واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جهانگيري: برخي به جاي دولت، مردم را هدف قرار ميدهند/براي كارآفريني تدابيري داريم
معاون اول رييسجمهور با بيان اينكه "با قاطعيت به دنبال اين هستيم كه مسائل خارجي را با دنيا حل كنيم"، گفت: با اين حال، ما به شرايط سختتر از تحريم هم فكر كردهايم و براي آن برنامه داريم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اسحاق جهانگيري در مراسم تجليل از كارآفرينان برتر سال 92، گفت: اين روزها در برخي رسانهها كه گاه متعلق به بخشي از نهادهاي دولتي و حكومتي است، خبرهايي منتشر ميشود كه انسان احساس ميكند با هدف نگران كردن مردم توليد ميشود.
وي با بيان اينكه "دولت از نقد، استقبال ميكند"، تصريح كرد: با اين حال وقتي خبري توليد ميشود كه بيش از اينكه دولت را هدف قرار دهد، ملت را هدف قرار داده تا نگرانشان كند، جاي سوال دارد. اين در حالي است كه دولت با تمام قدرت و آگاهي از شرايطي كه در آن قرار گرفته در فضاهاي بينالمللي، داخلي و ... مصمم است تا براي برونرفت از شرايط كشور همه راهها را مورد توجه قرار دهد.
جهانگيري با بيان اينكه "ما اصرار داريم كه نقد صاحبنظران را بشنويم تا هزينه كارهايي كه انجام ميشود به چشم مردم نرود"، افزود: مثلا گفته ميشود كه دولت براي هدفمندي، برنامه ندارد. حتي جعل خبر ميكنند كه دولت ميخواهد هدفمندي را به جاي نقدي، كالايي كند. اين در حالي است كه اگر رييسجمهور، رييس دولت است، او در گزارش صد روزه از ادامه يافتن يارانهها به شيوه فعلي سخن گفته است.
معاون اول رييسجمهور خاطرنشان كرد: به هر ترتيب هدفمندي يارانهها در مرحله اول آسيبهاي زيادي داشته كه اين آسيبها به كشور و اقتصاد تحميل شده است. كل دريافتي يارانهها ساليانه 28 هزار ميليارد تومان بوده است و هماكنون رقمي كه ما توزيع ميكنيم، 42 هزار ميليارد تومان است. 11 هزار ميليارد تومان نيز در بودجه سال 92 مورد توجه قرار گرفته است و ما نميخواهيم مرحله دوم را به اين شكل اجرا كنيم.
وي همچنين با اشاره به بودجه عمراني كشور گفت: بودجه عمراني امسال نيز 10 هزار ميليارد تومان بوده است كه ما از بودجه 11 هزار ميليارد تومان توزيع ميكنيم؛ پس چنين موضوعي بايد آسيبشناسي شود.
جهانگيري در ادامه خاطرنشان كرد: برخي دوستان اعلام كردند و ميگويند مناظره كنيم. راجع به چه موضوعي مناظره كنيم؟ به هرحال گفته شده تورم 40 درصد و رشد اقتصادي منفي 5.8 درصد است. اين موضوع را هم مسئول مركز آمار كه قبلاً هم بوده، اعلام كرده است. شما پيش او برويد كه ببينيد غير از اين چيزي ميگويد؟
معاون اول رييسجمهور در ادامه سخنان خود در اين مراسم اظهار كرد: برخي خبرهايي منتشر كردند مبني بر اينكه ستاد تدابير ويژه براي مقابله با تحريمها از ابتداي شروع اين دولت تشكيل نشده و در نتيجه نگاه اين دولت به سمت خارج است. البته بايد بگويم كه ما با قاطعيت دنبال اين هستيم كه مسائل خارجيمان را با دنيا حل كنيم و اين موضوع را ميگوييم كه راهحلي جز اينكه مسائل خارجيمان را با دنيا - البته از موضع عزت و قدرت حل كنيم - نداريم.
وي در همين راستا خاطرنشان كرد: رييسجمهور در اولين نطق خود در سازمان ملل اعلام كرد كه ما بايد به دنبال دنياي عاري از خشونت و افراطيگري باشيم. آقاي ظريف به دنبال اين بودند كه اين موضوع را به شكل قطعنامه دربياورند و هفته گذشته اين قطعنامه به اتفاق آرا در سازمان ملل تصويب شد و اسرائيل حتي جرأت تقاضاي رأي هم نداشت. بنابراين ما فكر ميكنيم اين روش، روش بهتري است كه طي آن رييسجمهور طوري حرف بزند كه به اتفاق آرا مورد استقبال قرار بگيرد.
جهانگيري با تاكيد بر اينكه "جلسات ستاد ويژه براي مقابله با تحريمها را از روزي كه آمديم به طور مرتب در تمامي هفتهها برگزار كرديم"، گفت: نبايد اينطور فكر شود كه ما براي شرايط بدتر از تحريمها هم فكري نداشتيم. ما براي شرايط سختتر از تحريم نيز برنامه داريم.
