واضح آرشیو وب فارسی:الف: سبد كالا به چه كساني ميرسد؟
معاون توسعه بازرگاني داخلي وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به افزايش قيمت برخي كالاها براثر تحريمها، قرار شد سبد كالا به مردم اهدا شود و اين امر به ۱۴ تا ۱۵ ميليون نفر تعلق مي گيرد.
به گزارش ايسنا، حسن يونس سينكي اظهار كرد: در حال حاضر هيچ مشكلي در ذخيره كالاهاي ابلاغي نداريم و ذخيره كالاهاي مختلف زمان بندي خاص خود را دارد. او با اشاره به تاكيد رييس جمهور مبني بر عدم افزايش قيمت كالاهاي اساسي تا پايان سال گفت: با توجه به افزايش قيمت برخي كالاها براثر تحريمها، قرار شد سبد كالا به مردم اهدا شود و اين امر به ۱۴ تا ۱۵ ميليون نفر تعلق مي گيرد.
وي تصريح كرد: كاركنان دولت، مستمري بگيران دولت و تامين اجتماعي، نيروهاي مسلح، جامعه كارگري، جامعه تحت پوشش بهزيستي و كميته امداد، خبرنگاران و دانشجويان متاهل جامعه هدف اهداي سبد كالا هستند. سينكي بيان كرد: اين سبد كالا شامل اقلامي از جمله برنج، روغن، مرغ، تخم مرغ و پنير است كه در دو مقطع زماني يكي در دهه فجر و ديگري در پايان سال اهدا مي شود.
وي افزود: نحوه تحويل اين سبد به خانوارها از طريق نظام الكترونيكي طرح هدفمندي يارانه هاست. وي بيان كرد: نبود رفتار حرفه اي در جمعيت صنفي و عدم نسبت بين اين واحدها و جمعيت كل مشكلاتي را به وجود آورده كه در اين راستا تقويت تشكل هاي صنفي در مسووليت پذير كردن و پاسخ گو كردن آنها را مورد توجه قرار داده ايم. سينكي ادامه داد: توسعه و تقويت شركت هاي پخش، سازماندهي جديد به نظام صنفي كشور و نقش فروشگاه هاي زنجيره اي در نظام توزيع از جمله راهكارهاي در نظر گرفته شده در اين زمينه است.
وي افزود: فروشگاه هاي زنجيره اي تكيه گاهي براي توليدكنندگان هستند كه اين نقش در بهسازي نظام توزيع خوب نمود پيدا نكرده و در حال حاضر هشت درصد از كار توزيع را اين فروشگاه ها انجام مي دهند. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت اظهار كرد: حجم بالاي نقدينگي زايش رفتارهاي ناسالم را موجب مي شود كه دلالي، اين پديده ناميمون نتيجه اين امر است و بايد با راهكار و سازماندهي خاص اين امر اصلاح شود.
به گفته او در حال حاضر سه ميليون واحد صنفي در كشور وجود دارد و بخش قابل توجهي از اين عدد يعني ۷۰۰ هزار واحد صنفي فاقد پروانه هستند. وي اظهار كرد: در شرايط امروز كشور و با توجه به تحريم ها بايد جامعه اقتصادي را مديريت كنيم و البته تحريم ها خواسته يا ناخواسته چالش هايي را در تصميم سازي ايجاد مي كند. در واقع بايد به گونه اي برنامه ريزي كنيم كه هيچ وقفه و خللي در عرضه و تامين كالاي مورد نياز مردم به وجود نيايد.
نبايد ثبات و آرامش امروز اقتصاد تحت تاثير مسائل تحريم قرار گيرد
سينكي تصريح كرد: نبايد ثبات و آرامش امروز اقتصاد تحت تاثير مسائل تحريم قرار گيرد و نقش رسانه ها در جريان سازي ثبات اقتصادي بسيار مهم و تاثيرگذار است، زيرا رسانه ها از سويي واگويي حقايق اجتماعي براي نظام تصميم گيري و از سوي ديگر بازگويي آنچه براي ارتقاي حال عمومي كشور از ناحيه دولت و نظام اتفاق مي افتد را انجام مي دهند.
