تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بالاترين درجه دانايى، تشخيص اخلاق از يكديگر و آشكار كردن اخلاق پسنديده و سركوب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832556078




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرزهاي اعتقادي در جامعه بدون راهنما فراموش مي‌شود/ آيت‌الله تهراني اخلاق را به صورت اجتهادي بيان مي‌كرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مرزهاي اعتقادي در جامعه بدون راهنما فراموش مي‌شود/ آيت‌الله تهراني اخلاق را به صورت اجتهادي بيان مي‌كرد
گروه حوزه‌هاي علميه: مدير حوزه‌هاي علميه كشور با تاكيد بر نقش علما در هدايت جامعه عنوان كرد: وقتي عالمي در جامعه‌اي نقش‌آفرين شد در جامعه مسئوليت ايجاد مي‌كند؛ ولي اگر جامعه راهنما نداشت مرزهاي اخلاقي، جغرافيايي و عقيدتي به فراموشي سپرده مي‌شود.


به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن (ايكنا)، اولين سالگرد ارتحال آيت‌الله حاج‌آقا مجتبي تهراني از اساتيد برجسته اخلاق يكشنبه، اول دي‌ماه، در مسجد جامع بازار تهران برگزار شد.

بنا بر اين گزارش، آيت‌الله حسيني بوشهري در اين مراسم در سخناني بيان كرد: انسان براساس غريزه عمل نمي‌كند و تك بعدي نيست، اراده و اختيار انسان در زندگي او نقش‌آفرين است، عبادت انسان براساس اراده و اختيار است. افعال انسان، گناه، ثواب و ... براساس اراده و اختيار است.

مدير حوزه‌هاي علميه كشور ادامه داد: داشتن استعداد و تك بعدي نبودن انسان دست به دست هم مي‌دهد تا يك سري عواملي مسير بشر را هموار كنند و انسان را در مسير هدايت قرار دهند، خداوند متعال، سه نوع هدايت‌گر و راهنما جلوي پاي انسان قرار داده است.

ذكر 64 آيه در قرآن در مورد عقل و مشتقات آن

آيت‌الله حسيني بوشهري عقل را حجت باطني براي هدايت انسان برشمرد و تصريح كرد: حدود 64 مورد از آيات قرآن در رابطه با عقل و مشتقات عقل است. خداوند عقل را براي هدايت در اختيار انسان قرار داده است و به انسان دستور داده است كه بايد براساس آنچه عقل تصميم مي‌گيرد حركت كند.

وي ادامه داد: آيه «الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»، تاكيد دارد كساني كه بهترين‌ها را در زندگي بعد از شنيدن حرف‌هاي مختلف انتخاب مي‌كنند، خدا آنها را هدايت كرده و صاحبان عقل و خرد هستند. فرداي قيامت به دسته‌اي از جهنمي‌ها خطاب مي‌شود چرا به اين سرنوشت دچار شديد؟ مي‌گويند ما راه عقل را گم كرده بوديم.

عقل به عنوان حجت باطني محور ثواب و عقاب الهي است

عضو مجلس خبرگان رهبري با تاكيد بر اين كه عقل به عنوان حجت باطني محور ثواب و عقاب الهي است عنوان كرد: خداوند تنها عاقلان را مورد امر و نهي خود قرار مي‌دهد؛ انسان‌هاي غير عاقل مورد امر و نهي يا ثواب و عقاب قرار نمي‌گيرند.

پيامبران الهي؛ دومين عامل هدايت انسان

آيت‌الله حسيني بوشهري دومين عامل هدايت انسان را پيامبران الهي برشمرد و عنوان كرد: پيامبران حجت ظاهري هستند، خداوند در قرآن تصريح مي‌كند «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» و «إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ بِالْحَقِّ بَشِيرًا وَنَذِيرًا وَإِن مِّنْ أُمَّةٍ إِلَّا خلَا فِيهَا نَذِيرٌ» هيچ امت و ملتي پا به عرصه وجود نگذاشته جز اينكه خداوند متعال در ميان آنها كسي را فرستاده كه آنها را هدايت كند.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم ادامه داد: بعد از انبياي الهي نوبت به اوصياء مي‌رسد كه يكي پس از ديگري زمام امور جامعه را به دست مي‌گيرند؛ بعد از عقل به عنوان حجت باطن و بعد از انبياء به عنوان حجت ظاهري، به دسته‌اي كه نقش تأثيرگذار در هدايت جامعه داده شده عالمان و فقيهان و معلمان اخلاق و راهنمايان بشر هستند.

آيت‌الله حسيني بوشهري با قرائت آيه شريفه «يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» بيان كرد: مؤمنان و عالمان در نزد خدا از مقام و درجات برخوردارند تا جايي كه در روايات از رسول گرامي اسلام(ص) آمده كه حضور در مجلس يك عالم از هزار دفن جنازه انسان مؤمن، عيادت هزار مريض، از هزار شب عبادت و هزار روز روزه بالاتر است.

