محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832463729
پراگماتيسم آمريكايي و برگههاي قدرت جديد در دست روسيه
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: "پراگماتيسم آمريكايي" و برگههاي قدرت جديد در دست روسيه
كاهش نفوذ آمريكا در منطقه خاورميانه باعث تلاش چندين قدرت منطقهاي و بينالمللي براي گسترش نفوذ خود و پركردن جاي خالي كاخ سفيد شده است. از جمله اين قدرت ها روسيه است.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، روسيه ميخواهد با اتخاذ سياستي راهبردي در مسايل مختلف، قدرت از دست رفته خود را در دوره فروپاشي اتحاد جماهير شوروي سابق احيا و بار ديگر خود را به عنوان يك قدرت بزرگ در عرصه سياسي بين المللي مطرح كند. خاورميانه و تحولات جاري در آن به ميدان مناسبي براي بازيگري و نقشآفريني يك بازيگر جديد در شطرنج بزرگ موجود تبديل شده است و اين قدرت و بازيگر جديد كسي نيست جز روسيه.
دلايل حضور پررنگ روسيه در صحنه سياسي بين المللي به خصوص در منطقه خاورميانه را ميتوان به موارد ذيل خلاصه كرد:
نخستين و مهم ترين عامل بحران سوريه است. درگيري نظام سوريه با گروههاي تكفيري و گروه هاي مسلح جنايتكار كه از سرتاسر جهان به اين كشور آمده اند ، آينده منطقه خاورميانه را مبهم و پيچيده قرار داده است. اين موضوع نه تنها بازتاب منفي بر امنيت كشورهاي همسايه سوريه و منافع آن ها دارد بلكه منافع حياتي روسيه در اين كشور و حضور آن در درياي مديترانه را نيز تهديد مي كند. در صورتي كه گروههاي افراطي پيروز شوند بدين معناست كه دامنه و گستره ناآرامي ها و خشونت ها به حيات خلوت روسيه در منطقه قفقاز كشيده مي شود. بنابراين منفعت و مصلحت مسكو در اين است كه به طور راهبردي تفكر كند و از طريق دخالت در بحران سوريه و تلاش براي حل آن به سود مردم اين كشور و به ضرر سازمان هاي تكفيري اقدام كند و پيروزي راهبردي را بر گروه هايي كه در آينده دور يا نزديك براي برهم زدن ثبات جمهوري هاي قفقاز تلاش خواهند كرد به دست آورد.
در همين زمان روسيه به عنوان يك كشور حامي صلح و ثبات در منطقه خاورميانه ابراز وجود ميكند. ديپلماسي روسيه بارها اعلام كرده است و همچنان فرياد ميزند كه تنها راه حل بحران سوريه گزينه سياسي از طريق گفتگو ميان همه گروهها و طيفهاي تشكيل دهنده جامعه سوريه است. تا همين گروهها خود مشكل داخلي شان را بدون حاشيه راندن گروه خاصي حل وفصل كنند مگر اين كه يك گروهي خود بخواهد به حاشيه رانده شود. به همين علت مسكو وارد يك معركه ديپلماتيك شديدي با واشنگتن براي تصويب ژنو 1 و تلاش براي مقدمه سازي برگزاري كنفرانس ژنو 2 شد و اتفاقا موفق شد تا باورها و ايده هاي خود را بر محور مخالف دولت سوريه تحميل كند.
آنچه كه به روسيه كمك كرد تا از عهده اين نقش برآيد كاهش نقشآفريني آمريكا در منطقه و ضعف دولت كنوني اين كشور به علت بحرانهاي داخلي است. بنابراين روسيه از فرصت موجود بهترين استفاده را كرد و نفوذش را در منطقه خاورميانه و در ضمن آن منطقه خليج فارس افزايش داد و توجه زيادي به اين منطقه از خود نشان داد. اين هم دومين علت براي دخالت روسيه در اين منطقه مهم از جهان شد. زيرا كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس و منطقه اي كه در آن قرار دارند از مهم ترين مناطق در منطقه خاورميانه محسوب ميشوند.
كشورهاي اين منطقه در عرصه جهاني از قدرت مالي، اقتصادي و تجاري بالايي برخوردارند و در واقع 50 درصد از صادرات نفت جهان از اين منطقه صورت ميگيرد. به همين علت به سود هر قدرتي در جهان است كه در اين منطقه نفوذ داشته باشد، روابط قوي با كشورهاي خليج فارس برقرار كند. قابل ذكر است كه اكثر كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس تقريبا از روابط خوبي با روسيه برخوردارند و همكاري متقابلي در زمينههاي مختلفي دارند. دو طرف همچنين كميته گفتگوي راهبردي تشكيل داده اند و اين بدين معناست كه شرايط براي روسيه فراهم است تا از وضع موجود نهايت استفاده را ببرد.
علاوه بر آن منطقه خاورميانه مهد اديان آسماني و نقطه تلاقي شرق با غرب است و همين مزيت قدرت نرمي و راهبردي ممتازي در اختيار روسيه قرار ميدهد. در واقع تلاش روسيه براي افزايش نفوذش در منطقه خاورميانه به عنوان يك منطقه كاملا حياتي و مهم نه تنها به منافع اين كشور خدمت ميكند بلكه به سود بزرگترين متحد روسيه يعني چين نيز است.
كشوري كه امروز به بزرگترين صادر كننده كالا و انواع محصولات به كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس تبديل شده است و از اين حيث بر آمريكا برتري دارد كه توانسته است بازار منطقه را در سيطره خود قرار دهد. چينيها معتقدند كه افزايش نفوذ روسيه در منطقه خاورميانه بسيار بهتر از گسترش نفوذ آمريكا در اين منطقه است به خصوص اين كه آمريكا بارها ظرف چند سال گذشته تلاش كرده است چين را از اين منطقه حياتي دور كند.
روسيه در صدد است و عزمش را جزم كرده است تا بار ديگر جايگاه از دست رفته خود را با فروپاشي شوري سابق در عرصه منطقهاي و بين المللي بازيابد و در چارچوب نظام چند قطبي خلل ايجاد شده در توازن قدرت با آمريكا را تصحيح و جبران كند. نظامي (چند قطبي) كه ميتواند به انحصارگري و يكهتازي آمريكا در مديريت امور بين المللي و منطقه اي پايان دهد و باعث ميشود مسكو از قدرتش براي دفاع از امنيت، منافع و اتباعش در داخل و خارج در سايه حاكميت منطق زور و محدوديت نقش سازمانهاي بين المللي و منطقه اي استفاده كند. از سوي ديگر جرياني در مراكز تصميم گيري غرب وجود دارد كه معتقد است مسكو هرگز چه در دوره اتحاد جماهير شوروي سابق و چه در دوره جديد از تلاش براي ايفاي نقش محوري در منطقه خاورميانه كوتاهي نميكند و سرباز نمي زند.
اين جريان معتقد است كه روسيه به خصوص بعد از به حاشيه راندن نقش آن در بهار عربي(بيداري اسلامي) و مذاكرات عربي و اسراييلي تا حد زيادي در تحقق آرزوها و برنامههاي خود در منطقه ناكام مانده است ولي امروزه توانسته است اين نقش را در قالب مذاكرات بر سر برنامه هستهاي ايران و بحران سوريه احيا كند و چه بسا باعث تقويت نقش آن ها در منطقه خاورميانه شود. اما نقش بالايي كه روسيه از ديدگاه اين جريان غربي ميتواند در منطقه خاورميانه ايفا كند نقش ميانجيگري است.
روسيه بر خلاف دولتهاي غربي ميتواند با همه طرف ها در منطقه ارتباط و رايزني داشته باشد.
ديپلماتهاي روس حفظ روابط قوي و مطلوب با ايران، سوريه، حزب الله و حماس را در همين چارچوب توجيه ميكنند مبني بر اين كه سياست مسكو به دولتهاي غربي اجازه ميدهد جاي پا و جايگاهي در مذاكرات با اين طرف ها داشته باشند.
طرفداران اين ديدگاه معتقدند روسها در واقع به نقش ميانجيگري به عنوان پديدهاي جذاب مينگرند زيرا چنين نقشي اين فرصت را براي آنان فراهم ميكند كه در عرصه بين المللي به خصوص در جريان مذاكرات نقش بين المللي موثرتري ايفا كنند.
از سوي ديگر مسكو از طريق نقش ميانجي مي تواند مواضع خوبي را براي بهرهوري از بحران و تنش موجود ميان طرفهاي مختلف منطقهاي در جهت منافع خود اتخاذ كند. روسيه همواره تلاش كرده است به عنوان عضو كميته چارجانبه صلح بينالمللي نقش اصلي خود را در روند صلح اسراييلي- فلسطيني حفظ كند و امروز نيز با ميزباني كنفرانسي درباره صلح خاورميانه تلاش ميكند نقش بينالمللي خود را تقويت كند.
ترديد آمريكا در قبال تحولات سوريه درمقابله با صراحت و سختگيري روسيه يك تصوير ضعيفي و عاجزي از واشنگتن پيش روي جامعه بينالمللي و افكار عمومي آمريكا قرار داد. از سوي ديگر موافقت سوريه با امحاء تسليحات شيميايي برگههاي قدرت جديدي در اختيار روسيه قرار داد و اين كشور از طريق آن مي تواند در جهت احياي نقش بين المللي خود، حمايت از منافع ملي و جايگاه بينالمللياش بهره وري كند. روسيه با اصرار بر حمايت از سوريه تصوير جديدي كه مغابر با تصوير متداول در بازي بين المللي است از خود نشان داد. تصويري كه در آن روسيه با متحد خود در يك خندق قرار مي گيرد در حالي كه پراگماتيسم آمريكايي ( عملگرايي و توجه صرف به منافع خود بدون توجه به منافع متحد خود ) رها كردن متحد مغبون را پيشنهاد مي كند تا ايجاد زحمت نكند. اين تصوير چه بسا در تغيير شيوه ائتلاف هاي موجود در منطقه خاورميانه از زمان جنگ جهاني اول تاكنون سهيم بوده است.
همه اين موارد ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه را ترغيب كرد تا در مخالفت با يكجانبه گرايي و يكهتازي آمريكا در ترسيم مرزهاي خاورميانه جديد سختگيري كند. خاورميانه و منابع و ذخاير موجود در آن كه روز به روز به ميزان آن افزود مي شود و همچنين اين پيش بيني كه اين منطقه در آينده نزديك به منطقه تجاري جهاني تبديل مي شود باعث شده است تا مورد توجه مقامات تصميم گيرنده در روسيه قرار گيرد و به دلايلي كه با امنيت ملي اين كشور مرتبط است مسكو حضور در آن را در اولويت هاي سياست خارجياش قرار دهد.
نويسنده ژاك ژوزف لوسي
منابع:
http://www.inewsarabia.com/438/%D8%AF%D9%88%D8%A7%D9%81%D8%B9-%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%AF%D8%AE%D9%91%D9%84--%D8%A3%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AD-%D9%88%D8%B9%D9%88%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%B6%D8%B9%D9%81--%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A7%D8%B3%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%88%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D9%81%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%B4%D8%B1%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%88%D8%B3%D8%B7.htm
http://www.mepanorama.com/392028/%D8%AF%D9%88%D8%A7%D9%81%D8%B9-%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%AF%D8%AE%D9%91%D9%84-%D8%8C-%D8%A3%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AD-%D9%88%D8%B9%D9%88%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84/
http://www.ahewar.org/debat/show.art.asp?aid=386517
http://gulfmedia.com/ar/2013-11-12/article/15206984_%D8%AC%D8%A7%D9%83_%D8%AC%D9%88%D8%B2%D9%8A%D9%81_%D8%A3%D9%88%D8%B3%D9%8A___%D8%AF%D9%88%D8%A7%D9%81%D8%B9_%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%AF%D8%AE%D9%91%D9%84____%D8%A3%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%A8_%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AD_%D9%88%D8%B9%D9%88.html
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
كارشناس آمريكايي: تهديدات جديد كره شمالي فقط جنبه قدرت نمايي دارد
كارشناس آمريكايي تهديدات جديد كره شمالي فقط جنبه قدرت نمايي دارد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 29 00 36 34 07 كارشناس آمريكايي تاكيد كرد تهديدات اخير كره شمالي عليه كره جنوبي قدرت نمايي است به گزارش تلويزيون الجزيره انگليسي رابرت كلي استاد علوم سياسي در دانشگاه اوها12+1 دستاورد جديد ايران
12 1 دستاورد جديد ايران اقدامي كه موجب شد رييس جمهور در پيامي موفقيت دانشمندان فضايي كشور براي پرتاب دومين ميمون فضانورد با نام فرگام به فضا و بازيابي سالم آن را در پيامي تبريك بگويد دوشنبه 25 آذر 1392سیدمحمد خاتمی: شنود میکنید لااقل دروغ نگویید/ آمریکاییها با تصویب تحریمهای جدید به سوءظنها دامن نزنند
سیدمحمد خاتمی شنود میکنید لااقل دروغ نگویید آمریکاییها با تصویب تحریمهای جدید به سوءظنها دامن نزنند رئیسجمهور پیشین کشورمان با تاکید بر لزوم تدوین و اجرای حقوق شهروندی به انتقاد از وضعیت شنودها پرداخت و گفت جوی را درست کردهاند که همه افراد احساس میکنند تحت شنود شدید هسدستگاه قضايي روسيه سه فعال صلح سبز را از پايان پيگرد قضايي مطلع كرد
