واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جاي نگراني نيست!
جنجال بر سر ديدار اعضاي هيات پارلماني اتحاديه اروپا با چهره هايي چون جعفر پناهي و نسرين ستوده در تهران در حالي است كه اين سفر در مجموع مي تواند به نفع ديپلماسي ايران تمام شود و تعهد دولت روحاني به رعايت حقوق بشر را نشان دهد و تصوير بهتري از ايران در اذهان اروپاييان ترسيم كند.
عصر ابران؛ سروش بامداد - جنجال بر سر ديدار اعضاي هيات پارلماني اتحاديه اروپا با چهره هايي چون جعفر پناهي و نسرين ستوده در تهران در حالي است كه اين سفر در مجموع مي تواند به نفع ديپلماسي ايران تمام شود و تعهد دولت روحاني به رعايت حقوق بشر را نشان دهد و تصوير بهتري از ايران در اذهان اروپاييان ترسيم كند.
حتي اگر آنان پيشتر از تصميم خود براي ديدار با چهره هاي غير حكومتي نگفته باشند حدس اين كه مراجع امنيتي مراقب اوضاع و در جريان هستند، دشوار نيست.خاصه اين كه يك عضو كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي نيز گفته است :"اين بحث كه اعضاي پارلماني اتحاديه اروپا بدون هماهنگي با مراجع قانوني ، دستگاه هاي اجرايي ذي صلاح، روابط بين الملل مجلس و نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي برنامه هايي در داخل كشور دارند و ديدارهايي را باچهره هاي سياسي و غير سياسي در طول سفر بدون هماهنگي قبلي انجام مي دهند نمي تواند حقيقت داشته باشد."
صرف امكان ديدار اعضاي اين هيات با دو چهره منتقد كه پيشتر با محكوميت هايي روبه رو بوده اند از تغيير فضاي امنيتي خبر مي دهد و مي تواند نشانه مثبتي تلقي شود.
به عبارت ديگر هيات اروپايي با داعيه ها و پرسش هايي به تهران آمده و ديدار با چهره هايي چون كارگردان و حقوقدان ايراني اتفاقا مي تواند به حل مشكل كمك كند. اگر براي مقامات ما تاثير وضعيت چهره هايي از اين دست بر نگاه جهاني اهميت نمي داشت اساسا دستور آزادي خانم ستوده را در آستانه سفر رييس جمهور به نيويورك صادر نمي كردند و اگر هم ارتباطي با اين ماجراها نداشته و مشكلي ندارد اين همه حساسيت بر سر ملاقات با او وجهي نمي يابد.
اين قضيه را از منظري كلي تر هم مي توان تحليل كرد. برخي بر آن بر سرند كه بگويند در همچنان بر همان پاشنه مي چرخد كه مي چرخيد و گروه ديگر كه با روي كار آمدن حسن روحاني دست بالا را دردولت پيدا كرده اتفاقا از هر نشانه اي كه از تغيير حكايت كند استقبال مي كنند.
اين نكته را هم در نظر داشته باشيم كه سخن از داير شدن دفتر اتحاديه اروپا در تهران نيز در ميان است. طبعاً وقتي دفتر داشته باشند امكان مراجعه وجود دارد. كما اين كه سازمان ملل هم در تهران دفتر دارد.تا پيش از اين پارلمان اروپا بيشتر تحت تاثير گزارش گروه هايي چون (سازمان مجاهدين خلق) منافقين بوده است و بخشي از تأثير پذيري آنها به خاطر قطع ارتباط با داخل ايران بوده است. گسترش ارتباطات نزديك ، مي تواند جريان هايي مانند منافقين را به حاشيه براند.
نمي دانيم در گفت و گوهاي اعضاي هيات با چهره هاي مورد اشاره چه گذشته، اما چنين سفرها و ملاقات هايي از اعتماد به نفس سياسي حكايت مي كند چرا كه اگر ريگي در كفش نباشد علي القاعده جاي نگراني هم نيست.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]