تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826384970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انسان‌ها در جامعه بايد به دنبال زبان وادبيات مسئولانه باشند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انسان‌ها در جامعه بايد به دنبال زبان وادبيات مسئولانه باشند
گروه ادب: يك پژوهشگر قرآني با اشاره به وظيفه خطيري كه خداوند بر روي زمين بر عهده انسان قرار داده، گفت: انسان نبايد در تنگناهاي زندگي بسر ببرد، زيرا نخواهد توانست مسئوليت‌هايي كه جامعه بر عهده‌اش مي‌گذارد آن طور كه بايد و شايد به انجام رساند.


به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا) به نقل از روابط عمومي مركز آفرينش‌هاي ادبي حوزه هنري؛ ابوالقاسم حسينجاني، شاعر و پژوهشگر قرآن با اشاره به فرهنگ مسئوليت‌پذيري و فرهنگ‌فرافكني در جامعه گفت: انساني كه جانشين خدا در روي زمين است بايد سعي در حل مشكلات انسان‌هاي ديگر داشته باشد والا فرهنگ فرافكني را ترويج داده است و ما مي‌بينيم كه پيامبراكرم(ص) در رواياتي بيان داشته كه مسلمان كسي است كه به فرياد فرد مسلمان برسد و الا مسلمان نخواهد بود.

وي يكي از خطرات جامعه اسلامي را در تعريف و تبيين مفاهيم ذكر كرد و گفت: در جامعه كنوني ما بايد بسياري از مفاهيم تعريف صحيحي داشته باشد والا جامعه به انحراف كشيده مي‌شود. مي‌بينيم به نام عشق به امامان(ع) و پيامبران، به مبارزه با عقل مي‌پردازند، امام حسيني كه منشاء حركت، پويايي، اقتدار بوده و هدفش از اين حركت مبارزه با ظلم و برپايي عدالت بوده، آن را فردي مظلوم و ضعيف معنا مي‌كنند.

قرآن براي اهل تدبر است

حسينجاني تعقل و عقل‌گرايي را يكي از ويژگي‌هاي جامعه اسلامي و انسان‌هاي مسئوليت‌پذير دانست و گفت: تمام سخن قرآن اين است كه قرآن تنها به درد كساني خواهد خورد كه در آن تدبر داشته باشند و با عقل و منطق آيات و روايات را درك كنند و مي‌بينيم پيامبر(ص) هيچ ثروتي را بهتر از عقل ندانسته است و كسي كه عقل ندارد‌، ايمان ندارد و فرد مسئوليت پذيري در جامعه نخواهد بود.

وي ادامه داد: مشكل اصلي انسان‌ها از ذهن و باورهاي آنان است و ما مي‌بينيم كه پيامبر اكرم‌(ص) هيچ ثروتي را بالاتر از عقل و خردمندي نمي‌داند.

اين پژوهشگر قرآني با اشاره به اينكه اگر ما با دو ديدگاه به سراغ قرآن برويم دو چيز را استنباط خواهيم كرد گفت: اگر ما با زبان و ادبيات مسئوليت‌پذيرانه به سراغ قرآن برويم قطعاً ما فردي مسئوليت‌پذير براي جامعه خود خواهيم بود و اگر با زبان فرافكنانه به سراغ قرآن برويم ما از قرآن چيز ديگري را متوجه خواهيم شد كه همان خصوصيات افرادي خواهد بود كه هيچ نوع مسئوليتي را براي خود در جامعه قائل نخواهند بود.

وي افزود: ما در جامعه بايد به دنبال زبان و ادبيات مسئولانه باشيم والا اعضاء بدن ما همچون گوش‌، چشم و زبان نقش افيون و ترياك را براي ما بازي خواهند كرد واعضاء بدن در كنار يكديگر مي‌توانند فعاليت خوبي داشته باشند.

حسينجاني در بخش ديگري از سخنانش فقر را امري ضد‌ارزش از نظر قرآن ذكر كرد و گفت: حضرت علي‌(ع) در خصوص فقر بيان داشته است كه اگر فقر در قالب يك انسان در برابر من ظاهر مي‌شد قطعاً آن را مي‌كشتم و يا مي‌فرمايد: «الفقرموت الاكبر» فقرمرگ بزرگي است.

وي فال‌‌گيري و تفعل را يكي از ويژگي‌هاي فرهنگ‌فرافكني بر شمرد و گفت: فرهنگ مسئوليت‌پذير جامعه‌اي تصميم‌گيري است نه جامعه فال‌گيري و ما بايد از قرآن به عنوان كلامي بهره‌مند شويم كه در زندگي ما با يك نگاه متحورانه و متحولانه اثر گذار باشد و ما انسان‌ها بايد قرآن را بخوانيم، تحليل كنيم و با آن زندگي كنيم و از آن به عنوان يك مهندسي تقدير، خودمان را به اقتدار برسانيم.

اين پژوهشگر قرآني مسئوليت‌پذيري انسان‌ها را در ابعاد مختلف زندگي دنيوي و اخري ذكر كرد و گفت: انسان بايد از لحاظ اقتصادي، اجتماعي، سياسي، موضعگيري‌ها سياسي بايد فردي مسئوليت‌پذير باشد و در جامعه‌اي كه انسان‌ها نان، ايمان و عقل ندارند، نمي‌تواند فردي با مسؤليت براي جامعه خود باشد.

حسينجاني پيامبران و امامان‌مان را افرادي مسئوليت پذيراز آنان نام برد وگفت: انسان‌ها بايد مسئوليت پذيري را تمرين كنند و بهترين راه مسئوليت‌پذيري اين است كه از الگوهاي برتر مسئوليت‌پذيري همانند امثال پيامبران بهره‌مند شويم.

يادآور مي‌شود نشست‌هاي ادبيات جهاني انسان در قرآن و نهج‌البلاغه روزهاي چهارشنبه هر هفته ساعت 16 در سالن سلمان هراتي حوزه هنري واقع در خيابان سميه - نرسيده به پل حافظ - حوزه هنري برگزار مي‌شود كه شركت در آن براي عموم آزاد است.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن