واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: صالحي خبر داد:مذاكره با بانك پاسارگاد براي تاسيس بيمارستان تخصصي هستهاي
رئيس سازمان انرژي هستهاي با اشاره به برنامه اقدام مشترك ميان ايران و 1+5 ابراز اميدواري كرد كه با توجه به تحولات در عرصه روابط خارجي ايران در دولت جديد برخي مسائل كه موانعي را در عرصه پزشكي و دارويي كشور ايجاد كرده است، در آينده مرتفع شود.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياكبر صالحي، رئيس سازمان انرژي اتمي در بازديد از مركز پزشكي هستهاي و بخشهاي مرتبط بيمارستان شهداي تجريش ، گفت: با توجه به تحولات در عرصه بينالملل و روابط خارجي ايران در دولت جديد، اميدواريم برخي مسائل كه بر ايجاد موانع در زمينههاي پزشكي و درماني موثر بودند در آينده مرتفع شود.
وي با اشاره به توافق ژنو و اجراي آن، گفت: چنانچه اين توافق اجرا شود اولين بخشهايي كه با توجه به اين توافق اجراي آنها تسهيل خواهند شد، مربوط به بخشهاي بهداشت و درمان و تجهيزات پزشكي است.
وي ادامه داد: اما معتقدم نبايد مشكلات و مسائل پيش رو در عرصه پزشكي و درماني را مانع عمده تلقي كرد چرا كه بسياري از مشكلات در كشور و با توان داخلي قابل رفع است. وضعيت كشور به لحاظ فناوري و تكنولوژي قابل مقايسه با 30 سال پيش نيست و اگر اراده كنيم ميتوانيم هر چيز را به دست آوريم.
صالحي با اشاره به احتمال رفع برخي موانع و محدوديتها در عرصه پزشكي، دارو و درمان با توجه به تحريمها، گفت: البته نبايد چندان به رفع اين موانع با توجه به اجراي توافق ژنو اميد داشت چرا كه هر لحظه ممكن است مسائلي پيش آيد و طرف مقابل از اجرا سرباز زند. آنها قابل اعتماد نيستند و بايد براي مشكلاتمان چارهاي پيدا كنيم.
رئيس سازمان انرژي اتمي در نشستي كه با حضور مديران بخشهاي مختلف بيمارستان شهداي تجريش در حاشيه بازديد از مركز پزشكي هستهاي برگزار شد، با اشاره به مشكلات موجود كه از سوي مديران اين بيمارستان طرح شد، گفت: ما آمادگي داريم تا در زمينههاي مورد نياز همكاري كنيم.
وي در رابطه با كمبود دستگاه ليزر ابراز اميدواري كرد كه سازمان انرژي اتمي بتواند چند دستگاه ليزر را كه مورد نياز بيمارستان است تامين كند.
وي با اشاره به اهميت مركز ليزر ملي كشور، گفت: اين مركز در غرب آسيا بينظير است و ما ميتوانيم بسياري از مشكلات را با استفاده از توانمندي داخلي رفع كنيم.
صالحي با تاكيد بر توجه به كيفيت و در اولويت قرار گرفتن اين مساله، گفت: قبلا ما فرصت نداشتيم كه به كيفيت توجه كنيم اما الان دليلي براي سرعت و شتاب نداريم و شعار من در دوره جديد مسئوليتم در سازمان انرژي اتمي اين است كه اول كيفيت و سپس كميت. به عنوان مثال ما بر روي ارتقاي كيفيت راديوداروها و كيتهاي دارويي تاكيد داريم و بايد بازتعريفي بر روي استانداردهاي آنها صورت گيرد.
وي با انتقاد از سفر بيماران ايراني براي تصويربرداري با استفاده از راديواكتيو در خارج از كشور، گفت: اخبار مربوط به سفر بيماران ايراني براي تصويربرداري به كشورهايي مثل اوكراين و تركيه واقعا سنگين است و قابل پذيرش نيست و بايد هر چه سريعتر براي اين مساله فكري كرد.
سازمان انرژي اتمي آمادگي دارد تا در زمينه ساخت سيلوكرون كوچك در دانشگاه شهيد بهشتي و سفارش دستگاه گاماكمرا اقدام كند.
وي بر برگزاري كارگاههاي آموزشي در زمينه چگونگي استفاده از پرتوها براي پرتوكارها تسريع كرد و گفت: ما در اين بخش نياز داريم تا نيروي انساني و تجهيزاتمان را ارتقا دهيم.
رئيس سازمان انرژي اتمي در ادامه درباره تفاهمنامهاي كه سازمان انرژي اتمي با وزارت بهداشت درباره كاربرد ليزر امضا كرده است، گفت: ما ميتوانيم علاوه بر اين تفاهمنامه ديگري را در رابطه با دستگاههاي مرتبط با پرتو داشته باشيم.
