واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: شنود مكالمات رهبران قاره سياه از آفريقاي جنوبي شروع شد
پرتوريا / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/10/2
استاد دانشگاه بين المللي پرتوريا گفت شنود مكالمات رهبران قاره سياه از آفريقاي جنوبي شروع شد و آمريكا هم با رمز چاي شيرين(Sweet Tea) مكالمات مقامات كشورهاي شمال آفريقا را شنود ميكند.
وينسنت ونا در مصاحبه با خبرنگار واحد مركزي خبر با اشاره به شنود تلفني مكالمات هيات آفريقاي جنوبي در جريان نشست گروه 20 سال2009 در لندن و شناسايي و مجازات نشدن عاملان آن بدست دولت انگليس گفت : هدف از اين شنودها در جريان نشست گروه 20 يافتن اطلاعات با ارزش از مقامات آفريقاي جنوبي و تركيه اي بود.
وينسنت ونا رئيس شاخه حزب كنگره ملي آفريقا در دانشگاه پرتوريا گفت: سرويسهاي اطلاعاتي انگليس در سال 2009 مكالمات تلفني شركتكنندگان در اجلاس جي 20 را كه در لندن برگزار شده بود ، شنود و ارتباطات اينترنتي آنها را كنترل كردند.
وي با اشاره به مقالات روزنامه گاردين در اين باره تصريح كرد: مسئولان روزنامه گاردين در اين باره اعتراف كرده اند، اسناد محرمانهاي را ديدهاند كه در آنها به جزئيات نظارت مخفيانه دستگاههاي اطلاعاتي انگليس بر مقامات حاضر در اجلاس سران و نشست وزراي دارايي گروه بيست در سال 2009، اشاره شده كه نظارت دقيق تر بر مقامات آفريقاي جنوبي و تركيه ، هدف اصلي شنود مكالمات و پيام هاي اينترنتي آنها بوده است.
روزنامه گاردين در اين باره مي نويسد : بر اساس سند هاي موجود ، اجازه لازم براي اين كار نيز در سطوح بالا و از سوي دولت گوردون براون نخست وزير سابق انگليس صادر شده است.
وينسنت ونا رئيس شاخه حزب كنگره ملي آفريقا در دانشگاه پرتوريا با اشاره به مكان ها و اركان مختلف شبكه شنود آمريكا در قاره آفريقا گفت: مراكز آژانس امنيت ملي آمريكا در ايالت جورجيا ، بر رهگيري اطلاعات دريافتي از اروپا ، خاورميانه و شمال آفريقا تمركز دارد.
مهندس ونا گفت: اين تاسيسات با كد رمز quotation mark چاي شيرين quotation mark (Sweet Tea) تا حد زيادي توسعه يافته و بالغ بر 4000 اپراتور رهگيري، تحليلگر و كارشناس مختلف در آنجا فعاليت مي كنند.
اين كارشناس با اشاره به مراكز شنود آمريكا در برخي كشورهاي مهم و اقتصادي آفريقايي گفت : بنابر اظهارات يك منبع آگاه اطلاعاتي ، آژانس امنيت ملي دستگاههاي استراق سمع را بر روي حداقل دهها لينك مخابراتي خارج از كشور نصب كرده است كه هر يك از آنها ميتوانند جريان اطلاعات را با نرخ داده بالا استراقسمع كنند.
كلاپر، رئيس سازمان اطلاعات ملي امريكا نيز اخيرا با حضور در جلسه كميته اطلاعات مجلس نمايندگان آمريكا با اشاره به شنود مكالمات حاضران در اجلاس هاي بين المللي از جمله در اوتاواي كانادا در سال 2010 و لندن 2009 گفت: آگاهي از مقاصد رهبران و مقامات جهان، اصل پايه در جمعآوري و تحليل اطلاعات ما بوده است و در صدر عمليات كنترل و نظارت بر كشورهاي خارجي قرار دارد.
تصوير دارد
286
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]