واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
معاون آموزش حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری:
جامعه امروز نیازمند بازخوانی نهضت کربلا است خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش و پژوهش حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری گفت: امروز جامعه ما نیاز دارد به بازبینی و بازخوانی نهضت کربلا ورود پیدا کند و از این جهت است که بزرگان ما در برگزاری مراسم امام حسین(ع) تأکید دارند.
حجت الاسلام جمشید باهور، معاون آموزش و پژوهش حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، گفت: بحث حادثه کربلا یک حادثه بیبدیلی بود، یعنی در طول تاریخ حادثهای مثل کربلا از نظر جنایتی که از جبهه مقابل صورت میپذیرد و تأثیرگذاری که این حادثه در تاریخ بشریت داشته است، نمیتوانیم پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در کربلا دو طایفه را با یک تفاوت بسیار بالا مشاهده میکنیم؛ گروهی در جبهه حق که اینها قومی آسمانی و خالص بودند و برای خدا آمده بودند و یک گروه دیگری که زمینی محض بودند یعنی همه چیز را برای دنیای خود میخواستند و یک طایفه مادی که در جولانگاه زندگی خودشان جز طاغوتمحوری و پیروی از هوای نفسشان چیز دیگری نمیدیدند.
حجت الاسلام باهور ادامه داد: اخلاق در این جبهه و در این قوم دیده نمیشد و آن چه مشهود بود بحث شکم و شهوت بود و در واقع یک خصلت حیوانی به تمام معنا اما در جبههای که آسمانی بودند جز خدامحوری و عشق به حق و ادای مسؤولیت در راه رضای دوست و برپا کردن پرچم حقیقت و روشن نگه داشتن چراغ هدایت الهی به چیز دیگری فکر نکردند.
استاد حوزه علمیه شهرکرد تأکید کرد: برگزاری مراسم محرم و اربعین امام حسین(ع) باید تبیین این دو جبهه و گروه باشد؛ یک گروه در اوج انسانیت، کرامت و گروه دیگر در اوج رذالت و بدبختی و حیوانیت قرار دارند.
وی افزود: امام حسین(ع) یک انسان منحصر بهفردی در همه ادوار زندگی خود بود، بهطوریکه کسانیکه با حضرت مأنوس بودند لحظه به لحظه زندگی امام حسین(ع) برای آنها پند و موعظه و اندرز بوده است.
حجتالاسلام باهور با بیان این که واقعه کربلا توانست جریانی را در جوامع بشری به وجود آورد که این جریان همیشه زنده و پویا خود را نشان میدهد، تصریح کرد: آن صفای دلی که در یاران امام حسین(ع) بود بهواسطه اخلاص حضرت و ویژگیهایی که در امامشان دیدند بهوجود آمده بود یعنی این حسناتی که ما در یاران امام حسین(ع) میبینیم برگرفته از آن روح بزرگ امام حسین(ع) بوده است و امروز ما باید این را متوجه باشیم که جامعه ما نیز نیاز به این روح بزرگ و این توسل دارد و نیاز دارد که ارتباط میان امام و مأموم و ارتباط بین امام حسین(ع) و مردمی که امروز در جوامع مختلف زندگی میکنند، باشد.
وی عنوان کرد: فلسفه برگزاری مراسم سوگواری اربعین حسینی باید این باشد که صبر و استقامت و شکیبایی و سرافرازی که از نهضت کربلا داریم، باید حفظ شود تا این فضائل در جامعه ما زنده بماند یعنی امروز جامعه ما نیاز دارد به بازبینی و بازخوانی نهضت کربلا ورود پیدا کند و از این جهت است که بزرگان ما در برگزاری مراسم امام حسین(ع) تأکید دارند.
حجتالاسلام باهور گفت: بحث اربعین امام حسین(ع) را بهعنوان یک روزی که باید پیام حضرت بازگو شود؛ چه نخستین اربعین امام حسین(ع) که بازگویی این پیام از سوی حضرت زینب کبری(س) و امام سجاد(ع) ابلاغ شد و چه بعد از 1400 سال که بزرگان و اندیشمندان و وعاظ کسانیکه اهل سخن هستند در قالبهای گوناگون این پیام را به مردم ابلاغ کنند.
این مقام مسؤول ابراز کرد: آن چه که باعث شد امروز نهضت امام حسین(ع) در جامعه زنده و پویا بماند بهواسطه انتقال این پیام از نسلهای قبل به نسل امروزی بوده است و این هنرنمایی حضرت زینب(س) را بهخوبی میرساند که چگونه در زمان اسارت و در یک تنگنا و فضای خفقان میتواند پیام را ابلاغ کند.
وی با تأکید بر این که امروز در اربعین امام حسین(ع) باید به موضوعاتی مثل بصیرت، ولایتمحوری و اماممحوری پرداخته شود، گفت: امروز ضرورت دارد که یکسری شعارهایی که میتواند ساختار بشری را مبنی بر اخلاق و فرهنگ امام حسین(ع) سازد، عملیاتی شود./9457/ت302/س
۱۳۹۲/۱۰/۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]