تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عاقل‏ترين مردم كسى است كه در امور زندگيش بهتر برنامه‏ريزى كند و در اصلاح آخرتش بيشتر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845907257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شيري جعلي براي گرياندن مردم/ منبع موثقي براي حضور شير در دست نيست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شيري جعلي براي گرياندن مردم/ منبع موثقي براي حضور شير در دست نيست
اراك - خبرگزاري مهر: تعزيه هنري آئيني سنتي كه خاستگاه اصلي آن در سوگ و عزاداري است. هنري كه از زمان صفويه در عزاداري امام حسين (ع)شكل و جايگاه ويژه اي پيدا كرد. اما وقتي هنري ريشه در گذشته و اعتقادات مردم داشته باشد، نمي تواند در مسير زمان خود را از برخي تغييرات حفظ كند، گاه اين تغييرات در مسير بالندگي است و گاه تحريف ناميده مي شود. هنر با اصالت تعزيه نيز از ورود برخي تحريف ها از جمله حضور شير در عاشورا، از اين آسيب ها بي امان نمانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان مركزي مهدِ تعزيه كشور است و مردمان تفرش و فراهان بي شك طلايه داران اين هنر هستند، هرچند كه دغدغه اصلي اهالي تعزيه استان مركزي جلوگيري از ورود برخي تحريفات در تعزيه هست و جمع آوري نسخ معتبر و پژوهش در اين خصوص را در راس برنامه هاي خود قرار داده اند، ولي گاه برخي گوشه ها در بعضي مجالس ديده مي شود كه اختلاف نظرهايي را به همراه دارد، گوشه هايي كه در حافظه قومي و مذهبي ما ماندگار شده است.

همه ما خاطراتي از كودكي هايمان داريم كه گاه برايمان سوال بوده است و گاه پر از هيجان. بزرگتر كه مي شويم ديگر ياد آن تصويرها به اندازه آن زمان ها باعث حيرتمان نمي شود ولي برخي از آن ها هنوز برايمان سوالند، سوال هايي كه شايد بايد جوابش را جستجو كرد، يكي از اين سوال ها وجود شير در تعزيه هاي عاشورا است. شيري كه در عزاداري هاي ايران زمين به نماد تبديل شده است. شيري كه زاييده تخيلات ما آدمهاست و سنديت تاريخي ندارد.

داستان هاي فرعي براي ايجاد تاثيرگذاري بيشتر در مخاطب است

استاد دانشگاه و كارشناس تعزيه مي گويد: حضور شير در تعزيه روز عاشورا، حضوري نمادين است.

سعيد آهنگراني با بيان اينكه برخي از داستان هاي كوتاه در تعزيه براي اثرگذاري بيشتر وارد شده است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار مي كند: داستان سلطان قيس هندي و وزير مسلمانش كه در تعزيه عاشورا روايت مي شود از جمله اين داستان هاي كوتاه است و سنديت تاريخي ندارد.

وي مي افزايد: فلسفه وجودي اين قصه به شعار "كل ارض كربلا و كل يوم عاشورا" بر مي گردد كه گوياي اين است كه امام حسين(ع) در روز عاشورا در هر جرياني كه بر روي زمين اتفاق افتاده است، حضور داشته است.

آهنگراني ادامه مي دهد: داستان شير در تعزيه روز عاشورا برمي گردد به سلطان قيس و وزيرش كه در آن روز براي شكار بيرون رفته اند و در همان حين شيري به آن ها حمله مي كند، در آن هنگام وزير قيس كه مسلمان است، مي گويد: من امامي دارم كه اگر صدايش كنيم بي ترديد به كمكمان مي آيد تو نيز مسلمان شو. سلطان شهادتين مي گويد و حسين را ياد مي كند و امام حسين به ياريشان مي آيد.

وي اضافه مي كند: در بخش ديگر داستان امام حسين(ع) به شير مي گويد كه بعد از شهادتش از جنازه هايشان حفاظت كند، كه نمونه آن در تعزيه هاي گذشته بازار اراك اجرا مي شد، در آن زمان شير در ارابه اي بالاي سر جنازه شهداي كربلا بر سر خود كاه مي ريخت.

اين كارشناس با اشاره به اينكه اين داستان در مجموعه تعزيه هاي فرعي قرار مي گيرد، مي افزايد: علت اصلي ورود اين داستان ها و گوشه ها به تعزيه ها نمادهايي براي تاكيد بر حقانيت قيام حسين (ع) است.

وجود شير انحرافي در اصل واقعه عاشورا ايجاد نكرده است

ديگر كارشناس تعزيه استان نيز مي گويد: عاشورا سراسر زيبايي و تمام شهادت ها و جراحات آن روز ائمه چيزي جز زيبايي و غني شدن مذهب تشيع نداشته است.

اسماعيل مجللي با بيان اينكه منبع موثقي براي حضور شير در روز عاشورا در دست نيست، مي افزايد: البته اين نمي تواند به خودي خود دليل بر تحريف بودن اين داستان باشد، زيرا موجب انحراف دين و يا ايجاد خلل در فلسفه عاشورا نشده است و مخالفتي با اصل واقعه نداشته است.

وي با بيان اينكه شير در فرهنگ ايراني به عنوان يك موجود مقتدر است و يك توتم محسوب مي شود، خاطرنشان مي كند: همانطور كه ديده ايم حضرت علي (عليه السلام) نيز به خاطر غيورمردي ها و دلاوري هايش شير خدا تلقي شود.

