واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير به دنبال دلال هاي بازار پيوند اعضا
وزير بهداشت گفت: در مورد دلالي پيوند اعضا من اين گزارش را حمل بر صحت گذاشتم و عدهاي را مأمور پيگيري كردم و تا چند روز آينده گزارش آن اعلام ميشود. در مورد دوگانگي اعتبارات سلامت بين وزارت بهداشت و بيمهها فعلاً با روابط حسنه مشكلات را حل مي كنيم.
سيد حسن قاضي زاده هاشمي امروز در حاشيه چهاردهمين جشنواره پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در جمع خبرنگاران اظهارداشت: براي پيشرفت پژوهش برنامه هايي داريم كه تربيت مديران پژوهشي در عرصه سلامت و انتخاب آنها از بين نخبگان مي تواند در اين عرصه موثر باشد.
وي ادامه داد: مي توان برخي پژوهشگران و نخبگان را براي دوره دكتري به خارج از كشور فرستاد تا پس از بازگشت به مردم خدمت ارائه كنند و اين نخبگان در كشور بمانند چرا كه در نگاه كلان علاقه منديم از رشد كمي به سمت محتوايي شدن سوق پيدا كنيم.
به گفته وزير بهداشت، در عين حال طرح هاي پژوهشي مي تواند كمك حال سياستگذاران، مديران و بيمارستا ن ها باشد تا بر مبناي تحقيق و پژوهش تصميم گيري كنيم و از سليقه اي عمل كردن بپرهيزيم.
قاضي زاده هاشمي در پاسخ به اينكه علاوه بر كمبود اعتبارات به مسائلي در پيشبرد پژوهش مشكل آفرين است، گفت: تحريم ها بي تأثير نيست، محققان و دانشجويان به امكاناتي نياز دارند كه در دسترس نيست و تحريم ها قيمت ها را چندين برابر كرده است، در عين حال مديريت ما ممكن است در اولويت گذاري ها و هدايت منابع صحيح نباشد يا رقابتهايي به وجود بيايد كه حق به حق دار نرسد.
وزير بهداشت در پاسخ به اينكه چقدر زمينه اجراي كارت بيمه سلامت وجود دارد، گفت: بخشي از اجراي اين كار مربوط به وزارت رفاه و بخش ديگر مربوط به وزارت بهداشت است كه در قسمت مطالعاتي و نرم افزاري زمينه آن در وزارت بهداشت وجود دارد ولي در بخش سخت افزاري به زمان نياز داريم.
قاضي زاده هاشمي در مورد آخرين وضعيت قيمت داروها نيز گفت: ما از هر چه باعث آزردگي مردم شود راضي نيستيم و با توجه به اتفاقاتي كه در سال 91 و 92 در بازار دارو اتفاق افتاد عليرغم اختصاص 1400 ميليارد تومان براي دارو به بيمه ها تاكنون، هنوز قيمت دارو گران است و پوشش بيمه اي حداقلي است.
وي ادامه داد: حوزه دارو پيچيدگي هاي متعددي دارد و نبايد احساسي با آن برخورد كرد، ما در سازمان غذا و دارو جلسات متعددي داريم كه اثرات تصميم گيري هاي خوب تا يكي دو سال آينده براي مردم خود را نشان مي دهد.
وزير بهداشت در مورد سرانه درمان در سال 93 گفت: اين سرانه ۱۹ هزار و ۳۰۰ تومان تعيين شده كه با پيشنهاد ما هماهنگي ندارد ولي با داشته هاي دولت هماهنگ است چون دولت گرفتار كمبود منابع است، در عين حال رشد عمده مربوط به بيمه هاست كه اعتبار آن تا 66 درصد ارتقا يافته اما افزايش اعتبارات حوزه سلامت 11 درصد است كه با پيش بيني تورم 50 درصد عقب هستيم.
قاضي زاده هاشمي در پاسخ به خبرنگار فارس مبني بر اينكه مبلغي كه به عنوان ماندگاري پزشكان در نقاط محروم پرداخت مي شده، رشد نداشته و ممكن است مشكل آفرين شود چه تدبيري براي آن انديشيده شده، گفت: رقم قبلي ماندگاري پزشكان در مناطق محروم هم چندان قابل توجه نبوده كه بتواند موثر باشد، ما طرح جامعي داريم كه بايد تغييرات وسيعي در اين زمينه ايجاد شود كه تغييرات در مديريت بهداشت و درمان يكي از آنهاست. در عين حال در برخي رشته هاي خاص ضرايبي كه پيش بيني شده خيلي پايين است كه به نوعي FIX PEYMENT (پرداخت ثابت) آن را جبران مي كند.
وزير بهداشت بر اين نكته تأكيد كرد كه بايد منابع پايداري را در حوزه سلامت تأمين كرد كه استفاده از ماليات بر ارزش افزوده، ماليات سيگار، درآمد ناشي از فروش نفت مي تواند از اين جمله باشد.
وي در پاسخ به پرسش ديگر فارس مبني بر اينكه 70 درصد اعتبارات حوزه سلامت در وزارت رفاه و 30 درصد دست وزارت بهداشت است و چگونه با اين دوگانگي مي توان سياست گذاري كرد چرا كه تأخيرهاي پرداخت بيمه ها هميشه مشكل آفرين است، گفت: مشكل جدي ما در حوزه سلامت اين دوگانگي است كه هميشه مشكل ساز بوده البته الان شروع دولت است و با روابط حسنه اميدواريم مشكل حل شود اما اينكه اعتبار دست بيمه ها باشد و به دلايل مختلف، پرداختي ها با تأخير انجام شود درست نيست.
وي اضافه كرد: الان دانشگاه هاي علوم پزشكي 800 ميليارد تومان از بيمه ها طلبكارند كه چرخه مديريت بيمارستاني را مختل مي كند در حالي كه ارائه خدمات به بيمار را نمي توان متوقف كردالبته من نمي گويم بيمه ها بايد به زير مجموعه وزارت بهداشت بيايند ولي بايد اين مسئله را مديريت كرد.
وي در مورد فعاليت برخي پزشكان براي دلالي پيوند اعضا گفت: وقتي اقتصاد ناسالم است حوزه كار دلالان فعال است و آن چيزي كه گزارش شد با واكنش انجمن هاي علمي روبرو شد و ناراحت شدند، من موضوع را حمل بر صحت گذاشتم و عده اي را مأمور كردم تا موضوع را بررسي كنند و اميدوارم طي چند روز آينده بتوانيم راجع به اين موضوع اظهارنظر كنيم. (فارس)
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]