واضح آرشیو وب فارسی:ايران: مانيتور كلاشنيكفها براي كه به صدا درميآيند؟
بنفشه غلامي
ميخائيل كلاشنيكف، خالق اسلحه كلاشنيكف و معروفترين نوع آن Ak-47 در آخرين ساعات روز دوشنبه در بيمارستاني در شهر ژفسك روسيه در سن 94 سالگي درگذشت. سلاحي كه او طراحي و توليد كرد، محبوبترين سلاح بين انقلابيون جهان و البته به همان نسبت تروريستهاي اطراف و اكناف دنيا شد. اين محبوبيت به دليل سبكي، مرگباري و البته ارزاني اين نوع سلاح است. اين محبوبيت همچنين اين سلاح را تبديل به عامل شماره يك كشتارهاي جهان كرده است؛ چيزي كه آقاي كلاشنيكف نميتوانست به آن افتخار كند. هر چند كه خود او در دفاع از خويش گفته بود سلاح او فقط براي دفاع از سرزمين مادرياش طراحي شده بود.
راشا تودي در سايت خود درباره كلاشنيكف نوشته است: او درخلال جنگ جهاني دوم فرمانده تانك بود اما در نبرد بريانسك از ناحيه شانه بشدت مجروح شد. كلاشنيكف در روزهايي كه به خاطر اين جراحت در بيمارستان به سر ميبرد، سلاحي را طراحي كرد كه بعدها با نام كلاشنيكف شناخته شد. اين سلاح سرنوشت دنيا را تغيير داد. نخستين اسلحه كلاشنيكف سال 1947 به مرحله توليد رسيد و آقاي كلاشنيكف بابت آن مدال ستاره سرخ و جايزه استالين را دريافت كرد. كمتر از دو سال بعد تمام ارتش روسيه به اين سلاح تجهيز شد. اين سلاح سبك بود و در اماكن مربوط به راحتي قابل استفاده است. آقاي كلاشنيكف خود اين ويژگي سلاحش را كه آن را از ساير سلاحها مجزا ميكرد، سمبل و نماد نبوغ خلاق مردم روسيه ميدانست. در حال حاضر يكصد ميليون قبضه از اين سلاح در حال استفاده است و ارتش و نيروهاي ويژه 106 كشور جهان از افغانستان گرفته تا زيمبابوه اين سلاح را در رده اول تسليحات خود قرار دادهاند. روسيه تنها توليدكننده اين سلاح نيست و امتياز ساخت آن به 30 كشور ديگر از جمله چين، هند، مصر و نيجريه نيز واگذار شده است. به اعتقاد بسياري ميزان كشتاري كه با Ak-47 انجام شده است، حتي از كشتارهايي كه در اثر بمبارانهاي هوايي يا با راكتها انجام شده، بيشتر بوده است. اما آقاي كلاشنيكف خود هيچ موجود زندهاي را با اين سلاح كه اسامه بن لادن نيز علاقه زيادي به آن داشت، نكشت.
دياناي چاپ هند نيز در يادبود ميخائيل كلاشنيكف نوشته است هر چند سلاح طراحي شده اين مرد كشنده و مرگبار است اما نبايد فراموش كرد همين سلاح در بسياري از مواقع امنيت را براي كشورها به ارمغان آورده است. پس نبايد از آن به عنوان مسألهاي منفي براي كلاشنيكف ياد كرد. اين رسانه سپس جملهاي از خالق مرگبارترين سلاح دنيا نوشته است: «عميقاً متأسفم كه ميبينم سلاحي كه من طراحي كردهام، در جنگهاي بينالمللي استفاده ميشود اما من آن را براي كشتار نساختم. اكنون آرزو ميكنم كاش به جاي آن، ماشيني ساخته بودم كه همه از آن استفاده كنند؛ ماشيني مثل ماشين چمنزني.»
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]