وي مي گويد: درست است كه هيچ واقعيتي و سند تاريخي اشاره به حضور شير نداشته است اما قطعا اين تغييرات و اضافه ها در رسيدن اخبار از يك بلاد به بلاد ديگر با توجه به نبود رسانه هاي ديداري و شنيداري طبيعي بوده است.

مجللي با بيان اينكه عاشورا مامن و ملجا مسلمان و شيعيان براي توسل است، مي افزايد: شير به عنوان يك توتم و نماد با روز عاشورا سنخيت پيدا كرده است و به نظر من هيچ انحرافي در اصل و پيام عاشورا ايجاد نكرده است بلكه به دليل عزيز بودن شهداي عاشورا به عنوان موجودي قدرتمند وظيفه پاسباني از جنازه شهداي عاشورا را به عهده داشته است.

وي بيان مي كند: هم اكنون تحريف هاي بيشتري وجود دارد كه به پيكره تعزيه به عنوان هنر اصيل و آئيني ضربه وارد كرده كه بيشتر از اين موضوع نيازمند بازنگري است.

مطالب تعزيه بايد بر اساس واقعيت و تاريخ انتخاب شوند

با اين وجود برخي از كارشناسان مذهبي وجود چنين داستان هاي فرعي را تحريف مي دانند و خواستار بازنگزي در برخي نسخ تعزيه هستند. معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي با اشاره به اينكه تعزيه يا شبيه خواني هنري آئيني و نوعي نمايش مذهبي و سنتي ايراني شيعي است، مي گويد: تعزيه يكي از عناصر فرهنگي و تاثيرگذار در ايران است كه جايگاه ويژه اي در فرهنگ ما دارد.

حجت الاسلام داوود چماني تاكيد مي كند: نكته حائز اهميت اين است كه در اجراي اين آئين مطالب بر اساس واقعيت و از روي تاريخ اسلام و به صورت صحيح و دقيق نوشته و بيان شود.

وي مي افزايد: ساحت عزاداري امام حسين (عليه السلام) بايد از آسيب ها و تحريف ها حفظ شود و نبايد بافته هاي ذهني، حدس، گمان و تخيلات در آن راه يابد، زيرا اثرگذاري خود را از دست خواهد داد.

داستان هاي فرعي اجازه بهره برداري صحيح از اصل مطلب را نمي دهند

چماني در خصوص وجود شير در تعزيه روز عاشورا مي گويد: امثال اين داستان ها در واقعه عاشورا همچون ورود شير و عروسي حضرت قاسم عليه السلام و... صرفا جهت گرياندن مردم است و اجازه بهره برداري صحيح و درست از واقعه عاشورا را نمي دهد.

معاون فرهنگي و پژوهشي تبليغات استان ادمه مي دهد: واقعه عاشورا يك مكتب تعليمي و تربيتي زنده است و وجود داستان هايي از اين دست يك سو نگري نسبت به حادثه عاشوراست كه بايد در اين بخش بازنگري شود.

چماني بيان مي كند: وجود برخي ابزارها در عزاداري ها و تعزيه بيشتر جنبه سرگرمي دارد تا اعتقادي و آن را تبديل به يك نمايش صرف كرده است .

معاون فرهنگي سازمان تبليغات استان ادامه مي دهد: تعزيه هنري است كه با روح و جان مخاطب ارتباط برقرار مي كند و محبت و عقلانيت دو بال مهم آن محسوب مي شوند.

وقايع عاشورا و نهضت سيدالشهدا را با روايتگري صحيح و درست براي ديگران بيان كرد

چماني با بيان اينكه تعزيه ارتباط عاطفي و اعتقادي دارد، مي گويد: تعزيه علاوه بر مرثيه سراسر حماسه، اخلاق، سياست، عرفان و معنويت است و در اين ميان براي گرفتن نتيجه مطلوب از عزاداري اين روز بايد با به شناخت صحيح فرهنگ عاشورا و تبيين آن پرداخت.

وي تاكيد دارد: بايد با تشكيل اتاق فكر و بازخواني نسخه ها و برگزاري دوره هاي آموزشي و كارگاه هاي تخصصي با حضور كارشناسان مذهبي و كارشناسان تعزيه، اين هنر را به جايگاه اصلي خود رساند و وقايع عاشورا و نهضت سيدالشهدا را با روايت گري صحيح و درست براي ديگران بيان كرد.

حسين (ع) بزرگترين آزاده و الگوي ايثار و جانفشاني براي مردم آزاده جهان خصوصا شيعيان ايران است و تعزيه به عنوان هنر ناب ايراني اسلامي در اين راه وظيفه اي بيشتر بر عهده كارشناسان اين عرصه و همچنين كارشناسان مذهبي گذاشته تا با تعامل و هم فكري با يگديگر به اتفاق نظري در خصوص برخي گوشه ها و اشعار كه بر سر آن اختلافاتي هست برسند، اختلافاتي كه گاه جايگاه ويژه اي در حافظه مذهبي ايرانيان دارد و قطعا اين نتيجه چيزي جز قدم گذاشتن در غنا و اعتلا اسلام بيش از پيش نيست.

....

گزارش: سميه انصاري فر

كد خبر: 2200903

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۲ - ۱۰:۱۹

دوشنبه 2 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن