واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: هر مجاهدي مجاهد نيست!؟
يكي از مهمترين و مقدس ترين مفاهيم در دين مبين اسلام مفهوم جهاد و مشتقات آن از قبيل مجاهدت و مجاهد است. جهاد از برترين اعمال و دري از درهاي بهشت و از اركان مهم اسلام است و در قرآن و احاديث براي جهاد و مجاهدان فضايل بسياري ذكر شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني «مجاهدين»، بنا بر احاديث، جهاد در راه خدا از برترين كارهاست و پاداش اخروي مجاهد شهيد چنان است كه وي نيل به جهاد و شهادت را دوباره آرزو ميكند. جهاد از ماده جهد به معناي مشقت و رنج است در دين مبين اسلام به هر گونه تلاش و بذل جان، مال و توان و فكر و انديشه كه در راه اعتلاي اسلام و در مسير توحيد انجام مي شود را مجاهدت و شخصي كه به اين كار اقدام مي كند را مجاهد و اگر گروهي در راه اعتلاي توحيد مجاهدت كنند را مجاهدين مي نامند.
در آيات و احاديث فضائل دنيوي و اخروي جهاد مطرح شده است. به موجب آيات قرآن، كساني كه جان و مالشان را در راه خدا فدا كنند در درگاه الاهي از ديگر مسلمانان برترند و خداوند به آنها مژده بهشت و دستيابي به مقام شهادت داده است. قرآن كريم و احاديث مهمترين مانع انسان براي جهاد را وابستگي به خانواده، مال و خانمان، حب دنيا و حب مقام و منصب شمرده است. همچنين قرآن كريم كساني را كه از جهاد رويگرداناند، فاسق خوانده و به آنها كيفر الهي را وعده داده است. بنابر قرآن، پيروزي تنها به دست خداست و پيروي از فرمان خدا و پيامبر اكرم، دوري از نزاع و تفرقه، صبر و استقامت و فرار نكردن از دشمن، از مهمترين احكام جهاد بشمار رفته است.
به موجب آيات قرآن، مجاهدان به ميزان صبر و استقامت خود از امدادهاي غيبي برخوردار ميشوند. از جمله امدادهاي غيبي الهي، آرامش بخشيدن به مجاهدان و افكندن ترس و وحشت در دل كافران است.
خداوند در آيه۷۵ سوره نساء و آيات ديگر، يكي از مهم ترين اهداف جهاد را رهايي مستضعفان جسمي و فكري از چنگال ظالمان و جوامعي مي شمارد كه فرصتي به مردم نمي دهند تا خود به اختيار و اراده، راه خويش را برگزينند و در مسير كمالي قرارگيرند. در برخي از جوامع، فشار فيزيكي و رواني گفتمانهاي كفر و فجور و نابهنجاري اجتماعي چنان است كه تودههاي مردم قادر نيستند تا راه ديگر را پيدا كنند و در ميان هياهوي افكار پوچ و باطل، فرصت تفكر از آنان سلب مي شود.
در برخي ديگر از جوامع نيز مردان پير و زنان و كودكان، مورد هجوم بي امان هستند و اجازه رهايي نمي يابند. اگر مردي به حقيقتي دست يافت مي تواند از جامعه باطل و فاجر بيرون رود ولي زنان و كودكان و پيرمردان ناتوان جسمي نمي توانند از آن جامعه مهاجرت كنند و به جاي ديگر بروند تا در آسايش، مسير كمالي را طي كنند.
بر اين اساس مجاهدت براي رهايي اين جوامع به عنوان يك وظيفه در آموزههاي اسلامي مطرح مي شود تا در مقام امربه معروف و نهي از منكر، جوامع ديگر بتوانند در شرايط مطلوب قرارگيرند و اجازه انتخاب پيدا كنند.
به دليل همين جهاد و جايگاه والاي مجاهد در دين مبين اسلام، همواره در طول تاريخ افراد و گروههاي مختلف با انگيزههاي متعدد اعم از الهي و نفساني و شيطاني خود را مجاهد و عمل خود را جهاد ناميده اند! طرفداران شتر سرخ موي در جنگ جمل، گرد آمدگان زير بيرق معاويه و عمروعاص و خوارج نهروان نيز خود را مجاهد ميناميدند و حتي در روز عاشورا نيز سپاهيان يزيد و عمر سعد نيز به اسم جهاد بر اهل بين نبي مكرم اسلام تاختند و بزرگترين جنايت تاريخ را خلق كردند.
لذا بسيار ضروري به نظر مي رسد كه براي تشخيص مجاهد حقيقي از دروغين به تبيين شاخص هاي حقيقي جهاد و مجاهدت اقدام شود.
نظر شما:
------------
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]