واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گلايههاي اهالي نشر از وزارت ارشاد:آدرس غلط ارشاد به ناشران/ آقاي وزير مسئله ما مميزي نيست «كاغذ» را ارزان كنيد
مسئولان جديد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در طول مدت 4ماهه تصديگري خود بر حوزه فرهنگ بر مسائلي تاكيد ميكنند كه دغدغه اصلي فعالان فرهنگي كشور نيست.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سايت هم انديشي نوشت: باشروع تصدي گري دولت يازدهم، در حوزه فرهنگ مسائل متعددي مطرح شد كه در موارد بسياري واكنش منفي اهالي وادي فرهنگ و هنر را در پي داشت.
از اقدام عجيب در دفن گروه موسيقي سگهاي زردتا سخن گفتن از رفع فيلتر فيس بوك و حذف مميزي قبل از چاپ و خبر بازگشايي نشر موهن و مستهجن چشمه تنها بخشي از اقدامات فرهنگي وزارت ارشاد در 4ماه گذشته بوده است.
در طول اين مدت وزارت ارشاد تاكيد ويژه اي بر حذف مميزي و يا كاهش آن دنبال مي كند، تا حدي كه علي جنتي در عنفوان ورود خودبه اين وزارتخانه خواستار حذف مميزي قبل از چاپ در حوزه نشر شد، كه البته مدتي بعد اين سخن خود را پس گرفت!
اما نگاهي به اظهارات اهالي حوزه نشر كه با مشكلات آن به صورت مستقيم درگير هستند نشان ميدهد، مسائل و دغدغه ناشران مسئله اي غير از "مميزي" و امثالهم است.
روح اله لك مدير انتشارات عطش است وي دراين باره ميگويد: مشكل نشر ما عدم حمايت از ناشر است و دليلي ندارد هر كسي اجازه ورود به فضاي نشر داشته باشد، البته خوب است وسعت ديد بزرگ باشد، اما آثار برخي نويسندگان مخرب است.
روحاله لك علي آبادي درباره درباره مشكلات صنعت نشر هم مي گويد: امروزه آنچه مطرح ميشود مشكلات اعظم حوزه نشر نيست، دليلش هم آن است كه جامعه نشر ما يك جامعه بزرگي است كه متاسفانه با تبليغات مواردي چون ممنوعالقلم و ممنوعالنشر بودن و مميزي در حال بزرگ شدن است، فكر ميكنم اين موارد اصلا مشكلات اصلي صنعت نشر نيستند.
* مميزي مشكل گروهي است كه مشكلات عموم ناشران را ندارند
رسول سعادتمند مدير انتشارات تسنيم هم مميزي را موضوع اول صنعت نشر كشور محسوب نمي كند ودراين باره اينگونه عقيده دارد: مميزي مشكل گروهي است كه مشكلات عموم ناشران را ندارند.اين عده به جاي اينكه به مشكلات اصلي ناشران بپردازند پرداختن به گرفتاري برخي ناشران و نويسندگان كه نميخواهند ضوابط را رعايت كنند را مطرح ميكنند و خودشان مشكل ايجاد كردهاند.
* كساني كه آثار غيراخلاقي مينويسند از مميزي شكوه ميكنند
رحيم مخدومي مدير انتشارات «رسول آفتاب هم در باره مميزي اظهار نظر جالبي دارد او مي گويد : قضيه برعكس شده و نگاه به مسايل سياسي است. مخالفان كارهاي ارزشي كه معمولا يا ميخواهند ضداخلاقي بنويسند يا ضد منافع ملت مطلب بنويسند اينها ميگويند ما ميان منگنه هستيم.بعد هم اظهار ميشود كه نويسنده ممنوعالقلم داريم كه افراد بسياري تقاضا كردهاند براي صحت اين ادعا حداقل ليست ارائه دهيد تا معلوم شود چه نويسندگاني ممنوعالقلم هستند، اما تا اين ساعت افرادي كه چنين ادعايي كرده بودند حاضر نشدند ليستي ارائه كنند.
* برخي كه امروز از مميزي ايراد ميگيرند سختگيريهاي دوره طاغوت را نديدهاند
علي وافي مدير انتشارات شفق است و سالهاست كه در حوزه نشر فعاليت دارد. او حتي در دوره طاغوت نيزكتاب به چاپ رسانده است.
