واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: سعيد ليلاز در گفتوگو با ايلنا: دلسوزي براي هاشمي پوششي براي زمينگير كردن دولت است
كسي باور نميكند كه كساني مانند آقاي رسايي دلشان براي هاشمي بسوزد/ينگونه اظهارنظرها توسط راديكالها با هدف جو درست كردن و زمينگير كردن دولت انجام ميشود/بعيد ميدانم راديكالهاي احمدينژاد علاقه و ارادهاي به بازگشت به هاشمي داشته باشند. سعيد ليلاز در گفتوگو با ايلنا: دلسوزي براي هاشمي پوششي براي زمينگير كردن دولت است
سعيد ليلاز معتقد است: اظهار نظرهاي ظاهرا دلسوزانه در خصوص اهانت به هاشمي پوششي براي غبارآفريني و تلاطم در فضاي سياسي است وگرنه راديكالهاي اصولگرا قصد بازگشت به هاشمي را ندارند.
اين تحليلگر سياسي در گفتوگو با خبرنگار ايلنا در خصوص اعتراض چند چهره اصولگرا از جمله حميد رسايي در مجلس درباره اهانت هيات پارلماني اتحاديه اروپا به هاشمي در پاسخ به اين پرسش كه هدف اين بخش از نيروهاي اصولگرا چيست؟ اظهار دااشت: اولا من با اطلاق صفت اصولگرا به اين گروهها مخالفم. معناي اصولگرا اين است كه عدهاي حاضرند براي افكار و عقايد خود هزينه بپردازند. حال آنكه اين گروههاي راديكال و تندرو براي حفظ قدرت هر كاري ميكنند.
وي افزود: ثانيا در خصوص شخص آقاي رسايي بايد گفت كه نميتوان او را نماينده جريان يا جناح خاصي دانست. اين گونه اشخاص در هيچ كدام از جناحهاي سياسي جاي پاي محكمي ندارند و به ويژه جناح اصولگرا را نمايندگي نميكنند. به اين ترتيب با توجه به اظهار نظرهاي افراطي در گذشته بايد اين گونه اشخاص را در حوزه عملياتي تعريف كرد و نه در حوزه نظري.
وي در ادامه هدف اينگونه موضع گيريها را جنجال آفريني توصيف كرد و ادامه داد: ماجراي ديدار هيات پارلماني اتحاديه اروپا امر عجيب و غريبي نبوده است. اگر هم قرار بود كسي از اين مساله ناراحت شود يا بايد خود آقاي هاشمي ميبود و يا وزارت خارجه. كسي باور نميكند كه كساني مانند آقاي رسايي دلشان براي هاشمي بسوزد.
اين روزنامه نگار تصريح كرد: اما اينگونه اظهارنظرها توسط راديكالها با هدف جو درست كردن و زمينگير كردن دولت انجام ميشود. اينان با همان روشي كه ميخواستند در آقاي احمدينژاد ادغام شوند ميخواهند فضاي سياسي و اجتماعي و اقتصادي را غبار آلود كنند. اساسا آرامش با اين گروه بيگانه است و منافع آنان با آرامش در تعارض ميافتد.
اين تحليلگر اقتصادي در ادامه گفت: به ويژه آنكه آثار اختلاسها و مشكلات اقتصادي به تدريج آشكار ميشود. مثلا به تركيه نگاه كنيم كه اختلاسي در آن انجام شده كه در مقياس اختلاسهاي مشابه در ايران رقمي جزئي است. با اين همه مطبوعات اروپا و خود تركيه از آن به عنوان زلزله نام بردند. اما در ايران تحت تاثير اين غبارآفرينيها اجازه داده نميشود كه ملت از غارتهاي سازمان يافته و چند صد ميلياردي آگاه شوند و بر روي آن تمركز كنند.
عضو شوراي سردبيري روزنامههاي بهار و سرمايه تصريح كرد: اين گونه اظهار نظرهاي ظاهرا دلسوزانه در باطن براي ايجاد تلاطم در فضاي داخلي و خارجي انجام ميشود.
اين تحليلگر سياسي در ادامه در پاسخ به اين سوال كه آيا ميتوان همين حد اظهارنظر گروههاي تندروتر در جناح اصولگرا را نوعي بازگشت به هاشمي تلقي كرد، گفت: اگر جريانات معتدلتر اصولگرا اين كار را ميكردند ميشد آن را نوعي پالس تلقي كرد. اما من قبول ندارم كه مواضع كساني مانند آقاي رسايي كه نماينده جريان خاصي نيستند را بتوان به اينگونه معاني حمل كرد.
ليلاز ادامه داد: آن جريان بناي بازگشت به هاشمي را ندارد. البته برخي جريانات معتدلتر و عقلانيتر اصولگرا مانند جمعيت موتلفه و يا آيت الله مهدوي كني و برخي از جريانات سنتي مجلس خبرگان قبل از انتخابات به سراغ هاشمي رفتند و محصول آن بخشي از دولت روحاني است. اين وفاقي كه امروز در كشور شاهد هستيم محصول همان توبه سياسي است كه هم از طرف اين نوع جريانات اصولگرا و هم از سوي چپ افراطي صورت گرفت.
ليلاز تاكيد كرد: معتدلهاي هر دو جريان سياسي كشور يك توبه سياسي آشكار كردند و هر دو به سمت مركز متمايل شدند. يعني نقطهاي كه هاشمي در آن ايستاده است.
اين روزنامه نگار و تحليلگر سياسي در پايان با بيان اينكه اگر اين نشانهاي جدي بود بايد نيروهاي جدي هم آن را مطرح ميكردند، اظهار داشت: من بعيد ميدانم راديكالهاي احمدينژاد علاقه و ارادهاي به بازگشت به هاشمي داشته باشند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]