واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: پايبندي به تفكر آويني به معناي كپيبرداري از آثار اين شهيد نيست
گروه هنر: كارگردان فيلم «فرزند چهارم» گفت: براي نزديكي به آرمانهاي شهيد آويني نبايد از كارهاي وي كپيبرداري كرد، بلكه بايد به انديشههاي وي متعهد بود.
وحيد موسائيان، كارگردان سينما و تلويزيون در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) با بيان اينكه ماندگاري ويژگي بارز سينماي شهيد آويني است، اظهار كرد: سينماي شهيد آويني برگرفته از سينماي جنگ است؛ سينمايي كه با تمام وجود آن را درك كرده بود و نسبت به آن دلبستگي قلبي داشت. همين ويژگي نيز سبب شد سينماي وي غيرقابل دستيابي باشد و تا به امروز هم كسي نتواند كارهايي به آن كيفيت در سينماي مستند توليد كند.
وي افزود: البته بايد اين مهم را هم مدنظر قرار داد كه شرايط در زماني كه اين شهيد در آن فعاليت داشت به نحوي بود كه وي ميتوانست به خوبي آرمانهاي خود را در كارهايش لحاظ كند، اما در اين روزها سينما از چنان فضايي محروم است، پس اگر آويني در اين روزگار ميخواست كاري توليد كند، معلوم نبود كه آن كارها ميتوانست كيفيت آثار قبلي آويني را داشته باشد يا خير.
موسائيان ادامه داد: بايد اين را در نظر داشت كه نگاه اشراقي حاكم بر سينماي دهه 60 آن چنان كه بايد ما بهازاي ايراني نداشت، البته تلاشهايي شد تا ظاهري اسلامي به آن داده شود، ولي خواست مورد نظر هيچگاه به آن شكل كه مد نظر بود حاصل نشد.
وي در پاسخ به اين سوال كه ويژگي بارز مجموعه «روايت فتح» چه بود؟ گفت: از نگاه من كاري نظير «روايت فتح» تاريخ مصرف ندارد، لذا در هر برهه زماني كه آن را بنگريم باز جذابيت لازم را دارد. نكته ديگر اينكه آويني با كمترين امكانات موجود به سختترين شرايط ميرفت تا بتواند تصوير مورد نظر خود را بگيرد. براي همين نيز لحظاتي كه در اين مجموعه خلق شده به هيچ وجه قابل تكرار نيست.
تعهد به آرمانهاي آويني، بهترين مسير براي نزديكي به سينماي وي
اين فيلمساز در پاسخ به اين سؤال كه ساخت فيلمهايي همانند «روايت فتح» به معاي ادامه راه شهيد آويني است؟ تصرح كرد: زماني كه آويني فيلمسازي ميكرد شرايط خاص خود را داشت كه با زمان حال همانند نيست، بنابراين اگر ميخواهيم ادامهدهنده راه اين شهيد باشيم بايد به آرمانها و تفكر اين شهيد متعهد باشم، ولي كپيبرداري از كارهاي وي به معناي قدم گذاشتن در راه اين فيلمساز فقيد نيست.
كارگردان «فرزند چهارم» در پايان خاطرنشان كرد: مخاطبان سينماي شهيد آويني تنها قشر فرهيخته جامعه نبودند، بلكه احاد مردم نيز كارهايي را ميپسنديدند، امتيازي كه براي يك سينماگر امتيازي ارزشمند است، البته وقتي از مخاطب عام سخن ميگوييم منظور تودهاي از مردم هستند كه به سينما به عنوان يك هنر مينگرند، والا مخاطبي كه تنها به فكر سرگرمي و خوشگذراني است نميتواند با چنين آثاري (سينماي مد نظر آويني) ارتباط برقرار كند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]