واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مصوبه بازار داراييهاي فكري منتشر شد
كميته تخصصي فقهي سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه اخير خود با راهاندازي بازار داراييهاي فكري موافقت كرد.
به گزارش ايسنا، حجت الاسلام سيد عباس موسويان، دبير كميته فقهي سازمان بورس و اوراق بهادار مصوبه اخير اين كميته درباره راه اندازي بازار دارايي هاي فكري را منتشر كرد.
متن كامل مصوبه كميته تخصصي فقهي سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع بازار دارايي هاي فكري به شرح زير است:
مقدمه
يافتههاي پژوهشي، علمي و اختراعات در ارتقاي كيفيت زندگي بشر و توسعه سطح رفاه جامعه و تحولات اقتصادي و اجتماعي بين المللي نقش به سزايي ايفا مي كنند، اما اين يافته ها تا زماني كه جنبه كاربردي پيدا نكنند و به بازار عرضه نشوند و در دسترس متقاضيان قرار نگيرند از اهميت اقتصادي لازم برخوردار نخواهند بود و نه تنها هزينه هاي تحقيق و توليد را جبران نخواهند كرد، بلكه بدون استفاده از جريان توليد انبوه و تبديل به تكنولوژي مولد به دور ميمانند.
دارايي فكري
حقوق و مالكيت معنوي ثبت شده نزد مراجع رسمي ثبت كشور از جمله حق ثبت اختراع، علائم تجاري، طرح هاي صنعتي و كشاورزي است.
ديدگاه مراجع تقليد پيرامون دارايي فكري
با توجه به استفتائاتي كه از غالب مراجع تقليد شده به ويژه پس از قانون گذاري توسط مجلس، دارايي فكري را به عنوان مال قابل معامله تأييد مي كنند.
جايگاه حقوقي دارايي فكري
سال 1386 مجلس شوراي اسلامي با تصويب قانون، ثبت اختراعات، طرح هاي صنعتي و علائم تجاري را به رسميت شناخت و جايگاه قانوني به آنها داد.
ضوابط معامله دارايي فكري در فرابورس
مطابق ضوابط "بازار دارايي فكري فرابورس ايران" مالك يا مالكان پس از طي مراحل مقتضي و ارايه ي مدارك لازم جهت احراز اصالت و هويت دارايي فكري و مالك، استعلام ثبت دارايي فكري از طريق مراجع ذي صلاح و ارايه طرح كسب و كار براي ارزش گذاري رسمي، اقدام به عرضه دارايي فكري مبتني بر دارايي ثبت شده در مراجع ذي صلاح و واگذاري آن از طريق بازار دارايي فكري فرابورس ايران مي نمايد.
شيوههاي معامله دارايي فكري
دارايي فكري به روشهاي ذيل قابل معامله در فرابورس است.
1. انتقال قطعي و هميشگي دارايي فكري،
2. واگذاري حق بهره برداري از دارايي فكري براي مدت معين،
3. واگذاري حق بهره برداري از دارايي فكري براي مقدار معين،
4. مشاركت مالك دارايي فكري با بهره بردار به صورت دائم يا براي مدت يا مقدار معين.
نظر كميته فقهي
كميته فقهي بعد از بررسي ابعاد مختلف موضوع و بعد از تاييد ماليت و مالكيت دارايي فكري به ويژه بعد از تصويب قانون، نسبت به معامله و نقل و انتقال آن به صورت ذيل به جمعبندي رسيد.
1. انتقال قطعي و هميشگي دارايي فكري از طريق بيع يا صلح حق مالي صحيح است.
2. مشاركت مالك دارايي فكري با بهره بردار به صورت دائم يا براي مدت يا مقدار معين بر اساس قرارداد شركت صحيح بوده و دارايي فكري به عنوان آورده شريك قيمتگذاري شده و جزو مال مشاع شركت محسوب ميشود.
3. واگذاري حق بهره برداري از دارايي فكري براي مدت يا مقدار معين ميتواند در قالب قرارداد معاوضه يا صلح انجام گيرد.
4. واگذاري حق بهره برداري از دارايي فكري براي مدت يا مقدار معين به عنوان قرارداد اجاره محل ترديد است و قرار شد از مراجع استفتاء شود.
انتهاي پيام
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]