واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وقتي 32 هزار زن ايراني به اتباع افغان بله مي گويند
مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور از ازدواج 32 هزار زن ايراني با اتباع افغان خبر داد.
به گزارش ايرنا، عزيز كاظمي روز يكشنبه در نشست خبري با خبرنگاران گفت: فرزندان اين نوع ازدواج ها بايد از سن 18 سالگي براي مشخص كردن وضعيت تابعيت خود تشكيل پرونده داده تا مراحل اداري آن طي شود.
وي در خصوص هزينه هاي اتباع خارجي در كشور گفت: هزينه هايي كه صرف اتباع خارجي در ايران پرداخت مي شود به دلايل مسائل بهداشتي،ناهمگن بودن مسائل اجتماعي و مسائل روحي و رواني در يك فرد پناهنده بسيار متفاوت از هزينه هاي يك فرد ايراني است.
وي از اعلام رقم هزينه هاي حضور اتباع خارجي در ايران خودداري كرد اما گفت: اين هزينه ها در ادارات مختلف از جمله آموزش و پرورش، فني و حرفه اي، بهزيستي، وزارت كشور، دستگاه هاي امنيتي و انتظامي و خدمات امور شهري به اين افراد ارايه مي شود.
وي رويكرد دولت يازدهم درخصوص اتباع خارجي حاضر در كشور را بر اساس سياست هاي كلان جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد و گفت: سياست دولت تدبير و اميد در راستاي فعاليت اتباع خارجي و اقامتشان در ايران همان دغدغه اي است كه نظام جمهوري اسلامي در مسائل سياسي و امنيتي منطقه تعريف مي كند.
كاظمي خاطرنشان كرد: سياست مسئولان در خصوص اتباع خارجي مساعدت در امور اجتماعي آنان همچون كمك به تحصيل، جذب در دانشگاه و ارايه مهارت و تخصص براي آنان است.
وي رفع مشكلات فرهنگي اتباع خارجي و رسيدگي به مسائل مرزي و تردد مهاجرين افغاني و رفع مشكل رفت و آمد غيرمجاز و تحكيم روابط ميان ملت و دولت ايران وافغانستان را از ديگر رويكردهاي دولت يازدهم عنوان كرد.
كاظمي افزود: در راستاي تحكيم روابط ميان ملت ايران و افغانستان، تلاش داريم آرامش نسبتا خوبي در ايران براي اتباع افغاني و همچنين در مرزهاي دو كشور فراهم كنيم.
وي تعداد دانش آموزان افغاني را 320 هزار نفر عنوان كرد و گفت: اين دانش آموزان خارجي در مدارس ايراني در كنار دانش آموزان كشورمان مشغول تحصيل هستند.
كاظمي به 11 هزار دانشجوي افغاني در كشور اشاره كرد وگفت:تاكنون حدود 15 هزار از اين افراد از دانشگاه هاي ايران فارغ التحصيل شده اند.
وي ارايه بيمه رايگان به پناهندگان افغاني آسيب پذير را از جمله فعاليت هاي ايران عنوان كرد وگفت: 210 هزار پناهنده افغاني آسيب پذير در كشور با كمك كميساري عالي سازمان ملل شناسايي شده اند كه به صورت رايگان بيمه درماني شده اند و هزينه هاي كلينيكي و پاراكلينيكي آنها پرداخت مي شود.
وي گفت: همچنين بيماران خاص اتباع افغاني نيز بدون در نظر گرفته شدن سقف مبلغ درماني، به صورت رايگان تحت پوشش بيمه قرار گرفته اند تا پروسه درماني آنها بدون مشكل در بيمارستانهاي كشور صورت گيرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه 97 درصد پناهندگان افغاني در ايران زندگي مي كنند، اظهار داشت: 3 درصد از اين پناهندگان در اردوگاهها و ميهمانشهرها زندگي مي كنند.
وي افزود: ميهمانشهرهاي ما در سراسر كشور از امكانات رفاهي و خدماتي مناسبي بهره مند هستند به طوري كه بسياري از اين ميهمانشهرها كه پذيراي پناهندگان افغاني است به مراكزي مثل كتابخانه، سالن اجتماعات،مدرسه،سالن اينترنت،فروشگاه و بازارچه مجهز هستند.
مديركل امور اتباع و مهاجرين وزارت كشور با بيان اينكه در ايران حدود 840 هزار نفر پناهنده زندگي مي كنند، خاطرنشان كرد: طبق آمار،ايران دومين كشوري است كه بيشترين تعداد پناهندگان را در خود جاي داده كه بيشترين اين پناهندگان افغاني هستند.
وي گفت: بعداز اتباع افغاني بيشترين پناهندگان خارجي حاضر در كشور، عراقي است. هم اكنون حدود 24 هزار اتباع عراقي در ايران سكونت دارند.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]