وي بيان كرد: نقش رسانه در آرامش بخشي فضاي اقتصادي در جامعه قبل از رشد اقتصاد است. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت اظهار كرد: اگر در اقتصاد تكيه گاهي غير از راهكار و علم اقتصاد باشد، واهي است و سرانجام نخواهد داشت؛ برخي رفتارهاي كاملا قابل دفاع در بحث اقتصاد همين كه مبتلا به بحث هاي سياسي، اجتماعي و ... مي شود موضوع نمايش آن در جامعه جا به جا مي شود.
گراني بي دليل اصلا قابل دفاع نيست
وي افزود: در اقتصاد توسعه يافته بحث گراني بي دليل اصلا قابل دفاع نيست اما افزايش منطقي قيمت ها عامل محركه حركت اقتصادي مي تواند باشد. سينكي گفت: در حركت به سمت توسعه يافتگي ناچارا بايد به رفتارهاي جديد در بررسي قيمت ها توجه كنيم كه اگر اين اتفاق نيفتد با معذورات جديدي مواجه هستيم.
وي در ادامه در پاسخ به سئوالات خبرنگاران با اشاره به وضعيت برگزاري نمايشگاه هاي بهاره و پاييزه در كشور تصريح كرد: اين امر نيازمند بازنگري و بازسازي جدي است كه در اين راستا سه سياست اصلي را ابلاغ كرده ايم و خواسته ايم كه ابتدا براي برگزاري نمايشگاه مكان يابي مناسب اقتصادي به ما اعلام شود. سينكي افزود: با توجه به نقشي كه اين نمايشگاه ها در ثبات و بهسازي نظام توزيع دارند، بايد مكان ثابت و اقتصادي براي آنها در نظر گرفته و رفاه مراجعه كنندگان نيز لحاظ شود.
ممنوعيت عرضه كالاهاي خارجي درنمايشگاههاي بهاره و پاييزه
وي تصريح كرد: ممنوعيت عرضه كالاهاي خارجي در اين نمايشگاه ها نيز مورد تاكيد قرار گرفته و از امسال اين نمايشگاه ها با مشكلات كمتري برپا خواهند شد. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت اظهار كرد: ذخيره سازي كالاها فقط براي تنظيم ثبات دائمي بازار است، دولت اين كار را براي زمان هاي احساس نگراني از ثبات و عرضه كالا در بازار انجام مي دهد.
براي ميوه شب عيد مشكلي وجود ندارد
وي با بيان اينكه تنها مي توانيم با تصميم سازي نقش دلال ها را كمتر كنيم گفت: در زمينه ميوه شب عيد هيچ مشكلي وجود ندارد و به ميزان مصوب خريد و ذخيره انجام و در زمان مناسب عرضه مي شود و بي ترديد نرخ ها به نفع مصرف كننده خواهد بود. وي تصريح كرد: شوراهاي كنترل و نظارت در استان ها در زمينه تنظيم بازار كالاهاي استاني اختيارات كافي را دارند، اما بخش قابل توجهي از امور نياز به تصميم گيري ملي دارد.
شرايط اقتصادي كشور به هيچ وجه نيازمند كوپني كردن كالاها نيست
سينكي گفت: تامين كوپني كالاها تحت هيچ شرايطي در كشور انجام نمي شود و تيم اقتصادي دولت حتما مشكلات بيكاري و تورم را حل خواهد كرد و شرايط اقتصادي كشور به هيچ وجه نيازمند كوپني كردن كالا ها نيست. وي در پايان درباره حضور بخش خصوصي در سرمايه گذاري ها خاطرنشان كرد: بيشترين نيازمندي به بخش خصوصي هست و براي روان سازي فرآيند سرمايه گذاري و اقتصادي كردن آن تلاش مي كنيم.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]