محدود و مشروط به شرايطي است...»
گزارش به اين نتيجه ميرسد: «سران دولتي آفريقاي جنوبي در آنچه مربوط به حقوق انساني، آزادي و امكانات زندگي است، روشي در پيش گرفتهاند كه به نحو فاحشي بر خلاف اصول برابري افراد بشر است. چهار پنجم از مردم آن سامان در چنان ذلّت و خفّتي به سر ميبرند كه وضع آنان به حيثيّت انساني لطمه ميزند و رشد و شكفتگي وجود آدمي را ناممكن يا بسيار مشكل ميسازد.»
يكي از انگليسيان، به نام فيليپ مانسون كه سالها در آفريقاي جنوبي اقامت گرفته است، كتابي دربارة سياست نژادي سفيدپوستان تأليف كرده2 وي در كتاب خود مينويسد: «براي خارجيي كه بدين كشور پاي ميگذارد، مايه حيرت است كه ميبيند هندي نژادان درس خوانده كه بعضي از آنان فارغالتحصيل دانشگاه هستند و درآمد شايستهاي نيز از كسب خود دارند، از ورود به سينماهاي اروپائي نژادان ممنوع ميباشند؛ اينان تنها حق ورود به سينماهائي دارند كه فيلمهاي آنها براي غير اروپائيان«مناسب» تشخيص داده شده!» همين مؤلف پس از توصيف وضع غير اروپائيان چنين مينويسد: «من در آن كشور شاهد اعمال وحشت آوري بودم كه دلهاي مردم حسّاس را از هر نژادي باشند به درد ميآورد. پس از بيست و پنج سال اقامت دركپ، هنگامي كه آنجا را ترك ميگفتم، از اينكه مرد سفيد پوستي بودم، احساس شرمساري ميكردم!»
همه كساني كه با وضع آفريقاي جنوبي آشنايي داشتند، پيشبيني حوادث شومي را درآن كشور، ميكردند، ليكن سفيد پوستان آفريقاي جنوبي خود اطمينان داشتند كه وضع موجود تا پانزده سال ديگر ميتواند ادامه يابد. وقايع اين چند ماهه بار ديگر نشان داد كه سرعت سير زمانه از حدس و حساب و تقويم آدميان در ميگذرد. آشوب اخير به عنوان اعتراض به قانون گذرنامه آغاز گرديد؛ ولي اكنون سياهان تنها به لغو گذرنامه قانع نيستند، و در همه شئون تساوي حقوق ميطلبند. نهضت سياهان بر اثر جدائي جناح جوان حزب«كنگره ملي آفريقائي» از آن حزب اوج گرفت. نوزده ماه پيش، جوانان حزب مذكور كه از شكيبايي و نرمي رهبران پير خود تنگ حوصله شده بودند، از آنان جدائي گرفتند و حزب تازهاي به نام «كنگره هواداري آفريقا» پي افكندند. اين حزب نفس تازهاي در نهضت مردم سياهپوست دميد. برنامه كار جوانان كه در بيانيهاي به نام «منشور آزادي» انتشار يافته، به اجمال چنين ميگويد: «اتحاديه آفريقاي جنوبي به همه كساني تعلق دارد كه در آن زندگي ميكنند، رنگ پوست آنان هر چه هست، گو باش.
هيچ دولتي نخواهد توانست در اين كشور اعمال حاكميت كند، مگر آنكه از پشتيباني قاطبة مردم برخوردار باشد؛ همه ساكنان اين سرزمين حق بهرهمندي از زمين، آزادي و صلح دارند.» و به اين شعار پايان مييابد: «آفريقا براي آفريقائيان».
