واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزيده سرمقاله امروز روزنامههاي چاپ كابلتخريب تجهيزات ناتو در افغانستان/تاكيد مردم افغان بر اهميت انتخابات رياست جمهوري
روزنامههاي امروز چاپ كابل در سرمقالههاي خود به بررسي موضوع تخريب تأسيسات و جنگافزارهاي ناتو از سوي نيروهاي اين سازمان در افغانستان و ارزيابي اهميت انتخابات براي مردم افغانستان پرداختند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، روزنامههاي امروز چاپ كابل در سرمقالههاي خود، تخريب جنگافزارها و تأسيسات ناتو را از سوي نظاميان اين سازمان واكنشي در برابر عدم امضاي پيمان امنيتي با آمريكا دانستهاند.
همچنان برخي ديگر از روزنامهها در ديدگاههاي رسمي خويش، در خصوص اعلام نظرسنجي در مورد انتخابات رياستجمهوري و كانديداهاي پيشتاز تاكيد كرده و از شركت گسترده مردم در انتخابات استقبال كردهاند كه بخشهاي اصلي هر2 مسئله در زير بازتاب داده شده است.
روزنامه «آرمان ملي»، در سرمقاله خود با اشاره به نگراني شوراي امنيت ملي افغانستان از آتش زدن تأسيسات نظامي نظاميان خارجي، نوشته است: از اين عملكرد ناتو، چنين برداشت ميشود كه آنها اصلاً قصد بر قدرت يابي نيروهاي افغان و تقويت نهادهاي امنيتي كشور را ندارند و با ملاحظات سياسي و نظامي نميخواهند انتقال قدرت آنگونه كه لازم است صورت گيرد و افغانستان به آن حدي برسد كه بتواند به تنهايي در برابر دشمنان و افراطگرايان قرار بگيرد.
روزنامه افزود: احتمالاً يكي از ملاحظات ناتو، مشورتهاي نظاميان پاكستاني است كه نميخواهند افغانستان توطئههاي آنها را خنثي كند و هر زماني كه بحث بالابردن كميت و كيفيت نيروهاي ملي و يا احياي نيروهاي هوايي افغان مطرح ميشود، فوراً نظاميان پاكستاني وارد ميدان شده و ائتلاف را مجبور ميسازند كه از عملي شدن اين برنامهها خودداري كند.
روزنامه «سخن جديد»، در ديدگاه رسمي خويش با اشاره به تخريب جنگافزارها و تأسيسات نظاميان خارجي از سوي اين نظاميان، نوشته است: تخريب تأسيسات نظامي نيروهاي خارجي در افغانستان پيام روشني به دولت افغانستان دارد و اگر به درستي با آن برخورد نشود، پيامدهاي منفي و مخربي را برجاي خواهد گذاشت.
بنابر تاكيد اين روزنامه، دولت افغانستان با استفاده از جايگاه قانوني و حقوقي كه در جامعه بينالمللي دارد، بايستي مانع تخريب تجهيزات نظام شده و اين مسئله را با شركاي خارجي خود روشن سازد كه اگر كشورهاي همسو با دولت افغانستان صداقت دارند وبه تعهدات خود درباره تأمين امنيت و ثبات تحهيز نيروهاي داخلي وفادار هستند، پس اين اقدام با چه هدف و انگيزهاي انجام شده است.
روزنامه «سروش ملت»، در ديدگاه اصلي خويش با طرح اين پرسش كه تخريب تجهيزات نظامي ناتو اقدام نظامي يا فشار سياسي؟ نوشته است: ناتو در حالي دست به تخريب امكانات نظامي مورد استفاده خود ميزند كه بخش قابل توجه اين تأسيسات در فهرست كمكهاي بلاعوض كشورهاي عضو اين پيمان به دولت و نيروهاي نظامي افغانستان ثبت شده است.
اين روزنامه افزوده است: اعلام تخريب تجهيزات و تأسيسات نظامي ناتو پس از اعلام مشروط بودن توافقنامه وضعيت استقرار نيروهاي آن پيمان در افغانستان، برامضاي موافقتنامه امنيتي ميان آمريكا و افغانستان، دومين فشار سياسي است كه از سوي ناتو به دولت افغانستان وارد ميشود.
روزنامه «8صبح»، در ديدگاه اصلي خود با اشاره به علاقهمندي گسترده مردم به شركت در انتخابات رياستجمهوري افغانستان و حمايت بيشتر مردم از كانديداتوري «عبدالله عبدالله» نوشته است: در 2 نظرسنجي كه يكي توسط يك مركز پژوهشي و ديگري توسط يك رسانه انجام شده است، ميزان بالايي از مشاركت مردم در انتخابات آينده را نويد ميدهد كه اين نشان ميدهد، مردم افغانستان، انتخابات سال آينده را جدي گرفته و درك كردهاند كه اين انتخابات، رويدادي تاريخي و سرنوشتساز است.
سردبير 8صبح افزوده است: نامزدهايي كه برنامههاي مشخص و مدوني نداشته باشند، شانس راي آوردنشان بسيار كم است، زيرا از مدتي به اينسو، بنبست امضاي موافقتنامه امنيتي 2جانبه، وضعيتي را بهوجود آورده كه انتخابات رياستجمهوري سال آينده، تحتالشعاع قرار گيرد.
روزنامه «وحدت»، در سرمقاله خود به انتشار يك نظرسنجي در مورد حمايت مردم از كانديداهاي رياستجمهوري افغانستان پرداخته و نوشته است: نظرسنجيهايي كه از سوي برخي نهادهاي اجتماعي بيطرف صورت ميگيرد، ميتواند نتيجه انتخابات را قابل پيشبيني و موضعگيريهاي سياسي كانديداها را سهلتر سازد.
سرمقالهنويس وحدت در ادامه نوشته است: نكته نخست اينكه انجام چنين نظرسنجيهايي سبب تعميق نهال تازه نشانده شده دموكراسي شده و سبب ميشود كه بسياري فرايندهاي سياسي قابل پيشبيني شده و آيندهنگري و تصميمگيريهاي سياسي را براي دولت و نامزدها سهلتر سازد و نكته دوم اين كه احتمال مهندسي نتايج نظرسنجي نيز بعيد به نظر ميرسد.
روزنامه «اطلاعات روز»، سرمقاله خود را ويژه انجام يك نظرسنجي در مورد كانديداهاي رياستجمهوري افغانستان كرده و نگاشته است: اگر واقعات اين نظرسنجي صادقانه و شفاف صورت گرفته باشد، به اين معني است كه مردم به اهميت انتخابات پي برده و رفتار دموكراتيك در انتقال قدرت اندك اندك در ذهن مردم نهادينه شده است.
اين روزنامه افزوده است: در اين نظرسنجي در مورد ميزان محبوبيت و شانس برندگي كانديداي رياستجمهوري نيز آماري منتشر شده، اما با توجه به ماهيت سياسي اين نظرسنجي و سيال بودن آرا و نظريات مردم در ارتباط با گزينههاي انتخاباتي، اين آمارها چندان اعتباري ندارند.
انتهاي پيام/خ
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]