واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كارشناس بيوتكنولوژي كشاورزي شمال كشور خبر داددستيابي ايران به تكنولوژي تبارشناسي اسب
كارشناس آزمايشگاه بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه شمال كشور از دستيابي ايران به تكنولوژي تبارشناسي ناقل ژنتيك اسب و گاو به روش رشتههاي مولكولي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، پيام پتكي ظهر امروز در جلسه پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه شمال كشور بهبود بخشيدن به توده ژنتيكي را نيازمند داشتن جمعيتهاي دام از گذشته دانست و اظهار كرد: آزمون انساب و انتساب در جمعيتهاي اسب و گاو ايران انجام شده است.
وي بر شناسايي گونههاي شايسته براي گزينش دام تاكيد كرد و افزود: آگاهي از تبار پدري و مادري و شناخت گله با روشهاي مولكولي براي رديابي اسب يا گاو به كار ميرود تا بتوان برنامههاي بهنژادي را بر پايه مدرك و دادههاي درستتر و سنجيدهتر انجام داد.
پتكي با بيان اينكه در آزمون انساب و انتساب جمعيت اسب و گاو ميتوان صفت اقتصادي دامها را افزايش داد، تصريح كرد: با شناخت پدر و مادر ميتوان فرزندان را نسلگيري كرد.
كارشناس آزمايشگاه بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه شمال كشور اسب را موجودي با ارزش اقتصادي و تفريحي بالا دانست و بيان كرد: فناوري آزمون انساب و انتساب در جمعيتهاي اسب و گاو ميتواند خاستگاه بيش از 80 درصد دامها را شناسايي كند.
وي هدف از آزمون انساب و انتساب در جمعيتهاي اسب و گاو ايران را شناسايي تبار پدري و مادري با بهكارگيري روشهاي مولكولي ذكر كرد و گفت: اطمينان از تبارهاي ثبت شده براي نمونههاي خون و اسپرم از اهداف آزمون مذكور است.
پتكي، تجاريسازي روش شناسايي پدري و مادري در راستاي پايش تبار و برآورد بهتر ارزش اصلاحي و بهنژادي درستتر را از ديگر اهداف آزمون انساب و انتساب در جمعيتهاي اسب و گاو ايران عنوان كرد.
كارشناس آزمايشگاه بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه شمال كشور درآمدزايي براي بهرهبرداران را از مزاياي تكنولوژي تبارشناسي اسب و گاو به روش رشتههاي مولكولي دانست و اظهار كرد: جلوگيري از برونرفت ارز و منبع ژنتيك اسبها و گاوها و نگهداري دادهها در درون كشور و ساخت بانك دادههاي در دسترس از برتريهاي روش مذكور است.
وي ارزنتر بودن آزمون در سنجش با نمونههاي برونمرزي را از ويژگي تكنولوژي تبارشناسيي اسب و گاو با روش رشتههاي مولكولي خواند و بيان كرد: توانايي پيگيري از طرف سفارشدهندگان و دادن ضمانت درباره درستي يافتهها، كارآفريني مستقيم و كارآفريني غير مستقيم از ديگر برتريهاي آزمون مذكور است.
پتكي با بيان اينكه تمام ابزار و مادههاي مورد نياز براي تكنولوژي تبارشناسي اسب و گاو با روش رشتههاي مولكولي در كشور وجود دارد، تصريح كرد: فناوري مذكور با رويكرد نياز كشور براي انجام آزمون تبارشناسي تهيه شده است.
انتهاي پيام/84001/ر40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]