واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انسانها در جامعه بايد به دنبال زبان وادبيات مسئولانه باشند
گروه ادب: يك پژوهشگر قرآني با اشاره به وظيفه خطيري كه خداوند بر روي زمين بر عهده انسان قرار داده، گفت: انسان نبايد در تنگناهاي زندگي بسر ببرد، زيرا نخواهد توانست مسئوليتهايي كه جامعه بر عهدهاش ميگذارد آن طور كه بايد و شايد به انجام رساند.
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) به نقل از روابط عمومي مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري؛ ابوالقاسم حسينجاني، شاعر و پژوهشگر قرآن با اشاره به فرهنگ مسئوليتپذيري و فرهنگفرافكني در جامعه گفت: انساني كه جانشين خدا در روي زمين است بايد سعي در حل مشكلات انسانهاي ديگر داشته باشد والا فرهنگ فرافكني را ترويج داده است و ما ميبينيم كه پيامبراكرم(ص) در رواياتي بيان داشته كه مسلمان كسي است كه به فرياد فرد مسلمان برسد و الا مسلمان نخواهد بود.
وي يكي از خطرات جامعه اسلامي را در تعريف و تبيين مفاهيم ذكر كرد و گفت: در جامعه كنوني ما بايد بسياري از مفاهيم تعريف صحيحي داشته باشد والا جامعه به انحراف كشيده ميشود. ميبينيم به نام عشق به امامان(ع) و پيامبران، به مبارزه با عقل ميپردازند، امام حسيني كه منشاء حركت، پويايي، اقتدار بوده و هدفش از اين حركت مبارزه با ظلم و برپايي عدالت بوده، آن را فردي مظلوم و ضعيف معنا ميكنند.
قرآن براي اهل تدبر است
حسينجاني تعقل و عقلگرايي را يكي از ويژگيهاي جامعه اسلامي و انسانهاي مسئوليتپذير دانست و گفت: تمام سخن قرآن اين است كه قرآن تنها به درد كساني خواهد خورد كه در آن تدبر داشته باشند و با عقل و منطق آيات و روايات را درك كنند و ميبينيم پيامبر(ص) هيچ ثروتي را بهتر از عقل ندانسته است و كسي كه عقل ندارد، ايمان ندارد و فرد مسئوليت پذيري در جامعه نخواهد بود.
وي ادامه داد: مشكل اصلي انسانها از ذهن و باورهاي آنان است و ما ميبينيم كه پيامبر اكرم(ص) هيچ ثروتي را بالاتر از عقل و خردمندي نميداند.
اين پژوهشگر قرآني با اشاره به اينكه اگر ما با دو ديدگاه به سراغ قرآن برويم دو چيز را استنباط خواهيم كرد گفت: اگر ما با زبان و ادبيات مسئوليتپذيرانه به سراغ قرآن برويم قطعاً ما فردي مسئوليتپذير براي جامعه خود خواهيم بود و اگر با زبان فرافكنانه به سراغ قرآن برويم ما از قرآن چيز ديگري را متوجه خواهيم شد كه همان خصوصيات افرادي خواهد بود كه هيچ نوع مسئوليتي را براي خود در جامعه قائل نخواهند بود.
وي افزود: ما در جامعه بايد به دنبال زبان و ادبيات مسئولانه باشيم والا اعضاء بدن ما همچون گوش، چشم و زبان نقش افيون و ترياك را براي ما بازي خواهند كرد واعضاء بدن در كنار يكديگر ميتوانند فعاليت خوبي داشته باشند.
حسينجاني در بخش ديگري از سخنانش فقر را امري ضدارزش از نظر قرآن ذكر كرد و گفت: حضرت علي(ع) در خصوص فقر بيان داشته است كه اگر فقر در قالب يك انسان در برابر من ظاهر ميشد قطعاً آن را ميكشتم و يا ميفرمايد: «الفقرموت الاكبر» فقرمرگ بزرگي است.
وي فالگيري و تفعل را يكي از ويژگيهاي فرهنگفرافكني بر شمرد و گفت: فرهنگ مسئوليتپذير جامعهاي تصميمگيري است نه جامعه فالگيري و ما بايد از قرآن به عنوان كلامي بهرهمند شويم كه در زندگي ما با يك نگاه متحورانه و متحولانه اثر گذار باشد و ما انسانها بايد قرآن را بخوانيم، تحليل كنيم و با آن زندگي كنيم و از آن به عنوان يك مهندسي تقدير، خودمان را به اقتدار برسانيم.
اين پژوهشگر قرآني مسئوليتپذيري انسانها را در ابعاد مختلف زندگي دنيوي و اخري ذكر كرد و گفت: انسان بايد از لحاظ اقتصادي، اجتماعي، سياسي، موضعگيريها سياسي بايد فردي مسئوليتپذير باشد و در جامعهاي كه انسانها نان، ايمان و عقل ندارند، نميتواند فردي با مسؤليت براي جامعه خود باشد.
حسينجاني پيامبران و امامانمان را افرادي مسئوليت پذيراز آنان نام برد وگفت: انسانها بايد مسئوليت پذيري را تمرين كنند و بهترين راه مسئوليتپذيري اين است كه از الگوهاي برتر مسئوليتپذيري همانند امثال پيامبران بهرهمند شويم.
يادآور ميشود نشستهاي ادبيات جهاني انسان در قرآن و نهجالبلاغه روزهاي چهارشنبه هر هفته ساعت 16 در سالن سلمان هراتي حوزه هنري واقع در خيابان سميه - نرسيده به پل حافظ - حوزه هنري برگزار ميشود كه شركت در آن براي عموم آزاد است.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]