واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اجراي طرح سطحبندي مؤسسات با توجه به ساختار و تعداد شعب مراكز قرآني
گروه مؤسسات قرآني مردمنهاد: مديرمسئول مؤسسه قرآنپژوهان با بيان اين كه سطحبندي مؤسسات قرآني امري تأثيرگذار در ارتقاي اين مراكز است، گفت: بايد در اين زمينه مزيتهاي اين مراكز از جمله شعب متعدد، كيفيت كار مؤسسات و منطقه جغرافيايي آنها در نظر گرفته شود.
خديجه ابراهيمي، مديرمسئول مؤسسه قرآنپژوهان شمال و پنج شعبه آن در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن (ايكنا)، در رابطه با اين كه سطحبندي مؤسسات قرآني چه تأثيري در سرعتبخشي ورود قرآنآموزان به مرحله كسب مهارتهاي تخصصي قرآن دارد، گفت: در سطحبندي مؤسسات قرآني از جمله مواردي مهمي كه بايد مورد توجه قرار گيرد، تعداد شعب اين مراكز است و قبل از سطحبندي بايد پروسه زماني را در نظر گرفت و كارشناسان فعاليت مراكز را مورد بررسي دقيق قرار دهند.
وي اظهار كرد: پس از ارائه آموزههاي قرآني و برگزاري آزمونهاي پايان دوره، گواهينامهها با تأخير زيادي بهدست قرآنآموزان ميرسد و اگر اين گواهينامهها و جوايز زودتر بهدست افراد برسد در قرآنآموزان انگيزه ايجاد ميشود و مورد بعدي اين است كه گواهينامهها و جوايز بهتر است توسط مؤسسات يا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي همان شهرستان اعطاء شود.
اين استاد حوزه علميه در رابطه با تأثير سطحبندي مؤسسات قرآني بر فضاسازي قرآن در جامعه بيان كرد: سطحبندي در مجموع خوب است به شرطي كه مزيتهاي مؤسسات قرآني از جمله شعب متعدد اين مراكز در نظر گرفته شود، همچنين كيفيت كار مؤسسات قرآني و منطقه جغرافيايي مؤسسات از جمله مواردي است كه در سطحبندي مؤسسات تأثيرگذار خواهد بود.
وي در رابطه با تأثير سطحبندي مؤسسات قرآني بر فضاسازي قرآن و تقويت معلمان و مدرسان قرآن، تصريح كرد: سطحبندي باعث شود كه به مؤسسات از نظر مادي و معنوي رسيدگي شود و به همان ميزان وقتي مربي متوجه شود كه فعالان مؤسسه مورد توجه واقع شدهاند، انگيزه بيشتري براي ارتقاي سطح علمي خود پيدا ميكنند.
ارتقاي علمي قرآنپژوهان با اجراي طرح سطحبندي مؤسسات قرآني
ابراهيمي افزود: مؤسسهاي كه سطح بالاست، افراد سطح بالا را گزينش خواهد كرد و اجراي طرح سطحبندي هم از نظر علمي موجب ارتقاي قرآنپژوهان ميشود و هم مربيان در زمينه كسب تجربيات بيشتر انگيزه مييابند.
وي در مورد اين كه سطحبندي مؤسسات قرآني چه تأثيري بر روند شناسايي مراكز قرآني دارد، عنوان كرد: وقتي سطحبندي انجام شود و تعدادي از مؤسسات در رديف اول قرار گيرند، براي ديگر مؤسسات انگيزه ايجاد ميشود كه به معرفي برنامهها بپردازند، به اين ترتيب مراكز قرآني شناخته خواهند شد و مؤسسات در زمينه جذب مربيان و كادر آموزشي حساستر خواهند بود.
مديرمسئول مؤسسه قرآنپژوهان شمال و پنج شعبه آن بيان كرد: مؤسسهاي كه سطح قرآنپژوهان را در نظر ميگيرد، گروه كارشناسي دارد و در رابطه با برگزاري دورههاي آموزشي، پژوهش انجام ميدهد، سپس به ارائه آموزهها ميپردازد در ارتقاي سطح آنها تأثيرگذار خواهد بود و ديگر مؤسسات نيز ميتوانند از نتايج آنها بهرهمند شوند.
حضور كمرنگ كارشناسان؛ از جمله موانع اجراي طرح سطحبندي مؤسسات قرآني
وي در مورد چالشهاي سطحبندي مؤسسات قرآني، عنوان كرد: حضور كمرنگ كارشناسان در زمينه بررسي شيوههاي آموزشي در مؤسسات و استفاده از مربيان كمتجربه ميتواند از جمله موانع سطحبندي مؤسسات قرآني باشد.
ابراهيمي خاطرنشان كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات اسلامي كه بهصورت مستقيم با مؤسسات در ارتباط هستند بايد حمايت مؤسسات را بر عهده داشته باشند و پس از سطحبندي مؤسسات براي اينكه بتوانند در زمينه اجراي برنامههاي آموزشي موفق عمل كنند بايد علاوه بر بخش مردمي مورد حمايت نهادهاي دولتي مانند شهرداري، آموزش و پرورش، سازمان اوقاف و امور خيريه و غيره قرار گيرند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]