واضح آرشیو وب فارسی:مهر: هنوز هم حق ورزش بانوان به درستي ادا نشده است
گرگان- خبرگزاري مهر: ورزش بانوان گرگان اين روزها پيشكسوتاني را به خود مي بيند كه روزگاري بدون كوچكترين امكانات و در زماني كه هيچ تبليغي براي ورزش بانوان نبود كفش لباس ورزشي بر تن كردند و با حضور در ميادين ورزشي براي اين سرزمين افتخار آفريني كردند، آنها معتقند همچنان كه بايد در كشور به ورزش بانوان بها داده نمي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، شايد فكر كردن به آن زمان كه تنها مجموعه ورزشي آزادي گرگان بود و اين همه علاقه مند به ورزش كمي سخت باشد، اما واقعيت است كه فقط يك سالن تمام آرزوهاي بانوان ورزشكار را جامه عمل مي پوشاند.
خيلي از ورزشكاران خانم در آن زمان با تمام مخالفت هاي جامعه و خانواده، ورزش كردند تا راه را براي امروز بانوان باز كنند. پا به سن گذشته هاي ورزش بانوان گرگان هنوز هم با اشتياق ورزش مي كنند و حرف زدن از ورزش برايشان لذت بخش است.
بانوان ورزشكار بايد متعهد و متخصص باشند
يكي از پيشكسوتان ورزش بانوان گرگان در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اين كه از بچگي فعاليت را دوست داشتم گفت: آن وقت ها نمي دانستم چنين فعاليت هايي اسمش ورزش است، پنجم ابتدايي بودم كه توپ نارنجي رنگي در مدرسه بود و با زمين زدن، انداختن و دويدن به دنبال آن، به بسكتبال وارد شدم.
منير حقيري ادامه داد: در سال اول دبيرستان در گوشه حياط تربيت و آموزش، دبيرم كه در كلاس ششم به من رياضي ياد مي داد با زدن همين توپ نارنجي به زمين و به دنبال آن دريبل كردن، خواست كه توپ را از دستم بگيرد، آن موقع بسكتبال و واليبال و يك سري رشته هاي محدود براي بازي وجود داشت.
منير حقيري كه به عنوان بانوي تاثير گذار در جمع 700 برگزيده ورزش ايران قرار گرفته است، ادامه داد: با سرسختي و با توجه به اين كه قد بلندي هم داشتم به تيم بسكتبال دانش آموزي مدرسه پيوستم.
وي اضافه كرد: سال هاي اول و دوم دبيرستان تمرين هاي بسكتبال را دنبال كردم، بيشتر آموخته هايم از بسكتبال را مديون آقاي امير آخوند زاده هستم. حقيري تصريح كرد: بعد از چند سال در مسابقات آموزشگاهي در سال 1346 در حالي كه 14 سال سن داشتم به عنوان عضو اصلي تيم بازي كردم، همان موقع از 14 امتياز 12 امتياز بازي را به نام خود ثبت كردم.
وي كه هم اكنون كار آموزش شنا را برعهده دارد توضيح داد: در رقابت هاي آموزشگاه هاي قهرماني كشور بانوان كه در سال 47 برپا شد كم سن و سال ترين عضو تيم بودم، بعد از آن با شعبان قاري كار كردم.
بانوي پيشكسوت ورزشكار اظهار كرد: ورزش بانوان در گذشته مثل اين روز ها نبود كه بچه ها هر رشته اي را كه دوست دارند بروند، محدويت هاي زمان ما زياد بود، بايد آن قدر درس مي خوانديم تا پدر و مادر براي رفتن به سالن با ما كاري نداشته باشند.
وي افزود: اول قول درس خواندن را مي گرفتند بعد ورزش كردن، در حال حاضر هنرستان تربيت بدني هم به غير از رشته دانشگاهي تربيت بدني وجود دارد، اين يعني همه شرايط براي ورزش كردن مهيا است.
اين بازيكن، داور و مربي نامدار بسكتبال گرگان تصريح كرد: زنان هميشه نشان داده اند كه مي توانند باشند و در خيلي موارد در اين بودن ها موفق هم شده اند.
تعهد لازمه موفقيت در ورزش است
حقيري بيان كرد: در حال حاضر زنان به شايستگي و بالندگي رسيده اند، بانوان ورزشكار بايد تعهد و تخصص را در دستور كار خود قرار بدهند، ورزشكار و مربي ما بايد به خود ورزش متعهد باشد.
پيشكسوت ورزش گرگان با بيان اين كه اگر ورزشكاران ما به خود اصل ورزش كردن تعهد داشته باشند آن وقت شاهد تغييرات بيشتري در ورزش بانوان خواهيم بود گفت: خود اين باور كه بانوان مي توانند خيلي از كار ها را انجام دهد باعث شده كه امروزه در تمامي رشته ها چه آن ها كه زماني فكر مي كردند فقط بايد مردان انجام دهند زنان هم كار كنند.
مجموعه هاي اختصاصي بانوان ساخته شود
وي ادامه داد: بايد براي حضور فعال زنان مجموعه ورزشي اختصاص ورزشكاران زن وجود داشته باشد، اما متاسفانه همان سالن حجاب كه از اسمش هم معلوم است براي بانوان است را در اختيار آقايان قرار داديم، يا استخر مجموعه حجاب هم در نهايت نصف نصف در اختيار بانوان و آقايان قرار گرفت.
وي تاكيد كرد: براي بيشتر كردن فرهنگ ورزش بانوان بايد امكانات را در اختيار آن ها قرار دهيم.
منير حقيري گفت: زماني ما راه را براي ورزش كردن اين نسل باز كرديم، از اين جا به بعد اين ورزشكاران خانم ما هستند كه بايد در اين راه خوش بدرخشند و همواره چراغ راه ديگران در اين مسير باشند.
بعضي رشته ها در گرگان عملكرد خوبي ندارند
در ادامه مربي قهرمانان ژيمناستيك بانوان استان گلستان در مورد ورزش بانوان گفت: اين روزها ورزش كردن بانوان راحت شده است، امكانات خوبي در اختيار آن ها قرار دارد و همه چيز مهيا است تا خيلي راحت به سالن بروند، حتي در محيط باز هم مي توانند به ورزش هايي مثل فوتبال و راگبي بپردازند.
فريبا موحدي كه سال هاي 55 و 56 عضو تيم ملي بود به خبرنگار مهر گفت: وقتي بانوان به ورزش هايي مثل فوتبال پرداختند خيلي از يخ هاي ورزش بانوان شكسته شد، راهي كه براي ورزش بانوان آغاز شد راه قشنگي بود كه به همين سادگي ها نبود، مشكلات ورزش نكردن بانوان ريشه در مسايلي داشت كه نمي شد خيلي راحت آن ها را حل كرد.
وي در مورد فعاليت آن زمان هاي خود در رشته ژيمناستيك با بيان اين كه چهار سالم بود كه با مادر و خواهرم به سالن ژيمناستيك آزادي رفتم، گفت: يك اتاق كوچك بود كه حتي براي انجام بعضي حركات جا براي استارت زدن نداشتيم، گاهي هم وسايل را به محوطه بيروني مي آورديم تا راحتتر بدويم.
اعضاي تيم ملي ژيمناستيك گرگاني بودند
موحدي ادامه داد: ژيمناستيك گرگان در آن دوران تنها به فعاليت مردان خلاصه نمي شد و شهرت و آوازه ژيمناستيك اين شهر با نقش پررنگ بانوان، دوران طلايي ژيمناستيگ گرگان را رقم مي زد، بدنه اصلي تيم ملي شش نفره ايران را بانوان گرگاني تشكيل مي دادند.
وي كه در حال حاضر نايب رئيس هيات ژيمناستيك شهرستان گرگان است، افزود: آن زمان ژيمناستيك رنگ و بوي خاصي داشت و قهرماني آن هم بهايي ديگر، اما در حال حاضر با وجود همه امكانات بچه ها بي انگيزه تمرين مي كنند، گاهي فكر مي كنم حتما مصداق بارز اين است كه هر چيزي كه سختتر به دست بيايد عزيزتر است.
پيشكسوت ورزش گراني ادامه داد: حداقل در رشته ما كه ورزشكار از كودكي شروع مي كند، به 9 يا ده سالگي كه مي رسد و در زماني كه بايد به صورت قهرماني به آن نگاه مي كند، ورزش را رها مي كند.
وي اضافه كرد: مادر ورزش ها در گرگان شرايط خوب گذشته را ندارد، ورزش بانوان در گرگان به دو دسته رشته هاي ورزشي موفق و آن ها كه موفق نيستند تقسيم شده است، بايد بررسي شود كه چرا بعضي رشته عملكرد خوبي نداشته اند.
كد خبر: 2201268
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۰:۰۲
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]