واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: طلسم اجراي نمايش روحالله جعفري شكسته ميشود؟!
روحالله جعفري كه پيش از اين چهار بار زمان اجراي نمايش پيشنهادياش تغيير كرده بود، از اجراي اين اثر نمايشي بعد از جشنواره تئاتر فجر خبر داد.
اين كارگردان تئاتر كه از مدتها پيش درخواست خود را براي اجراي نمايش«من چه جوري ممكنه يه پرنده باشم؟» در تالار چهار سو تئاتر شهر اعلام كرده و نوبت اجرا گرفته بود به خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: بعد از اينكه چهار بار زمان اجراي نمايشم تغيير كرد، سرانجام به ما گفته شد بهمن و اسفند امسال اين نمايش را در تالار چهارسوي تئاتر شهر اجرا كنيم.
او يادآور شد: آخرين بار قرار بود همين نمايش در همين زمان و در همين تالار به صحنه برود اما بعدا نمايش ديگري به جاي ما نوبت اجرا گرفت و از سوي مديريت تئاتر شهر، زمان اجراي ما به سال 93 موكول شد ولي گويا به تازگي گروه مذكور كه جايگزين ما شده بود، از اجرايش انصراف داده است به همين دليل تالار چهارسو در آن بازه زماني خالي ميماند و اين چنين بود كه دوباره از سوي تئاتر شهر به ما اعلام شد در 40 روزي كه فرصت داريم، ميتوانيم نمايشمان را آماده اجرا كنيم.
جعفري كه پيش از اين نامهنگاريهاي لازم را براي اجراي اين نمايش انجام داده بود، اضافه كرد: بعد از اينكه مركز هنرهاي نمايشي و مدير پيشين تئاتر شهر، بهمن واسفند امسال را براي اجراي نمايش ما اعلام كردند، مراحل اداري و نامهنگاري را انجام داديم كه تاريخ آن متعلق به 10 تيرماه است اما با گذشت بيش از پنج ماه، زمان مناسبي را كه ميتوانستيم براي تمرين و آماده كردن نمايش، در اختيار داشته باشيم از دست دادهايم ضمن اينكه دوباره بايد مراحل تأييد شوراي نظارت و حمايت را پشت سر بگذاريم زيرا اين نامهها بايد به روز باشد و نامههاي پنج ماه پيش فاقد اعتبار است.
سرپرست گروه تئاتر «گيتي» با اظهار تأسف از وضعيت نابسامان تئاتر در سالهاي اخير افزود: قوانين متزلزل و متغير اجراي تئاتر و نبود نگاه جامعگرايانه نسبت به برنامهريزي فرهنگي، گروههاي نمايشي و بدنه تئاتر ما را دچار مشكلات بسياري كرده است به طوريكه گروههاي تئاتري ناچارند در فرصت زماني كوتاه، آثار خود را آماده اجرا بكنند. متغير بودن برنامههاي اجرا در هشت سال گذشته صدمات جبرانناپذيري به پيكره نحيف تئاتر ايران وارد آورده و بويژه در دو سال گذشته كه مدام جدول اجراي نمايشها در سالنهاي مختلف تغيير داشته است، گروهها در برزخ و برهوتي غمگين گرفتار شدهاند.
كارگردان نمايشهاي «اسبهاي پشت پنجره» و «تماشاچي محكوم به اعدام» در ادامه اين گفتگو، مشكلات اقتصادي را از ديگر مسائل مهم اين هنر در سالهاي اخير برشمرد و توضيح داد: در كنار همه مشكلات اجرايي، اقتصاد قطرهاي تئاتر باعث شده گروهها براي اجراي نمايشهاي با كيفيت با مشكلات زيادي روبرو شوند. مركز هنرهاي نمايشي بيش از دو سال است كه تعهد حمايت از گروهها را از دوش خود برداشته و انتظار دارد با حداقل بودجه قطرهاي، چراغ تئاتر ايران روشن بماند.
جعفري ادامه داد: بودجهاي كه به گروهها تعلق ميگيرد، حتي كفاف آمادهسازي دكور و لباس نمايشها را نميدهد چه برسد به اينكه دستمزدي براي اهالي شريف تئاتر همراه داشته باشد. در اين وضعيت گويا مسئولان نيز در خواب زمستاني هستند و كيفيت زندگي هنرمندان شريف تئاتر برايشان هيچ اهميتي ندارد.
به گزارش ايسنا، نمايش «من چه جوري ...» نوشته ماتئي ويسنييك نمايشنامه نويس رومانياييالاصل فرانسوي است كه با ترجمه تينوش نظمجو و به عنوان كاري از گروه تئاتر «گيتي» به صحنه ميرود.
روحالله جعفري پيش از اين همين نمايشنامه را براي كمك براي خيريه نمايشنامهخواني كرد.
جعفري قصد داشت اين نمايش را در تالار چهارسوي مجموعه تئاتر شهر به صحنه ببرد اما اجراي اين نمايش چهار بار به تعويق افتاد و آخرين بار گفته شد اين اثر نمايشي سال 93 نوبت اجرا خواهد داشت.
در حال حاضر به دليل انصراف گروهي كه قرار بود نمايششان را بهمن و اسفند امسال در همين تالار اجرا كنند، قرار شد بار ديگر فرصت اجرا به جعفري داده شود.
روحالله جعفري چندي پيش پاياننامه دكتراي خود را با موضوع «طراحي الگوي عوامل اثرگذار بر فرهنگ تئاتر و تعيين جايگاه آن در اوقات فراغت اقشار كم درآمد و پردرآمد شهر تهران» ارائه كرد.
او كه شهريور ماه پاياننامه خود را ارائه كرده، اميدوار است اين پژوهش در قالب يك كتاب پژوهشي منتشر شود.
انتهاي پيام
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]