حزب جوان «كنگره هواداري آفريقا» تقاضاي برابري حقوق براي همه نژادها دارد و در بيانيه خود وعده كرده است كه تا روز پيروزي به نبرد ادامه دهد. اعتصابها و جنبشهائي كه درچند شهر آفريقاي جنوبي برپا شد، نشانة آغاز نبرد بود. خبرنگار روزنامه «فرانس ابسرواتور» پاريس، هيرنابلوم برگ، يكي از اين جنبشها را كه در «كپ» اتفاق افتاده است، چنين توصيف ميكند: (ابسرواتور، مورخ 17 آوريل 1960)
«اعتصاب روز دوشنبه آغاز شد و تا چهارشنبه ادامه داشت. هرچند پليس سپيدهدم، همه سران سياهپوست را توقيف كرده بود و پاسبانان بر در هر خانة «بومي و سياه» كوفته و از آنان خواسته بودند كه بر سر كار خود باز گردند، با اينحال آفريقائيان به عنوان اعتراض رو به مركز شهر به راه افتادند. جلو كميسارياي پليس جمع شدند و آزادي سران خود را طلب ميكردند. همانگاه من در ميدان كلدون كه كميساريا در آن واقع است، حاضر بودم.
هنگامي كه نخستين گروه جمعيت بدانجا روي آورد، رئيس پليس به ناگاه بلندگوئي را جلو دهان گرفت و از زنان و كودكان اروپائي نژاد خواست كه از آن مكان دور شوند.
آنگاه من به سوي خانهاي دوان شدم كه روبروي كميساريا قرار دارد. بر بام آن بالا رفتم و پاسبانان را ديدم كه دهانة مسلسلها را رو به جمعيتي كه هر لحظه انبوهتر ميشد، گرفتند، آماده به كار.
ميدان بيدرنگ در محاصرة فوجي از نظاميان قرار گرفت كه در كاميونهاي زره پوش بدانجا رسيده بودند. كمي دورتر، چند زرهپوش ديگر بناي پارلمان را حراست ميكردند. يك هليكوپتر نيروي هوائي آفريقاي جنوبي پيوسته بر فراز سر ما ميچرخيد تا نيروهاي كمك را به مكانهاي حساس راهنمايي كند.
سيهزار آفريقائي با دستهاي تهي در سكوت به جلو گام بر ميداشتند و جاده بزرگي را كه به شهر ميپيوندد، انباشته بودند. اينان هيچ سلاحي با خود نداشتند نه حتي سنگي يا چوبي. سرودهاي انقلابي ميخواندند كه گاه به گاه با اين ترجيع بد غمانگيز قطع ميشد: «سخت است زندگي ما!».
پيشاپيش آنان مردي گام بر ميداشت كه يكشبه محبوبالقلوب همه سياهان شده بود. نام او فيليپ كگوزابا است. جواني بيست و هشت ساله كه محصل علم اقتصاد بوده و تحصيل خود را رها كرده است تا نهضت سياهان را در شهر «كپ» رهبري كند. شلوار آبي رنگي برپا و نيم تنة ارمك قهوهاي رنگي بر تن داشت. بسيار جوان مينمود. در چهره زيباي هوشيارش لطف خاصي ميدرخشيد كه در زير آن اراده آهنيني نهفته بود.
مقامات پليس از او خواستند كه جمعي را كه در مقابل كميساريا انبوه شده بود، به رعايت نظم دعوت كند. آنگاه كگوزابا به دههزار مردي كه از حومه آمده بودند و او رياست آنان را بر عهده داشت، روي كرد و گفت: «منتظر من بمانيد و از هر عمل خشونتآميزي بپرهيزيد» در ميان دوازده مردي كه خود برگزيد، به همراه پاسبانان، به سوي سيهزار تن سياهپوست كه با شكيبايي انتظار ميكشيدند، به راه افتاد.
در آن هنگام كه جوان راه خود را در ميان جمعيت گشود و روبروي آنان ايستاد، شور و اضطراب به اوج خود رسيد. روي به مردم كرد و از آنان خواست كه به خانههاي خود بازگردند. گفت كه رئيس پليس به او قول شرف داده است كه وزير دادگستري او را به نزد خود بپذيرد و دربارة آزادي زندانيان با او گفتگو كند. جمعيت بيدرنگ پراكنده شد.
همانروز، نزديك ساعت پنج كگوزابا به كميساريا فرا خوانده شد، يقين داشت كه در آنجا با وزير ملاقات خواهد كرد و پنج تن از معاونانش را با خود برد. همه آنان بيدرنگ توقيف شدند. با وزير در اينباره صحبت شده بود و جواب او همين يك كلمه بود: «توقيفشان كنيد!»گزارش مخبر فرانس ابسرواتور را بدان سبب نقل كردم كه در آن زيبايي و معناي خاصي يافتم.
