تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831244319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هر مجاهدي مجاهد نيست!؟


واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: هر مجاهدي مجاهد نيست!؟
يكي از مهمترين و مقدس ترين مفاهيم در دين مبين اسلام مفهوم جهاد و مشتقات آن از قبيل مجاهدت و مجاهد است. جهاد از برترين اعمال و دري از درهاي بهشت و از اركان مهم اسلام است و در قرآن و احاديث براي جهاد و مجاهدان فضايل بسياري ذكر شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني «مجاهدين»، بنا بر احاديث‌، جهاد در راه‌ خدا از برترين‌ كارهاست‌ و پاداش‌ اخروي‌ مجاهد شهيد چنان‌ است‌ كه‌ وي‌ نيل‌ به‌ جهاد و شهادت‌ را دوباره‌ آرزو مي‌كند. جهاد از ماده جهد به معناي مشقت و رنج است در دين مبين اسلام به هر گونه تلاش و بذل جان، مال و توان و فكر و انديشه كه در راه اعتلاي اسلام و در مسير توحيد انجام مي شود را مجاهدت و شخصي كه به اين كار اقدام مي كند را مجاهد و اگر گروهي در راه اعتلاي توحيد مجاهدت كنند را مجاهدين مي نامند.

در آيات‌ و احاديث‌ فضائل‌ دنيوي‌ و اخروي‌ جهاد مطرح‌ شده‌ است‌. به‌ موجب‌ آيات‌ قرآن‌، كساني‌ كه‌ جان‌ و مالشان‌ را در راه‌ خدا فدا كنند در درگاه‌ الاهي‌ از ديگر مسلمانان‌ برترند و خداوند به‌ آنها مژده‌ بهشت‌ و دستيابي‌ به‌ مقام‌ شهادت‌ داده‌ است‌. قرآن‌ كريم و احاديث‌ مهم‌ترين‌ مانع‌ انسان‌ براي‌ جهاد را وابستگي‌ به‌ خانواده‌، مال‌ و خانمان، حب دنيا و حب مقام و منصب‌ شمرده‌ است‌. همچنين‌ قرآن كريم كساني‌ را كه‌ از جهاد رويگردان‌اند، فاسق‌ خوانده‌ و به‌ آنها كيفر الهي‌ را وعده داده‌ است‌. بنابر قرآن‌، پيروزي‌ تنها به‌ دست‌ خداست‌ و پيروي‌ از فرمان‌ خدا و پيامبر اكرم‌، دوري‌ از نزاع‌ و تفرقه‌، صبر و استقامت‌ و فرار نكردن‌ از دشمن‌، از مهم‌ترين‌ احكام‌ جهاد بشمار رفته‌ است‌.

به‌ موجب‌ آيات‌ قرآن‌، مجاهدان‌ به‌ ميزان‌ صبر و استقامت‌ خود از امدادهاي‌ غيبي‌ برخوردار مي‌شوند. از جمله‌ امدادهاي‌ غيبي‌ الهي‌، آرامش‌ بخشيدن‌ به‌ مجاهدان‌ و افكندن‌ ترس‌ و وحشت‌ در دل‌ كافران‌ است‌.

خداوند در آيه۷۵ سوره نساء و آيات ديگر، يكي از مهم ترين اهداف جهاد را رهايي مستضعفان جسمي و فكري از چنگال ظالمان و جوامعي مي شمارد كه فرصتي به مردم نمي دهند تا خود به اختيار و اراده، راه خويش را برگزينند و در مسير كمالي قرارگيرند. در برخي از جوامع، فشار فيزيكي و رواني گفتمانهاي كفر و فجور و نابهنجاري اجتماعي چنان است كه توده‎‌هاي مردم قادر نيستند تا راه ديگر را پيدا كنند و در ميان هياهوي افكار پوچ و باطل، فرصت تفكر از آنان سلب مي شود.

در برخي ديگر از جوامع نيز مردان پير و زنان و كودكان، مورد هجوم بي امان هستند و اجازه رهايي نمي يابند. اگر مردي به حقيقتي دست يافت مي تواند از جامعه باطل و فاجر بيرون رود ولي زنان و كودكان و پيرمردان ناتوان جسمي نمي توانند از آن جامعه مهاجرت كنند و به جاي ديگر بروند تا در آسايش، مسير كمالي را طي كنند.

بر اين اساس مجاهدت براي رهايي اين جوامع به عنوان يك وظيفه در آموزه‌هاي اسلامي مطرح مي شود تا در مقام امربه معروف و نهي از منكر، جوامع ديگر بتوانند در شرايط مطلوب قرارگيرند و اجازه انتخاب پيدا كنند.

به دليل همين جهاد و جايگاه والاي مجاهد در دين مبين اسلام، همواره در طول تاريخ افراد و گروه‌هاي مختلف با انگيزه‌هاي متعدد اعم از الهي و نفساني و شيطاني خود را مجاهد و عمل خود را جهاد ناميده اند! طرفداران شتر سرخ موي در جنگ جمل، گرد آمدگان زير بيرق معاويه و عمروعاص و خوارج نهروان نيز خود را مجاهد ميناميدند و حتي در روز عاشورا نيز سپاهيان يزيد و عمر سعد نيز به اسم جهاد بر اهل بين نبي مكرم اسلام تاختند و بزرگترين جنايت تاريخ را خلق كردند.

لذا بسيار ضروري به نظر مي رسد كه براي تشخيص مجاهد حقيقي از دروغين به تبيين شاخص هاي حقيقي جهاد و مجاهدت اقدام شود.

نظر شما:
------------

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن