واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بررسي مسير شكل گيري بازي آنلاين ايراني اسپيدآپ
موفقيت يك اتفاق نيست. يك برنامه از پيش طراحي شده است كه در آن مسيرها شناسايي شده، منافع و خطرات ارزيابي شده و براي هر مشكل احتمالي چند راه بيرون رفت مناسب در نظر گرفته شده است، اما انجام همه اين كارهاي حياتي به تجربه و دانش بسياري نياز دارد؛ تجربهاي كه ميتواند به قيمتي گزاف به دست آيد و آموزشي كه هميشه با پرسش مهم عملي بودن يا نبودن مواجه است. كيوسك تلاش اين هفته به بررسي داستان موفقيت بازي آنلاين ايراني اسپيدآپ پرداخته است.
به گزارش دريچه فناوري اطلاعات؛ از ابتداي تاريخ تا كنون همواره بهترين راه براي شناخت مسير درست موفقيت، گوش سپردن به داستان كساني است كه قبلا اين مسير را طي كردهاند و با موانع و سختيهاي آن آشنا هستند. منابع و نيازمنديهاي طي اين مسير را ميشناسند و ميدانند كه چه توشهاي بايد همراه خود داشته باشيد. اگر پيروز شده باشند كه ميتوانند الگوي درستي براي آغاز سفر شما باشند و اگر سرشان به سنگ خورده باشد، درس عبرت خوبي براي شما خواهند بود. به همين دليل است كه ما در كليك تصميم گرفتهايم داستان موفقيتها و شكستهاي زنان و مردان دنياي آي.تي را براي شما بازگو كنيم. از سختيها و مرارتها، خوشيها و موفقيتهاي آنها براي شما بگوييم تا ببينيد كساني كه امروز چرخ اين صنعت چند هزار ميليارد دلاري را ميچرخانند، روزگاري مثل خود شما و در شرايطي تقريبا مشابه زندگي كردهاند، درس خواندهاند و كار كردهاند. آنها فقط يك فرق بزرگ داشتهاند، به جاي رويا پردازي عمل كردهاند. اميدواريم شما هم اهل عمل باشيد.
نام: حميد نعيمي
محل تولد: تهران
تحصيلات: كارشناسي آي.تي
سن: 27 سال
نام ايده: اسپيدآپ (Speed Up)
وبسايت: http://www.speedup.ir
از كودكي خلبان شدن تنها آرزوي زندگياش بود تا اينكه در نوجواني و زماني كه بسختي ميشد او را دوازده ساله خواند، يك اتفاق بزرگ در محل سكونتش در محله صادقيه تهران، مسيري جديد در زندگياش باز كرد. عموي جوان او كه اتفاقا همسايه آنها هم بود، كامپيوتري خريد كه در آن روزگار يك كالاي گران قيمت به حساب ميآمد. مهرباني عمو براي اجازه كار با كامپيوترش، حميد را با دنياي پرهيجان بازيهاي رايانهاي آشنا و هدف دومي در زندگي او ايجاد كرد. حالا ميخواست در زمينه كامپيوتر و آي.تي تحصيل كند.
از آن زمان بازي كامپيوتري براي او هيجانانگيز بود. با آنكه چند سال از دوران كودكياش ميگذشت ولي هنوز هم بياختيار پرواز و سرعت بالا را دوست داشت و از همين رو از آنجا كه كامپيوتر تجربه روياي پرواز را در دنياي مجازي محقق ميكرد، به سراغ بازيهايي رفت كه سرعت، چاشني اصليشان بود.
پس از شركت در كنكور ۸۴ در رشته آي. تي دانشگاه آزاد واحد پرند قبول شد. در سالهاي دانشجويي، گذراندن برخي واحدهاي درسي براي او بيهوده و ناكارآمد ميآمد و گاهي دانشگاه برايش واقعا كسلكننده ميشد. اما يك روز در درس تجارت الكترونيك، يكي از دوستانش سخنراني كوتاهي درباره بازيهاي آنلاين ارائه كرد كه باعث شد ايدهاي در ذهنش جرقه بزند. حالا با هدفي كه داشت، دانشگاه كسلكننده ديروز را به بهترين مكان زندگي امروز و محل موفقيت زندگي فردايش تبديل كرده بود. موضوع سخنراني دوستش، معرفي يك مسابقه فوتبال آنلاين بود كه گويا ابتدا فقط قرار بوده اوقات فراغت چند دوست را پر كند اما حالا به يك كسب و كار چند صد ميليون توماني تبديل شده بود. وي هم دقيقا همين را ميخواست؛ كسب و كار دانشبنيان.
