واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انتقال پيام مكتب عاشورا؛ مهمترين عامل بيداري اسلامي جوامع
گروه اجتماعي: رئيس دفتر فرهنگ اسلامي دانشگاه آزاد اسلامي محلات با بيان اينكه مهمترين پيام عاشورا مبارزه با ظلم و ظلمنكردن است، خاطرنشان كرد: مكتب عاشورايي صرفاً مختص شيعه نيست و براي كل جامعه بشريت پيام دارد؛ لذا انتقال پيام اين مكتب نوراني به ساير كشورها بيداري اسلامي در جوامع را رقم خواهد زد.
حجتالاسلام مهدي نادعلي، رئيس دفتر فرهنگ اسلامي دانشگاه آزاد اسلامي محلات در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) از استان مركزي، گفت: معرفت نسبت به حماسه حسيني بهصورت ذاتي در قلوب همه مؤمنان وجود دارد و در همين رابطه در حديثي از پيامبر گرامي اسلام نقل شده است؛ «اِنَّ لِقتل الحُسَينِ حرارةً فِي قُلوبِ المُؤمِنين لَن تُبرَدُ اَبَداً، شهادت حسين(ع) آتشى در دل مؤمنان انداخته است كه هرگز سرد نخواهد شد».
وي اظهار كرد: يادآوري از اركان اصلي تبيين واقعه عاشوراست؛ چراكه شورو اشتياق در باب مسئله عاشورا و قيام امام حسين(ع) در دل همه مردم وجود دارد و فقط بايد آن را احيا كرده و تذكر داد.
حجتالاسلام نادعلي، احياي اين امر را منوط به همكاري رسانهها، مراكز علمي، مساجد، هيئات مذهبي و برگزاري نشستهاي علمي دانست و ادامه داد: عشق به امام حسين(ع) در قلوب همه شيعيان متجلي است و زنده ساختن و پاسداشت اين حماسه خونين راهي است كه آن را تا ابد ماندگار خواهد كرد.
توجه به مسئله اقتدار و مظلوميت امام حسين(ع)
وي با بيان اينكه در تبيين واقعه عاشورا بايد به مسئله اقتدار و مظلوميت امام حسين(ع) توجه داشت، افزود: بر اساس آيات قرآن عزت براي مؤمن است و هركسي كه ايمان دارد و متكي به خداست، اقتداردارد؛ لذا آن حضرت نيز بهواسطه پشتوانه الهي كه داشت و به سبب درجه بالاي تقوا و ايمان از اقتداري برخوردار بود كه بينظير بود.
حجتالاسلام نادعلي با اشاره به اينكه در بيان مظلوميت امام حسين(ع) نيز توجه به چند نكته ضرورت دارد، ابراز كرد: آن حضرت نواده رسول گرامي اسلام بودند و ايشان نسبت به امام حسين(ع) احترام بسياري قائل بوده و ديگران را نيز به رعايت همين امر بسيار سفارش ميكردند با اين وجود هنوز 50 سال از وفات پيغمبر(ص) نگذشته بود كه عدهاي ازكفار و منافقان در مقابل خاندان ايشان ايستادند .
وي مراجعه به منابع و مقاتل معتبر را بهترين راهكار تبيين اقتدار و مظلوميت اباعبدالله الحسين(ع) دانست و يادآور شد: همچنين در خصوص مظلوميت آن حضرت بايد تأكيد كرد كه بر اساس مستندات كساني كه خودشان به آن حضرت نامه نوشتند و اعلام بيعت كردند، خلف وعده كرده و حضرت را تنها گذاشتند و نگذاشتند كه حضرت به موطن خود و به مدينه بازگردد.
حجتالاسلام نادعلي تصريح كرد: از سوي ديگر ممنوعيت آب بر اطفال و خيام امام حسين(ع) در روزهاي تاسوعا و عاشورا و به اسارت كشيدن خاندان اهل بيت(ع) و حركت دادن آنها تا چهل منزل از كربلا تا شام نشانههايي ديگر از مظلوميت امام حسين(ع) است.
شيوه صحيح انتقال فرهنگ عاشورا
وي با بيان اينكه شيوه صحيح انتقال فرهنگ عاشورا در گرو ارتقاي معرفت و شناخت كافي نسبت به قيام امام حسين(ع) است و بايد شور حسيني با شعور حسيني توأم باشد، اظهار كرد: اين شناخت و معرفت با مطالعه خطبهها و جملات آن حضرت در سير حركت از مكه به كوفه و نامههاي ايشان به مردم كوفه و افراد مختلف همچون حبيب بن مظاهر و محمد حنفيه ميسر ميشود.
اين مقام مسئول در پايان با بيان اينكه مهمترين پيام عاشورا مبارزه با ظلم و ظلمنكردن است، خاطرنشان كرد: مكتب عاشورايي فقط مختص شيعه نيست و براي كل جامعه بشريت پيام دارد؛ لذا انتقال پيام اين مكتب نوراني به ساير كشورها بيداري اسلامي در جوامع را رقم خواهد زد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]