واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تامين حقابههاي زيست محيطي درياچه نمك قم باعث كاهش بحران آلودگي ميشود
قم - خبرگزاري مهر: مديركل حفاظت محيط زيست استان قم گفت: بررسي و تامين حقابه هاي زيست محيطي درياچه نمك با در نظر گرفتن همه جانبه شرايط و ويژگي هاي طبيعي، قابليت هاي طبيعت گردي و برآوردهاي اقتصادي، امري ضروري و اجتناب ناپذير بوده و نقش مهمي در كاهش بحران آلودگي ريزگردها خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري مهر، محمودعلي ركني اظهار داشت: درياچه نمك با مساحت بيش از 200 هزار هكتار، به عنوان گسترده ترين پهنه نمكي كشور و با حواشي باتلاقي، در ناحيه شمالي كوير مركزي ايران و در حد واسط تقسيمات سياسي سه استان قم، سمنان و اصفهان واقع شده است.
وي خاطرنشان كرد: درياچه نمك با اضلاع 60 تا 70 كيلومتر و با شكل مثلثي، جزء يكي از بزرگترين تالابهاي داخلي ايران محسوب شده كه در مجاورت دو منطقه پارك ملي كوير و منطقه حفاظت شده كوير قرار گرفته است.
مديركل حفاظت محيط زيست قم گفت: درياچه نمك علاوه بر مجاورت با مناطق تحت مديريت و اكولوژيك، به دليل نزديكي به كلانشهرهاي قم و تهران و كانون هاي جمعيتي در 5 استان كشور، به لحاظ ضريب تأثيرگذاري بر زيست بومهاي انساني اهميت آن را مضاعف مي نمايد.
وي با بيان اينكه شرايط درياچه نمك طي سنوات نه چندان دور به صورت فصلي و فراشور بوده و در فصل زمستان پوشيده از آب و در فصول خشك مرطوب بوده و در ادامه تصريح كرد: منابع آبي تامين كننده اين تالاب، عمدتا به صورت سيلاب هاي زمستانه، روان آب هاي سطحي، رودخانه ها و سفره هاي آبي بوده و مانع از تبديل شدن اين ناحيه به يك كانون بزرگ و فعال القاي ريزگردها در گذشته قلمداد مي شد.
ركني با اشاره به حضور پرندگان آبزي و كنار آبزي مهاجر زمستان گذران از جمله گروه هاي بزرگ فلامينگو در فصل زمستان در شمال تالاب، اين مهم را نشاني از شرايط خاص زيستي درياچه نمك به ويژه در سنوات گذشته دانست و گفت: متأسفانه به دليل عدم تامين حقابه هاي زيست محيطي منطقه و افت شديد سفره هاي آبي دشت هاي مجاور، شوره زارهاي درياچه به سمت مراكز جمعيتي پيشروي زيادي كرده است.
وي با اشاره به آثار زيانبار پيشروي شوره زارهاي درياچه نمك از جمله تخليه برخي روستاها در اين نواحي و آسيب رساندن به مراكز كشاورزي منطقه، خاطرنشان كرد: عدم رعايت و تخصيص حقابه هاي زيست محيطي و سير نزولي منابع آبي تالاب، مي تواند اين درياچه را به عنوان يكي از بزرگترين كانون هاي القاي ريزگردها در ايران مركزي و شهرهاي بزرگ كشور مبدل سازد.
مديركل حفاظت محيط زيست قم در پايان اظهار داشت: براي كاهش روند تخريب درياچه نمك به عنوان يكي از بزرگترين زيست بوم هاي منطقه و كاهش اثرات منفي و زيانبار عميقي كه اين معضل در توسعه اجتماعي و كشاورزي منطقه به جا مي گذارد، تامين حقابه هاي زيست محيطي منطقه با در نظر گرفتن همه جانبه شرايط و ويژگي هاي طبيعي، قابليتهاي طبيعت گردي و برآوردهاي اقتصادي(ميزان توليدات زيستي و ...) و ارزشهاي زيبايي شناختي امري ضروري و اجتناب ناپذير بوده و نقش مهمي در مديريت پدافند غيرعامل و كاهش بحران هاي منطقه اي، نشاط و مباهات سرزميني و حكمراني پايدار زيست محيطي خواهد داشت.
كد خبر: 2201678
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۵:۲۵
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]