جتماع سياهان «كپ» بدانگونه كه او توصيف كرده، پرمعناست؛ اجتماع مردمي كه به حقانيت و مظلومي خود اعتقاد دارند و ميدانند كه سرانجام پيروز ميشوند. با دست تهي پيش
ميروند.
حالت انضباط و آرامش و حرف شنوي آنان دليل بر آن است كه تصميم دارند از نيمه راه برنگردند.
پينوشتها:
1ـ موضوع تبعيض نژادي در آفريقاي جنوبي در 22 ژانويه 1948 از طرف نمايندة هندوستان در سازمان ملل متحد مطرح گرديد و از آن روز تا كنون سازمان ملل تنها به همين اكتفا كرده است كه از روش دولت آفريقاي جنوبي چند بار اظهار تأسف كند و تغيير سياست نژادي او را خواستار شود!
2 - Philip Manson: An Essai on Racial Tension
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
انتقاد فدراسيون فوتبال آفريقاي جنوبي از سهميه هاي جام جهاني
انتقاد فدراسيون فوتبال آفريقاي جنوبي از سهميه هاي جام جهاني تهران IranSport Net - دني جوردن رييس فدراسيون فوتبال آفريقاي جنوبي با انتقاد از فيفا گفت اختصاص پنج سهميه جام جهاني به قاره آفريقا منسوخ شده و بايد در اين زمينه بازنگري شود به گزارش تارنماي غنا وب درحال حاضر 32 سهميهگزارش دوچرخه سواري صد روزه از نروژ تا آفريقاي جنوبي / 11000 مايل تا مدرسه
گزارش دوچرخه سواري صد روزه از نروژ تا آفريقاي جنوبي 11000 مايل تا مدرسه به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين مردها در جمع خيلي درباره ي ماجراجويي ها و سفرهايي كه دوست دارند انجام بدهند صحبت مي كنند اما بندرت آنها را تحقق مي بخشند بنابراين وقتي رضا پاكروان به دوستش استيون پاولي پيشنهرئيس شاخه حزب كنگره ملي آفريقاشنود مكالمات رهبران قاره سياه از آفريقاي جنوبي شروع شد
رئيس شاخه حزب كنگره ملي آفريقاشنود مكالمات رهبران قاره سياه از آفريقاي جنوبي شروع شد وينسنت ونا با اشاره به شنود تلفني مكالمات هيئت آفريقاي جنوبي در جريان نشست سال 2009 گروه 20 گفت جاسوسي از سران قاره سياه از آفريقاي جنوبي شروع شده است به گزارش خبرگزاري فارس استاد دانشگاه بيمسوول دفتر تبليغات اسلامي در آفريقايجنوبي:ايران نسبت به مراسم يادبود ماندلا كوتاهي كرد
مسوول دفتر تبليغات اسلامي در آفريقايجنوبي ايران نسبت به مراسم يادبود ماندلا كوتاهي كرد مسوول دفتر تبليغات اسلامي در آفريقايجنوبي گفت در حالي كه رييسان كشورهاي مختلف جهاني در مراسم تدفين نلسون ماندلا حضور يافتند متاسفانه نماينده كشور ما به اين مراسم نرسيد به گزارش ايسنا حجتكاروان اعلام همبستگي با فلسطيني ها از آفريقاي جنوبي وارد غزه شد
كاروان اعلام همبستگي با فلسطيني ها از آفريقاي جنوبي وارد غزه شد خبرگزاري آريا-كاروان اعلام همبستگي با فلسطيني ها براي انتقال كمك هاي بشردوستانه از آفريقاي جنوبي وارد غزه شد به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از علاء الدين البطه معاون رئيس كميته حمايت از هيات ها و كاروان هاي شكست حصآفريقاي جنوبي از مجسمه ماندلا رونمايي كرد
