واضح آرشیو وب فارسی:الف: حاشيه هاي همايش بينالمللي زن در جهان اسلام
در اين همايش نه از تبعيض اجتماعي عليه زنان مسلمان در غرب سخني گفته شد و نه نگاه افراطي وهابيت در قالب جهاد نكاح تقبيح شد و در عوض تصويري از زن يهودي به عنوان نماينده زن مسلمان بر پيشاني همايش قرار گرفت.
به گزارش جبهه جهاني مستضعفين، همايش بين المللي زن در جهان اسلام با همكاري انجمن زنان پژوهشگر تاريخ دانشگاه مفيد، پژوهشكده امام خميني(ره) و انقلاب اسلامي، مركز دائره المعارف بزرگ اسلامي و مؤسسه امام موسي صدر، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري، بنياد بين المللي پژوهشي استاد شهريار و كتابخانه وموزه مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي، در تاريخ ۲۷و۲۸ آذر ماه د رتهران با محوريت موضوعي: مطالعات زنان، نقش عملكرد زنان در جوامع اسلامي، مطابقت تطبيقي مسائل زنان در جهان اسلام و زنان جهان اسلام بين گذشته وآينده در تهران برگزار شد.
دكتر منصوره اتحاديه دبير علمي سمينار در لزوم برگزاري دو سالانه ي اين سلسله همايش ها مي گويد: تاريخ همواره به وسيله مردان نوشته شده و شرح جنگ ها، قراردادها و غيره آمده است و به نظر مي رسد كه زنان در تاريخ نقشي نداشته اند. اين در حالي است كه زنان نقش مهمي در ادوار مختلف تاريخ ايفا كرده اند. البته مقصود نوشتن تاريخ از سوي زنان نيست، بلكه يك مرد نيز مي تواند درباره نقش زنان در تاريخ تحقيق كند و نتايج مطالعات خود را در اختيار محققان و سايرعلاقمندان قراردهد.
به گزارش دبير اجرايي سمينار در اين همايش كه شركت كنندگاني از كشورهاي عراق، كويت، لبنان، الجزاير، مصر و يمن و كشور اتريش به نمايندگي از اروپا حضور داشتند؛ حدود ۱۴۰ چكيده از مجموع ۳۷۰ چكيده مقاله ارسالي پذيرفته شده است و ۲۷ مقاله نيز از هيات علمي انجمن در سمينار شركت ميكنند. وي با اشاره به حضور زنان اقليت هاي مذهبي در همايش «زن در جهان اسلام يك صد سال اخير» گفت: اين زنان مي توانند صنايع دستي و آثار خود را در غرفه هايي عرضه كنند، علاوه بر آن نمايشگاه عكس در بخش جنبي همايش برگزار مي شود.
اما در حاشيه ي همهمه ي اين همايش استحاله ي فرهنگي جرياني است كه آرام و بي دغدغه به راه خود ادامه مي دهد. جرياني كه مي تواند عكس يك زن يهودي دوره ي قاجار را از لابه لاي صفحات خاك گرفته ي آلبوم «مركز تاريخ شفاهي يهوديان ايران» بيرون كشيده و به عنوان نماينده ي زن مسلمان بر پيشاني همايش بكوبد! برگزار كنندگان اين سمينار با انتخاب تصويري از مدفونكده ي تاريخ سراغ زن يهودي قجري به نام «راحل صديق ارشادي» مي روند و آن را به عنوان نمايه اي از كنفرانس زن در جهان اسلام با چشماني بسته منتشر مي نمايند.
در اين همايش كه با همكاري نهادهاي دولتي تحت پوشش تحقيق و بررسي وضعيت «زن مسلمان در صد سال اخير» برگزار مي شود خبري از بسياري از مشكلات زنان مسلمان امروز نيست. نه از تبعيض اجتماعي در غرب به خاطر پوشش اسلامي دانشجويان زن، نه محدوديت هاي بين المللي عليه پوشش هاي اسلامي بانوان ورزشكار و نه حتي تقبيح ستم هايي كه با نام اسلام در فتاواي ترغيبي براي جهاد النكاح و نقد اين مشي پليد در گوشه اي از جغرافياي اسلام بر زن مسلمان تحميل مي شود.
اين در حالي است كه امروزه نام هر يك از حاضرين در فهرست عريض برگزار كنندگان اين همايش به تنهايي براي اعتبار يك همايش ملي مذهبي كافيست، فهرستي كه در آن هيچ يك از حضار نه آن شير دختر انقلابي در بحرين را ديدند، نه آن شيرزن كرمانشاهي را يافتند و نه مادر عماد مغنيه و ساير زنان برجسته دنياي اسلام حتي ليلا خالد را ....
حتي با اين فرض كه منظور نظر اين همايش تنها نيمه ي ابتدايي صد سال اخير بوده، درآن روزگارهم يك زن مسلمان تاثير گذار درجهان اسلام وجود نداشته كه برگزار كنندگان همايش ناچارند اين تصوير را پشت ابرتكنولوژي امروزي پنهان كرده وبه عنوان نماد زن مسلمان به نمايش بگذارند.
آيا هيچ يك از برگزاركنندگان همايش پيش از اين تصوير پوستر تبليغي را نديده اند، يا اين اشتباه را نديده گرفته اند تصويري كه در آن چشم هاي زن پوشيده شده وتنها دهان باقيست! آيا اين زن مسلماني است كه امروزه به جهان معرفي مي شود؟
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]