وافي در گفتگويي پيرامون مسائل اصلي حوزه كتاب در كشور مي گويد: طي حدود 40 سال فعاليت در انتشارات با مشكلي در راستاي مميزي برخورد نكرديم، حتي سالهاي پس از انقلاب، گاهي تذكراتي دريافت كرديم كه برخي از آنها درست بود. به گفته مدير انتشارات شفق، عدهاي ميخواهند عقيده خودشان را منتقل كنند تا ديگران هم آنگونه باشند، اما اينگونه نميشود. برخيها از مميزي در رژيم قبل و سالهاي گذشته خبر نداشته و آن را نديدهاند، زماني يك كتاب 16 صفحهاي داستان داشتيم كه در آن كلماتي چون «ظالم»، «چوپان» و اينها آمده بود، زير همه اين كلمات خط كشيده بودند و اشكال گرفته و ميگفتند بايد حذف شود، به شكلي كه بايد كتاب را به كلي كنار ميگذاشتيم، ميگفتند منظورتان از چوپان و گرگ و... چيز ديگري است.
* مميزي قبل از چاپ سرمايه ناشران را به هدر ميدهد
سيدمصطفي ميرحسيني مدير انتشارات "آواي نور" است، او اعتقاد دارد مميزي بعد از چاپ به ضرر ناشران تمام ميشود ودراين باره صريح سخن مي گويد : با مميزي كردن آثار قبل از چاپ هم تكليف ناشر و هم تكليف كتاب مشخص ميشود. در حاليكه ممنوعيت توزيع يك اثر پس از چاپ آن به خاطر مميزي، همه سرمايه ناشر را به هدر ميدهد. با مميزي قبل از چاپ موافقم، اما بايد ملاكهاي مشخصي براي اين كار در نظر گرفته و تدوين شود. در اين صورت ناشر ميداند كه مميزان نسبت به چه مواردي حساس هستند و ميتواند قبل از ارائه اثر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي آن نكات را رفع كند. البته مميزان هم بايد از اعمال نظر و سليقه شخصي اجتناب كنند.
* برخي مخالفت مي كنندتا شناخته شوند!
حسين حسين زاده مدير انتشارات كيسان هم با بيان اينكه برخي ناشران از طريق ابزار رسانه، مميزي را بزرگ جلوه ميدهند، مي گويد: برخي مخالفت ميكنند تا بيشتر شناخته شوند، اما مميزي لازم است و نبايد هر ناشري هر اثري را منتشر كند.
حسينزاده همچون بسياري ديگر از همكاران خود در حوزه نشر به معضل " كاغذ" اشاره مي كند و مي گويد: از موارد قابل اشاره و قابل تامل نوسانات قيمت كاغذ است، زيرا اين موضوع به حدي در نوسان است كه نميتوان قيمت ثابتي را اعلام كرد، بايد مدام استعلامها به روز انجام شود.
به گفته مدير عامل انتشارات كيسان، حمايت از ناشران شهرستاني با توجه به تيراژ و عملكرد به درستي صورت نميگيرد، پيش از اين مدتي كتابهاي ناشران شهرستاني خريداري ميشد، اما مدتي است كميته خريد كتاب ارشاد حمايتي نميكند و كتابي خريداري نميشود.
* گراني؛ حوزه نشر را آزار مي دهد
ايوب سيفزاده مدير انتشارات ياس نبي كه در تبريز فعاليت ميكند درباره مهمترين مشكلات فرا روي صنعت نشر كشور اينگونه عقيده دارد: بحث نا بهساماني اقتصادي در جامعه دامنگير صنعت نشر هم شده است، خصوصا اينكه كالاي مصرفي ما كاغذ است كه آن هم گران شده، در كنار كاغذ مواد مورد استفاده در چاپخانهها هم گران شده است.
به گفته وي، الكلي كه تا پيش از اين براي مصرف در چاپخانه 250 هزار تومان خريداري ميشد در حال حاضر حدود يك ميليون تومان خريداري ميشود، مشخص ميشود كه نابساماني اقتصادي تبعات خود را داشته است.مهدي فضائلي مدير مسئول انتشارات سروش وابسته به صداو سيماست او درباره بحث مميزي اينگونه سخن مي گويد: در دنيا هم اين طور نيست كه هر چيزي چاپ شود. آنها هم خط قرمزهايي دارند كه يكي از معروفترينهايش هولوكاست است كه اولا اگر كسي بنويسد چاپ نميشود و اگر چاپ شود با او برخورد ميشود.
* مميزي در همه جاي دنيا وجود دارد
مهدي فضائلي مدير انتشارات " سروش" وابسته به صداو سيما است، فضائلي هم مشكل اصلي انتشاراتي هارامسئله مميزي نميداندو علاوه براينكه بر اصل وجود آن تاكيد مي كند مي گويد: در دنيا هم اين طور نيست كه هر چيزي چاپ شود. آنها هم خط قرمزهايي دارند كه يكي از معروفترينهايش هولوكاست است كه اولا اگر كسي بنويسد چاپ نميشود و اگر چاپ شود با او برخورد ميشود.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]