دستگاه قضايي روسيه سه فعال صلح سبز را از پايان پيگرد قضايي مطلع كرد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 03 سخنگوي سازمان غيردولتي صلح سبز سه شنبه اعلام كرد دستگاه قضايي روسيه سه فعال صلح سبز را در اين كشور از پايان يافتن پيگردهاي قضايي عليه آنان آگاه كرد اين سه نفر بخشي از گرتصويري/بقاياي جسد يك سرباز آمريكايي پس از شصت و سه سال به دست همسرش رسيد
تصويري بقاياي جسد يك سرباز آمريكايي پس از شصت و سه سال به دست همسرش رسيد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 30 00 17 18 06 بقاياي جسد يك سرباز آمريكايي پس از شصت و سه سال به دست همسرش رسيد به گزارش مونيتورينگ اخبار خارجي واحد مركزي خبر بيوه نود و چهارساله اين سرباز بقايايسامانه جديد دفاع موشكي روسيه در ماه مه به نمايش گذاشته ميشود
سامانه جديد دفاع موشكي روسيه در ماه مه به نمايش گذاشته ميشود تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 05 رئيس نيروهاي دفاع هوايي روسيه روز پنجشنبه اعلام كرد جديدترين نمونه سامانههاي دفاع موشكي تور-ام 2 يو Tor-M2U براي اولين مرتبه در ماه مه سال 2014 به نمايش گذاشته خواهد شد الكناقضان پيمان ژنو، توضيح دهند، چه اتفاقي رخ داده كه به وضع تحريمهاي جديد دست زده اند؟
ناقضان پيمان ژنو توضيح دهند چه اتفاقي رخ داده كه به وضع تحريمهاي جديد دست زده اند جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي در بيانه اي اعلام كرد بر اساس تصريح متن توافقنامه دولت امريكا بايستي مانع هرگونه تحريم يا توسعه جديد تحريم ها در دولت و كنگره شود اكنون بايستي ناقضان پيمان ژنوآغاز فعاليت زيردريايي جديد هسته اي روسيه
آغاز فعاليت زيردريايي جديد هسته اي روسيه روسيه طي مراسمي بهره برداري از نسل جديد زير دريايي هاي هسته اي خود را آغاز كرد به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از راشا تودي روسيه امروز طي مراسمي بهره برداري از زير دريايي اتمي جديد خود به نام الكساندر نوسكي را آغاز كرد اين زير دريايي نسلمخالفت سناتورهاي آمريكايي با ارائه طرح تحريم هاي جديد عليه ايران
مخالفت سناتورهاي آمريكايي با ارائه طرح تحريم هاي جديد عليه ايران يك رسانه غربي از مخالفت شماري از روساي كميته هاي مختلف سنا با تلاش خصمانه 26 سناتور آمريكايي براي ارائه طرح تحريم هاي جديد عليه ايران خبر داد به گزارش خبرگزاري مهر واشنگتن پست از مخالفت تلاش 26 سناتور آمريكايي ازمردم ايران كه هشت سال دفاع مقدس را پشت سر گذاشتهاند، به خوبي قادرند از پس تحمل سختيهاي تحريم برآيند/ دست كم
مردم ايران كه هشت سال دفاع مقدس را پشت سر گذاشتهاند به خوبي قادرند از پس تحمل سختيهاي تحريم برآيند دست كم گرفتن قدرت اقتصاد ايران اشتباه است واشنگتن پست در گزارشي از تاثير تحريم ها بر اقتصاد ايران و اوضاع اقتصادي كشورمان نوشت دست كم گرفتن قدرت اقتصاد ايران اشتباه است به گزامحصول مركبات سوريه امسال به ركورد جديدي دست يافت
محصول مركبات سوريه امسال به ركورد جديدي دست يافت تهران واحد مركزي خبر اقتصادي 1392 10 05 00 20 59 01 سوريه به رغم جنگ داخلي توانست امسال در زمينه توليد مركبات به ركورد جديدي دست يابد و صادرات مركبات خود را افزايش دهد به گزارش شبكه تلويزيوني الميادين توليد مركبات سوريه امسالتدوين الگوي جديد تنظيم بازار در دستور كار
تدوين الگوي جديد تنظيم بازار در دستور كار معاون توسعه بازرگاني داخلي وزير صنعت معدن و تجارت با منسوخ و ناكارآمد دانستن الگوي فعلي تنظيم بازار گفت الگوي جديد تنظيم بازار در دستور كار قرار دارد به گزارش روز ايرنا حسن يونس سينكي در مراسم معارفه يزدان سيف به عنوان مديركل دفتر تاجدیدترین فیلم تبریزی در راه فجر/ "ملبورن" به دست هیات انتخاب رسید
جدیدترین فیلم تبریزی در راه فجر "ملبورن" به دست هیات انتخاب رسید فیلم سینمایی "طبقه حساس" ساخته کمال تبریزی هفته آینده تحویل دفتر جشنواره فیلم فجر میشود به گزارش نامه نیوز جواد نوروزبیگی تهیهکننده فیلم طبقه حساس با تایید این خبر به مهر گفت هماکنون فیل-
گوناگون
پربازدیدترینها