تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830844051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيت‌الله تهراني التزام به تبليغ عملي خدامحورانه داشت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آيت‌الله تهراني التزام به تبليغ عملي خدامحورانه داشت
گروه حوزه‌هاي علميه: حسن جعفريان با تشريح ويژگي‌هاي آيت‌الله تهراني بيان كرد: ايشان هيچ گاه بيان نمي‎كرد كه اول به سوي من و بعد به خدا برسيد؛ التزام ايشان به تبليغ عملي خدامحورانه تا جايي بود كه از خود مي‌گذشت تا حق دعوت به دين ادا شود.


حسن جعفريان، شاگرد آيت‌الله تهراني در گفت‌وگو با خبرگزاري بين‎المللي قرآن(ايكنا) در خصوص نحوه حضور در مكتب مرحوم آيت‎الله آقا مجتبي تهراني گفت: بنده به مدت 13 سال شاگرد مكتب اخلاق معرفتي مرحوم تهراني بوده و از محضر ايشان استفاده كرده‎ام.

وي افزود: در مكتب اخلاق معرفتي آيت‌الله تهراني نكاتي خاص مورد توجه است كه وقتي كه به 13 سال حضور مداوم در اين مكتب رجوع مي‎كنيم يك سري از ويژگي‎ها، شكل خاص‎تري پيدا مي‎كند.

التزام به تبليغ عملي خدامحورانه

شاگرد آيت‌الله تهراني بيان كرد: به عنوان يكي از اين ويژگي‎هاي خاص مرحوم آيت‎الله تهراني، مي‎توان به دعوت‎گري و جذب او به سوي خدا اشاره كرد كه در مقابل دعوت‎گري به خود است؛ ايشان هيچ وقت منيتي در مقابل خدا قائل نبودند و هيچ گاه هم بيان نمي‎كردند كه اول به سوي من بياييد و از طريق من به خدا برسيد.

مدرس حوزه و دانشگاه يادآور شد: التزام ايشان به تبليغ عملي خدامحورانه تا جايي بود كه ايشان در اين راه از خود مي‌گذشتند؛ ايشان خود را فدا مي‌كردند تا حق دعوت به دين ادا شود.

وي ادامه داد: متاسفانه يكي از گرفتاري‎هاي برخي از اهل تبليغ آن است كه به جاي دعوت به خدا، مردم را به خود دعوت مي‎كنند و اين كار به اشكال مختلف انجام مي‎شود.

شاگرد آيت‎الله آقا مجتبي تهراني در خصوص محبوبيت ايشان نزد مردم و شاگردان تصريح كرد: محبوبيت نزد ايشان اصالتي نداشت؛ ايشان را اين گونه نيافتم كه حرفي بزنند و رفتار و سخني داشته باشند كه اين موضوع استشمام شود؛ آيت‌الله تهراني به خاطر كسب محبت مردم طوري سخن نمي‌گفتند كه مستمع را خشنود كنند.

آيت‌الله تهراني براي رضايت مخاطب سخن نمي‌گفت

وي گفت: منافاتي ندارد كه عنوان شود كه گاهي به عنوان معلم هم خود را تنزل مي‎داد و به سياق فرموده نبوي اصل قدر عقلوهم را مدنظر قرار مي‎داد و با تنزل خويش به حد فهم طرف مقال به گونه‎اي سخن مي‏گفت كه براي او قابل فهم باشد؛ ولي چيزي نمي‏گفت كه مخاطب بپسندند و يا به هر طريقي آن مخاطب را حفظ كند.

ساده‌زيستي؛ از ويژگي‌هاي آيت‌الله تهراني

جعفريان با تاكيد بر ساده‌زيستي آيت‌الله تهراني عنوان كرد: ايشان با توجه به خصوصيات روحاني كه داشت در بين مردم و به خصوص مذهبيون محبوب بود ولي به هر حال در بين همين مذهبيون هم هر چند كم ولي بودند افرادي كه به خاطر برخي مسايل به ايشان به ديده تكريم و تعظيم نگاه نمي‌كردند و حتي برخي نزديكان كه به خاطر سبك زندگي كه داشتند كه مطابق با سبك زندگي ايشان نبود نيز چنين بودند كه دليل آن هم توجه خاص ايشان به مرام طلبگي و رعايت حدود الهي بود.