آفريقاي جنوبي از مجسمه ماندلا رونمايي كرد تهران واحد مركزي خبر عمومي 92 09 25 يك روز بعد از خاكسپاري نلسون ماندلا رئيس جمهور اسبق آفريقاي جنوبي و قهرمان مبارزه با نژادپرستي مجسمه 9 متري وي كه دستان خود را به نشانه وحدت و آشتي باز كرده است در اين كشور رونمايي شد اين مجسمه چهارتصويري/ سفير فرانسه در سازمان ملل: نبردهاي داخلي در سودان جنوبي بر پايه مسائل نژادي است
تصويري سفير فرانسه در سازمان ملل نبردهاي داخلي در سودان جنوبي بر پايه مسائل نژادي است تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 28 00 04 06 12 سفير فرانسه در سازمان ملل متحد گفت نبردها در سودان جنوبي عمدتا بر پايه مسائل نژادي است به گزارش مونيتورينگ اخبار خارجي واحد مركزي خبر ژرزيباكلام:ماندلا مانع خشونت انقلابي در آفريقاي جنوبي شد
زيباكلام ماندلا مانع خشونت انقلابي در آفريقاي جنوبي شد استاد دانشگاه تهران با بيان اينكه انقلاب در بسياري از كشورها همچون مصر و ليبي به خشونت كشيده شد گفت نلسون ماندلا از خشونت انقلابي در آفريقاي جنوبي جلوگيري كرد به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان صادق زيباكلام عصر امروز در مراسكيروش: قرعه ما در جام جهاني پاداشي بود كه از فوتبال لذت ببريم/ اولين كمپ را در آفريقاي جنوبي برگزار ميكنيم
كيروش قرعه ما در جام جهاني پاداشي بود كه از فوتبال لذت ببريم اولين كمپ را در آفريقاي جنوبي برگزار ميكنيم كارلوس كيروش صبح امروز در كنفرانس مطبوعاتي در سالن اجتماعات آكادمي ملي فوتبال شركت كرد به گزارش گروه ورزشي باشگاه خبرنگاران وبه نقل از سايت رسمي فدراسيون فوتبال كيروشپاپ خواستار توقف خشونت ها در جمهوري آفريقاي مركزي و سودان جنوبي شد
پاپ خواستار توقف خشونت ها در جمهوري آفريقاي مركزي و سودان جنوبي شد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 04 پاپ فرانسيس رهبر مذهبي كاتوليك هاي جهان چهارشنبه در پيام خود به مناسبت ميلاد حضرت مسيح ع توقف خشونت ها در جمهوري آفريقاي مركزي و سودان جنوبي را خواستار شد به گزارش خبربا برگزاري تظاهرات در پايتخت؛ شهروندان آفريقاي جنوبي دخالت نظامي فرانسه را محكوم كردند
با برگزاري تظاهرات در پايتخت شهروندان آفريقاي جنوبي دخالت نظامي فرانسه را محكوم كردند شركتكنندگان در اين تظاهرات شعارهايي در محكوميت سياستهاي استعماري فرانسه و عمليات نظامي اين كشور در آفريقاي مركزي سر دادند با برگزاري تظاهرات در پايتخت شهروندان آفريقاي جنوبي دخالت نظامي فراتيم ملي فوتبال در آفريقاي جنوبي اردو ميزند
تيم ملي فوتبال در آفريقاي جنوبي اردو ميزند سرمربي تيم ملي فوتبال ايران اعلام كرد كه اولين اردوي آمادهسازي تيم ملي در آفريقاي جنوبي برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاري ورزش ايران ايپنا طبق اعلام كارلوسكيروش اولين اردوي آماده سازي تيم ملي فوتبال ايران براي حضور در مسابقات جامجنگنده آمريكا در سودان جنوبي سرنگون شد
جنگنده آمريكا در سودان جنوبي سرنگون شد سرويس خارجي منابع محلي سودان جنوبي اعلام كردند كه يك هواپيماي نظامي آمريكا در سودان جنوبي هدف شورشيان اين كشور قرار گرفته است آسوشيتدپرس به نقل از منابع محلي در سودان جنوبي اعلام كرد اين هواپيماي نظامي براي خارج كردن شهروندان آمريكايي در-