معاون اول رييسجمهور همچنين تاكيد كرد: اميدواريم كه افراد، منافع مردم و ملت را فداي مسائل زودگذر نكنند.
به گزارش ايسنا، جهانگيري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بخشي از صحبتهاي پرويز پرستويي بازيگر سينما و تئاتر در اين مراسم كه به نوعي رضايت خود را از شرايط فعلي كشور اعلام كرد و گفت "حالِ ما از اينكه اين دولت بر سر كار آمده خوب است"، اظهار كرد: هنرمندان، وجدان جامعه هستند و به هر دليلي رضايت دارند، معنايش اين است كه جامعه نيز راضي است و اميدواريم خداوند به اين دولت توفيق دهد تا بتواند از اميدي كه در مردم پديد آمده است، پاسداري كند و كاري انجام دهد تا رضايت خداوند و مردم در آن باشد.
وي خطاب به جمع حاضر نيز اظهار كرد: اين دولت، دولت شما مردم است و ما خدمتگزار شما هستيم و من از همه شما عزيزان خواهش ميكنم راهنماييها و نقطهنظرات خود را در ارتباط با كارهايي كه دولت انجام ميدهد، به ما منعكس كنيد؛ چراكه اين دولت به شدت نيازمند اين است كه از نقد و راهنمايي دلسوزان بهرهمند باشد. بويژه اينكه ما در مقطعي قبول مسئوليت كرديم كه دشواريهاي بيشماري پيش روي مردم است.
معاون اول رييسجمهور افزود: ما امروز با تمام وجود درك ميكنيم كه مردم از گراني و ركود ناراحت هستند و انتظار دارند كه دولت بتواند براي حل اين مشكلات كاري كند.
وي در ادامه با اشاره به برگزاري مراسم تجليل از كارآفرينان برتر سال 92، اظهار كرد: موتور اصلي حركت اقتصادي كشورهاي توسعهيافته و در حال توسعه، كارآفرينان هستند. اينكه كشوري فكر كند ميتواند تنها به منابع طبيعي خود متكي باشد و از اين طريق مردم خود را به رفاه برساند، اشتباه كرده است. ما نيازمند اين هستيم كه با خلاقيت، دانش كشور را توسعه دهيم و هيچ توسعهاي بهتر از توسعه اقتصادي مبتني بر دانش و خلاقيت نيست.
جهانگيري ادامه داد: كارآفرينان تمام انسانهايي را شامل ميشوند كه ميتوانند نوعآوري داشته باشند و از فرصتهاي خود بهرهبرداري مناسب كنند و آن را به نتيجه برسانند و همچنين قدرت ريسكپذيري داشته باشند. اين در حالي است كه متأسفانه در جامعه ما به موضوع ريسكپذيري كه يك موضوع اصلي است، توجه كافي نشده است.
وي با بيان اينكه "يكي از اصليترين موانع كارآفريني اين است كه آموزشهاي ما طوري هدايت نميشود كه فرد فارغالتحصيل، يك فارغالتحصيل ريسكپذير باشد"، تصريح كرد: فارغالتحصيل ما، نبايد فقط به دنبال اين باشد كه با درآمد اندك دولتي در جايي شاغل شود. فارغالتحصيل بايد يك سرمايه و فرصت قلمداد شود و ما بايد شرايطي به وجود بياوريم كه اين افراد كارآفرين شوند؛ در غير اينصورت ممكن است فرصتهايمان را به تهديد تبديل كنيم.
جهانگيري در ادامه با تاكيد بر اينكه "كارآفريني يعني توليد ثروت كردن و چنين موضوعي بايد به عنوان يك ارزش مورد توجه قرار گيرد"، افزود: متأسفانه در برخي فيلمها وقتي ميخواهند انسان بدي را معرفي كنند، چنين شخصي را به عنوان يك فرد پولدار و چپاولگر معرفي ميكنند؛ اين در حالي است كه كسي را كه توليد ثروت ميكند، بايد مورد توجه قرار داد.
معاون اول رييسجمهور، توسعه تكنولوژي را از ديگر كارهاي يك كارآفرين دانست و اضافه كرد: يكي از موانع اين است كه كارآفرينان بيش از اينكه خود را در رقابت با بخش خصوصي ببينند، در رقابت با موانع قانوني و مقررات ميدانند.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه "بهبود فضاي كسب و كار بايد شكل بگيرد تا مشوقي براي كارآفرينان باشد"، يادآور شد: در ايران، بنگاه متولد ميشود ولي اجازه نميدهند بنگاهي كه ناكارآمد است از صحنه خارج شود. تدابيري در دولت انديشيده شده است كه ما اميدواريم اين تدابير به نقطه خوبي برسد و ما شاهد حضور كارآفرينان در همه بخشهاي اقتصادي باشيم و بتوانيم محدوديتها و تنگناها را برطرف كنيم.
به گزارش ايسنا، در اين مراسم از كارآفرينان برتر استانهاي مختلف كشور در سال 92 قدرداني شد.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]