رئيس سازمان انرژي اتمي در ادامه از مذاكره سازمان با بانك پاسارگاد براي تاسيس بيمارستان تخصصي هستهاي كه علاوه بر خدمات مرتبط براي زمانهايي كه با فوريتهاي هستهاي مواجه ميشويم بتواند كاربرد داشته و خدمات ارائه كند، خبر داد و گفت: هزينه ساخت چنين بيمارستاني بسيار بالاست به همين دليل ما با يك بانك داخلي در اين زمينه مذاكرات را آغاز كردهايم. اين بيمارستان در زمينه كاربرد پرتوها و استفاده از انواع تجهيزات در اين زمينه به طور تخصصي خواهد بود و انواع شتاب دهندهها نيز در آن قرار ميگيرد. هزينه چنين بيمارستاني هزار ميليارد تومان برآورد شده است كه قرار است به طور مشترك و مساوي از سوي بانك پاسارگاد و سازمان انرژي اتمي اين هزينه تامين شود اما هنوز مذاكرات در اين باره ادامه دارد.
رئيس سازمان انرژي اتمي با اشاره به اين كه كاربرد پرتوها در مراكز انرژي هستهاي با توجه به مسائل سياسياي كه در سالهاي گذشته به اين موضوع آغشته شده است، نتوانسته چندان جاي خود را در ميان مردم باز كند، تصريح كرد: ما ميخواهيم فصل جديدي را در اين زمينه باز كنيم و اهداف، اولويتهايمان را بر روي كاربردهاي پرتوها در زندگي مردم متمركز كنيم. البته هدف اصلي سازمان انرژي اتمي تامين و توليد نيروي برق با استفاده از نيروگاههاي هستهاي است اما بايد زمينههاي ديگر نيز فعال شوند و ابعاد سياسي انرژي هستهاي را كمرنگ كنيم.
به گزارش ايسنا، در ابتداي نشست صالحي با مديران و روساي بخشهاي مختلف بيمارستان شهداي تجريش علياصغر پيوندي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گزارشي از فعاليتهاي بيمارستان شهداي تجريش كه زير نظر اين دانشگاه است، ارائه كرد.
وي گفت: 47 درصد جمعيت استان تهران در بيمارستان شهداي تجريش پذيرش ميشوند و اين مركز 11 دانشكده را در خود جاي داده است و بيش از 12 هزار دانشجو در رشتههاي مختلف با 90 تن عضو هيات علمي را در برميگيرد.
وي گفت: در اين بيمارستان مراكز تحقيقاتي و پژوهشي پوست، ليزر و سرطان وجود دارد.
پيوندي با بيان اين كه متاسفانه بودجه وزارت بهداشت كه به اين بيمارستان تعلق ميگيرد، كفاف هزينهها را نميدهد و اين بيمارستان از سالهاي گذشته با كمك خيرين بخش مهمي از بودجه خود را تامين كرده است، ابراز اميدواري كرد كه سازمان انرژي اتمي بتواند در بخشهايي در زمينه تجهيز امكانات به اين بيمارستان كمك كند.
مديران بخشهاي مختلف بيمارستان شهداي تجريش مهمترين دغدغه و مشكل اين مركز آموزشي، پزشكي و درماني را نبود امكانات، بودجه كافي و تجهيزات بسيار قديمي عنوان كردند و خواستار حمايت و كمك سازمان انرژي اتمي به ويژه در بخشهاي مربوط به پزشكي هستهاي از جمله راديوتراپي و آنكولوژي، پزشكي هستهاي و ليزر شدند.
يكي از مديران و پزشكان اين بيمارستان با بيان اين كه بخش مهمي از بودجه اين بيمارستان توسط خيرين تامين ميشود، تصريح كرد: اين احتمال كه نتوانيم در مقاطعي در نبود كمك خيرين بيماران را به درستي پوشش دهيم، زياد است و با توجه به سونامي سرطان كه در كشور با آن مواجهيم و با توجه به تحريمهاي اخير نيازمنديم تا در اين زمينه به ما كمك شود.
وي گفت: متاسفانه در زمينه تامين دستگاههاي راديوتراپي در حالي كه به بيش از 100 دستگاه در كشور نياز داريم تنها 30 دستگاه موجود است و به همين خاطر بسياري از بيماران ايراني علاوه بر مشكلات بيماريشان بايد براي تصويربرداري و درمان به كشورهاي اطراف سفر كنند كه اين مشكلات بسياري را براي آنها به وجود ميآورد.
به گزارش ايسنا، بيمارستان شهداي تجريش سال 1330 آغاز به كار كرد و در سال 1350 بخشهاي آموزشي و دانشگاهي به آن اضافه شد. اين بيمارستان در بخش پزشكي هستهاي يكي از مهمترين مراكز تصويربرداري تشخيصي و درماني تهران و كشور است. مراكز پزشكي هستهاي در زمينه تشخيص و درمان انواع سرطانها كاربرد ويژه دارند.
به گزارش ايسنا، همچنين دكتر علياكبر صالحي صبح روز سهشنبه پس از بازديد از مركز پزشكي هستهاي بيمارستان شهداي تجريش از مركز پزشكي هستهاي بيمارستان مسيح دانشوري نيز بازديد كرد. دكتر محمد قنادي رئيس پژوهشگاه علوم هستهاي و دكتر داورپناه از مسوولان بخش راديو داروي سازمان نيز در بازديد صالحي از بيمارستانهاي شهداي تجريش و مسيح دانشوري وي را همراهي ميكردند.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]