چرا مداد علما بر دماء شهدا افضل است؟

وي اظهار كرد: يعني اگر به مجلس جامع بازار يا منزل عالمي مانند مرحوم آقامجتبي تهراني برويد و از سخنان ايشان استفاده كنيد بسيار باارزش است. در روز قيامت دماء شهدا با مداد علما وصل مي‌شود. وقتي عالمي در جامعه‌اي نقش آفرين شد در جامعه مسئوليت ايجاد مي‌كند. جبهه خلوت نمي‌ماند. دفاع از مرزهاي اسلام به جاي خودش انجام مي‌شود ولي اگر جامعه راهنما و معلم اخلاق نداشت مرزهاي اخلاقي و جغرافيايي و عقيدتي به فراموشي سپرده مي‌شود لذا مداد علما بر خون شهدا افضليت دارد.

آيت‌الله حسيني بوشهري عنوان كرد: چرا علما اين قدر ارزش دارند؟ چرا در طول تاريخ هر موقع حادثه‌اي اتفاق افتاده كه مردم و كشور را تهديد مي‌كرد با يك پيام نيم سطري يك عالم بزرگ همه فتنه‌ها خاموش شده است؟ ميرزاي شيرازي در پيامي كمتر از يك خط حكم صادر كردند «استعمال تنباكو در حكم مبارزه با امام زمان(عج) است» اين جمله چه انقلابي ايجاد مي‌كند چون عالمان دين مرزبان هستند.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با تاكيد بر نقش برجسته علما در هدايت جامعه عنوان كرد: ديديد كه سرباز چگونه مرزباني مي‌كند و جلوي رخنه دشمن را مي گيرد. عالمي كه در خانه محقري نشسته و با زندگي ساده گذران مي‌كند قلم روي كاغذ مي‌برد و جمله‌اي مي‌نويسد و سرنوشت كشور را عوض مي‌كند.

وي بيان كرد: بعد از اينكه ميرزاي شيرازي اين فتوا را صادر كرد و تأثير فوق العاده را در فضاي جامعه آن روز ايجاد كرد ديدند ميرزا اشك مي‌ريزد، گفتند آقا چرا اشك مي‌ريزيد، آيا نگرانيد؟ ميرزا گفت: تاكنون دشمنان اسلام و دين و مردم جايگاه روحانيت را نمي‌شناختند ولي امروز با اين فتوايي كه از من صادر شد دشمنان عظمت دين و عالمان دين را شناختند و از اين به بعد همه ما بايد مواظب باشيم كه چه توطئه‌هايي عليه دين و عالمان به پا خواهند كرد.

امروز دشمنان جايگاه و منزلت و موقعيت روحانيت را شناختند

مدير حوزه‌هاي علميه كشور اظهار كرد: امروز دشمنان جايگاه و منزلت و موقعيت روحانيت را شناختند، و مي‌خواهند بين مردم و روحانيت فاصله بياندازند تشييع جنازه‌اي كه از مرحوم آيت‌الله العظمي حاج آقا مجتبي تهراني كرديد از ديد دشمن پنهان نبود. دشمن اين همه تبليغات مي‌كند اما وقتي مي‌بيند عالمي از دنيا مي‌رود بازار و خيابانهاي تهران تا حرم شاه عبدالعظيم حسني (ع) مملو از جمعيت است. دشمن اينها را رصد مي‌كند و نقشه حساب شده مي‌كشد.

وي ادامه داد: روحانيت توانسته بر دلها نفوذ كند. آقامجتبي تهراني با اينكه مرجع بودند و سني از ايشان گذشته بود و سخت بود كه هر روز براي اقامه نماز به مسجد بازار بيايند اما چون مردم به ايشان نياز داشتند اين زحمت را قبول مي كردند. روضه‌خواني مي‌كردند. ايشان انصافا وارسته بودند. در خانواده اهل علم بزرگ شده بودند و شاگرد ويژه حضرت امام(ره) بودند. امام(ره) شاگردان زيادي داشت اما ايشان با بقيه فرق داشت. مباحث علمي و چاپ كتابهايش را به ايشان واگذار كردند.

آيت‌الله حسيني بوشهري تصريح كرد: آقامجتبي تهراني از سن بيست و پنج سالگي مورد توجه امام بودند. وقتي امام(ره) به نجف تبعيد شدند ايشان هم به نجف رفتند اما بعد از سه سال امام(ره) فرمودند من دوست دارم اين شخصيت در تهران راه برود. چهل سال در مسجد جامع بازار و در تهران درس اخلاق و تفسير دادند و مثل يك روضه خوان روضه أباعبدالله(ع) مي‌خواند و اشك مي‌ريخت.

آيت‌الله حسيني بوشهري بيانكرد: وقتي ايشان رحلت كردند، مراجع قم بيانيه دادند و گوشه‌اي از ابعاد شخصيتي اين شخصيت بزرگ را مطرح كردند. يكي از شاگردان آقامجتبي نزد آيت‌الله العظمي سيستاني رفته بود. وقتي آيت‌الله سيستاني متوجه شد ايشان شاگرد آقامجتبي تهراني است فرمودند: «شيعه يك ايران دارد، ايران يك تهران دارد. تهران يك خيابان ايران دارد و خيابان ايران يك حاج آقا مجتبي تهراني دارد».

آيت‌الله تهراني اخلاق را در سطح عموم مردم به صورت اجتهادي بيان مي‌كرد

مدير حوزه‌هاي علميه كشور بيان كرد: ايشان در سطح عموم مردم درس اخلاقي اجتهادي مي‌گفتند، يعني همان گونه كه علماي ما براساس موازين استنباطي اصول و خارج مي‌گويند ايشان مباحث اخلاقي را مي‌گفتند، عالمي در اين سطح كم داريم.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن