واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: آغوش سرد مدارس براي دانش آموزان اردبيل
در حاليكه از دو هفته پيش زمستان اردبيل با دماي منفي 20 درجه آغاز شده برخي مدارس روستايي اين استان همچنان فاقد سيستم گرمايشي مطلوب است تا دانش آموزان اين مناطق امسال نيز با آغوش سرد مدارس روبرو باشند.
خبرنگار مهرنوشت: امسال بيش از 250 هزار دانش آموز اردبيلي در دو هزار و 800 مدرسه و 11 هزار كلاس درس ساماندهي شدهاند تا با بهره گيري از امكانات تحصيلي مدارج علمي خود را سپري كنند، اما اين در حالي است كه برخي دانش آموزان بويژه در مناطق محروم و روستايي اردبيل در روزهاي سرد استان از امكانات گرمايي مناسب محروم هستند.
نبود بخاري و هرگونه سيستم گرمايشي موجب شده تا نه تنها محروميت مانع تحصيل دانش آموزان روستايي شود، بلكه طبيعت نيز در سايه غفلت دستگاههاي مسئول به اين ممانعت دامن زند.
با وجود اينكه در ابتداي سال تحصيلي تجهيز تمامي مدارس استان به بخاري استاندارد وعده داده شده بود، همچنان برخي مدارس و اولياء دانش آموزان از عدم وجود امكانات استاندارد گرمايشي گلايهمند هستند.
محروميت مدارس روستايي از بخاريهاي استاندارد
انتقاد از نحوه توزيع بخاريها در حالي است كه مدير كل آموزش و پرورش استان اردبيل در ابتداي سال تحصيلي خريد هزار دستگاه بخاري و توزيع آن را وعده داد.
احمد محمودزاده تاكيد كرده بود به مانند سال گذشته امسال نيز هزار دستگاه بخاري نفت سوز و گاز سوز خريداري شده و به مدارس تحويل شده است.
اين در حالي است كه برودت هوا طي روزهاي اخير و الزام مدارس به استفاده از بخاري موجب شد كمبود سيستمهاي گرمايشي در مدارس عيان شده و وعدههايي كه ميتوانست تا پايان سال شهروندان را نسبت به توزيع عادلانه امكانات اميدوار كند، محقق نشود.
سرنوشت نامعلوم بخاريهاي تابشي
در عين حال آموزش و پرورش استان با همكاري نوسازي مدارس استان در طرح جديدي خبر از خريد بخاريهاي تابشي و توزيع آن در مدارس داده است.
بخاري تابشي با هدف استاندارد سازي و ايمن سازي گرمايش مدارس براي اولين بار در مدارس اردبيل نصب شده تا يكي از سردسيرترين استانهاي كشور روي خوش گرما را در كلاسهاي درس مهمان كند.
با اين وجود علاوه بر تناقض در تعداد اين بخاريها كه در اظهارات مختلف گاهي 500 و گاهي 700 مورد عنوان شده، هم اكنون برخي از مدارس روستايي از عدم وجود سيستم گرمايشي از جمله بخاريهاي تابشي خبر ميدهند.
براساس تاكيدات مسئولان متولي مدارس و آموزشي قرار بود بخاريهاي تابشي با اولويت ويژه در مناطق محروم و مدارس كم جمعيت از جمله يك، دو و سه كلاسه نصب شود. موضوعي كه در پي اعتراض برخي مدارس روستايي مبني بر نداشتن سيستم گرمايشي با چالش مواجه شده است.
مدير كل نوسازي و تجهيز مدارس استان اردبيل در پي اظهارات اخير روستاييان يكي از روستاهاي بيله سوار در برنامه صداي مردم كه از سيماي مركز اردبيل پخش ميشود، اظهار داشته است كه در حال حاضر بخاري تابشي در انبار اين دستگاه اجرايي موجود است و اگر درخواستي باشد، نصب ميكنيم.
مدارس فاقد بخاري لوله كشي، گاز ندارند!
ياور وحدتي پور نبود سيستم گرمايشي مناسب در برخي مدارس را به دليل عدم وجود گازرساني در اين روستاها عنوان كرد و افزود: در صورتي كه مدرسهاي فاقد بخاري باشد، دليل آن به دليل عدم گازرساني است.
براساس آمار ارائه شده از سوي شركت گاز استان اردبيل هم اكنون تنها 56 درصد از جمعيت روستايي و 401 روستا از هزار و 700 روستاي اردبيل لوله كشي گاز دارند.
اما بخاريهاي تابشي به دليل استفاده از برق ميتوانست راه حل جايگزين مناسبي براي بخاري خاي نفتي و حتي گازي باشد كه به نظر ميرسد بيشتر اين بخاريها همچنان با مشكل نصب مواجه بوده و در انبارها خاك ميخورد.
اين در حالي است كه مدير كل نوسازي و تجهيز مدارس استان پيش از اين با اذعان به اينكه 34 درصد از مدارس منطقه از سيستم گرمايشي نفتي برخوردارند، هدف از خريد بخاريهاي تابشي را كاهش دامنه آسيب ناشي از بخار نفتي در مدارس عنوان كرده بود.
استانداردسازي كه در وعدهها گم شد
با وجود اينكه مدير كل آموزش و پرورش در اظهارات مختلف بويژه در پي آتش سوزي سال گذشته مدرسهاي در مشگين شهر نسبت به استاندارد بودن بخاريهاي مدارس استان اطمينان داده بود، اما با برودت شديد هوا در روزهاي پاييز به نظر ميرسد مشكلات استاندار سازي بخاريهاي مدارس همچنان لاينحل باقي مانده است.
بطوريكه بار اصلي آن به دوش مدارس محروم و روستايي بوده و به دليل گازرساني محدود به روستاها برخي دانش آموزان بدون وجود بخاري استاندارد و سيستم گرمايشي مناسب در مدرسه تحصيل ميكنند.از سوي مدير عامل شركت گاز استان اردبيل اجراي 60 پروژه گازرساني به روستاها را منوط به تامين اعتبار آن عنوان ميكند و معتقد است تنها در صورتي ميتوان عمليات پوشش گازي را ادامه داد كه اعتبارات آن تامين شود.
اما اينكه غفلت از تامين امكانات اوليه براي دانش آموزان آيا به دليل كمبود اعتبارات است و يا ضعف مديريت در تخصيص بهينه امكانات موجود، سئوالي بود كه پاسخي براي آن پيدا نشد.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]