عشق به پرواز، روحيه حميد را آزاد بار آورده بود و دوست نداشت شغلي اداري داشته باشد. البته كه ديدن زندگي كارمندي پدر هم مزيد بر علت شده بود تا تصميم بگيرد هيچگاه كارمند جايي نشود و شغل آيندهاش را خودش بسازد. البته از همان اول ميدانست كه راه اندازي يك كسب و كار شخصي، ريسكهاي خودش را دارد كه ممكن است كل ايده را به شكست بكشاند، ولي به نظرش اگر ايدهاي شكست خورد، بايد به دنبال ايده ديگري رفت و نااميدي مفهومي ندارد.
حالا ايده خوبي داشت و تلاشش براي فرار از زندگي كارمندي هم انگيزه كافي كار مضاعف براي به ثمر رسيدن ايدهاش را فراهم كرده بود. سرمايهاي هم به آن شكل لازم نداشت. اصل كار، دانش فني و توانايي برنامه نويسي بود كه خودش و بقيه دوستانش در آن زمان درس آن را ميخواندند. موضوع را با چند نفر از رفقاي دانشگاهياش مطرح كرد، تيمي تشكيل داد و كار را آغاز كرد. همان دوران، گذراندن درس طرح تجاري در پروژههاي نرمافزاري خيلي به دادش رسيد و باعث شد بتواند مسير حركت تجاري تيم را قبل از رسيدن به مشكلات ترسيم كند. مشكلات را شناسايي كرده و راهحلهاي مناسب را قبل از روبهرو شدن با مشكل، چارهانديشي ميكرد.
كار تيمي هم در جلو رفتن اين ايده خيلي به آنها كمك كرد. جلسات متعددي داشتند كه در آنها داستان بازي اسپيد آپ را نهايي ميكردند، روي طرحهاي گرافيكي نظر ميدادند و اشكالات نرمافزاري (Bug) را با همفكري يكديگر حل ميكردند.
براي كسب درآمد و به پول رساندن ايدهاش چهار مدل تجاري در سر داشت؛ يكي جذب اسپانسر براي سايت، ديگري مشاركت با ساير وبسايتهاي مرتبط، راه سوم كسب درآمد از طريق فروش آيتمهاي مجازي يا حقيقي مرتبط با بازي و در نهايت جذب تبليغات از شركتها و وبسايتهاي حوزه ماشين و اتومبيلراني. اينها راهحلهايشان براي پول درآوردن از ايدهشان بود.
در حال حاضر دويست هزار نفر ايراني اسپيد آپ بازي ميكنند و وي آرزو دارد بتواند اين رقم را به بيست ميليون نفر برساند. آن وقت ميتواند بگويد كه اولين يك ميليارد تومان زندگياش را به دست آورده است.
چشماندازش براي توسعه اين پروژه بينالمللي است. با توجه به جمعيت ۷۵ ميليوني ايران هر چقدر هم كه بتواند درصد بيشتري از مردم را به سوي اين بازي جلب كند، باز هم در برابر درصدي از جمعيت كل دنيا مقدار ناچيزي خواهد بود. از همين رو به فكر نسخهاي انگليسي براي كاربران بينالمللي افتاده است كه در سالگرد دو سالگي اسپيدآپ، يعني به همين زوديها ميخواهد آن را رونمايي كند.
حميد ميگويد «ايدهاي كه به ذهن شما ميرسد شايد به ذهن خيليهاي ديگر در سراسر دنيا هم برسد، اما مهمترين نكته در مورد يك ايده اجرا و به عمل رساندن آن است. به نظرش بدترين كاري كه ميتوان با يك ايده خوب انجام داد، اين است كه آن را عملي نكرد. نبايد منتظر ماند و اميدوار بود كه كسي پيدا شود و از ايده شما حمايت كند، بلكه بايد خودتان دست به كار شويد و براي جلو بردن ايده خود تلاش كنيد. ايده ششدانگ، كار ششدانگ ميطلبد. نميشود كارمند جايي بود و در اوقات فراغت روي يك ايده كار كرد و انتظار معجزه هم داشت.» براي مثال حميد و تيمش پس از سه سال كار سخت و از جيب خوردن، تازه از مرحله ضرردهي در آمده و به نقطه تعادل رسيدهاند. يعني همين اواخر درآمد و هزينههايشان با هم برابر شده است. در حال حاضر ميزان درآمد گروهشان از سايت به قدري است كه يك دفتر براي سايت اجاره كردهاند و چهار نفر كارمند ثابت هم دارند.
ايده خوب و ناب، نوشتن يك طرح تجاري خوب، كار، كار و كار، دلگرمي هميشگي و نهراسيدن از شكستهاي مقطعي و از همه مهمتر مشورت، اساس كار اين تيم فعال بوده است.
گزارش از رامين فتوت
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]