آيت‌الله تهراني رعايت حدود الهي را بر خوشايند ديگران ترجيح مي‌دادند

وي گفت: مرحوم تهراني هيچ گاه براي خوشايند كسي از تراز دين و حدود الهي عدول نمي‎كرد و از اين گونه مراقبات، بسيار داشتند؛ خيلي اوقات بود كه ايشان حفظ ارزش‎ها و حلال و حرام الهي را به خوشايند ديگران ترجيح مي‎دادند كه اين صفت از صفات بارز انسان‎هاي وارسته و پاك است.

شاگرد آيت‌الله تهراني يادآور شد: البته اين بحث منافاتي با مفهوم مخاطب‎شناسي و درك مخاطب نداشت؛ به هر حال همه اين دقت‎ها و ظرافت‎‏ها در چارچوب حق بود و در اين زمينه نيز بسيار حساس بودند كه اشتباهي روي ندهد و در اين راستا تخطي صورت نگيرد.

وي گفت: سيره تربيتي و مكتب اخلاقي ايشان با اين هدف پيگيري مي‎شد كه رابطه عاطفي مخاطبان با اهل بيت(ع) را به سطح يك رابطه تعليمي و معرفتي ارتقا دهند؛ قابل درك بود كه ايشان مي‎خواست رابطه بين مخاطبان با اولياءلله، تعليمي و معرفتي باشد و در همان سطح ابتدايي توقف نكند.

مدرس حوزه و دانشگاه عنوان كرد: آيت‌الله تهراني در خصوص رابطه با حاكميت نيز صداقت عجيبي داشت؛ زماني كه از ايشان سوالاتي مي‎شد ايشان از هيچ تذكر به جايي فروگذار نمي‌‎كردند ولي كاملا هم مراقب بودند كه كسي از اين سخن ايشان سوء استفاده نكند؛ در واقع در عين عرفان، كياست بسيار بالايي هم داشتندكه اجازه سوءاستفاده از سخنانشان پيرامون حاكميت را نمي‎دادند.

جعفريان در پاسخ به اين سوال كه در حوزه چه كارهايي بايد انجام شود كه نخبگاني چون آيت‌الله تهراني را در حوزه شاهد باشيم، اظهار كرد: به جاي اينكه بگوييم كه حوزه چه كاري بايد انجام دهد بايد بگوييم كه حوزه چه كارهايي را نبايد انجام دهد؛ به نظر مي‎آيد كه به جاي آرايش بايد از شاخ و برگ‎هاي اضافي و دست و پاگير طلاب در اين مسير رشد كاست.

وي گفت: در حوزه‌هاي علميه مباحث مربوط به دين به طلاب آموزش داده مي‌شود ولي متاسفانه بين تربيت ديني و آموزش دين فاصله و شكاف از است؛ موضوع اصلي آموزش در حوزه، معرفت ديني با تاكيد و تكيه بر فقه و اصول است؛ ولي چه اتفاقي مي‎افتد كه اين آموزش دين با تربيت ديني فاصله پيدا مي‌كند و خروجي‎هايي چون مرحوم آقا مجتبي تهراني را كمتر مي‎‏بينيم؟ پاسخ اين است كه حوزه بايد در نظام آموزشي و ارتباط آن با تربيت ديني يك سري تصرفات انجام دهد و ريشه مشكلات را بشناسد.

مدرك‌گرايي در حوزه منجر به رنگ باختن سلوك طلبگي مي‌شود

اين مدرس حوزه يادآور شد: يكي از اين مشكلات، رفتن بيشتر حوزه به سمت متد آموزشي دانشگاهي است؛ در واقع هرجا اين نزديكي بيشتر شده، اين آسيب‎ها نيز بيشتر شده است؛ البته نه اينكه نزديكي حوزه به دانشگاه آسيب‎زا باشد بلكه وقتي مدل آموزشي دانشگاهي در حوزه حاكم شود روش و سلوك طلبگي رنگ مي‏بازد؛ وقتي رويكرد مدرك‎گرايي و ترمي در حوزه حاكم شود، نبايد توقع داشته باشيم كه در لايه‎هاي زيرين جامعه طلبگي نيز اتفاقي روي ندهد.

وي گفت: اگر مدل دانشگاهي در حوزه حاكم شود، به لحاظ انگيزشي مشكلات جدي را براي حوزويان و طلاب به خصوص طلاب جوان ايجاد مي‎كند و سوگيري‎هاي اشتباه به سبب همين عامل به وجود مي‎آيد.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن