واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دستور انگليس به 2 غول نفتي اروپا/ دلارهاي نفت و گازي ايران بلوكه شد
پس از بلوكه شدن بيش از 2 ميليارد دلار درآمد نفتي ايران توسط شل، دولت انگليس با وجود صدور مجوز آغاز توليد گاز از ميدان مشترك BP و شركت نفت ايران در درياي شمال، خواستار بلوكه شدن دلارهاي گازي ايران در اين ميدان تا اطلاع ثانوي توسط شركت برتيش پتروليوم شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با كسري شديد گاز طبيعي در انگليس و كاهش سطح ذخيره سازي گاز در اين كشور عضو اتحاديه اروپا، دولت لندن براي آغاز توليد گاز از ميدان رهوم كه سهام آن بين شركت ملي نفت ايران و برتيش پتروليوم انگليس مشترك بوده، چراغ سبز نشان داده است.
گزارشهاي منتشر شده در رسانههاي بينالمللي حاكي از آن است كه انگليس به دليل كاهش حجم ذخيره سازي گاز حتي مجبور به واردات گاز طبيعي و خريد محمولههاي ال.ان.جي شده است.
از اين رو توليد گاز از ميدان فراساحلي رهوم كه از سال 2010 ميلادي تاكنون در درياي شمال متوقف شده بود، به دليل كمبود شديد گاز انگليس در فصل زمستان تا چند هفته آينده از سرگرفته خواهد شد.
از سوي ديگر دولت لندن تاكيد كرده است: با وجود آغاز توليد گاز از ميدان مشترك ايران و انگليس، اما منابع مالي متعلق به شركت ملي نفت ايران از محل استخراج گاز از اين ميدان تا اطلاع ثانوي در حسابي بلوكه خواهد شد.
دلارهاي گازي شركت ملي نفت ايران در حالي توسط انگليس تا اطلاع ثانوي غير قابل دسترس و بلوكه شده است كه هم اكنون ايران از شركت انگليسي – هلندي شل هم بيش از دو ميليارد دلار به دليل فروش نفت طلب دارد.
پيش از اين با وجود تصويب تحريمهاي نفتي در كاخ سفيد و اتحاديه اروپا، شركت برتيش پتروليوم انگليس نسبت به مشاركت با شركت ملي نفت ايران در ميدان گازي شاه دنيز جمهوري آذربايجان هم از گزند تحريمها معاف شده بود.
علاوه بر اين، دو طول دو سال گذشته تاكنون با وجود تحريم صادرات نفت ايران به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا اما شركتهاي اني ايتاليا و استات اويل هيدروي نروژ با مصوبات اتحاديه اروپا از تحريم ايران معاف و هم اكنون محمولههاي نفت و گازمايع ايران به دليل بازپرداخت قراردادهاي بيع متقابل به اين شركتها عرضه ميشود.
به گزارش مهر، ميدان رهوم در سال ١٩٧٧ ميلادي در درياي شمال و در ٣٩٠ كيلومتري شمال شرق آبردين كشف شد و توسعه آن به صورت سرمايه گذاري مشاركتي بين ايران و شركت بي.پي انگليس در دستور كار قرار گرفت به نحوي كه ٥٠ درصد سهم در اختيار برتيش پتروليوم به عنوان توسعهدهنده و ٥٠ درصد سهم در اختيار شركت ملي نفت ايران قرار داده شد.
توليد گاز از اين ميدان از سال ۲٠٠۵ تا ۲٠١٠ ميلادي روزانه حدود ٤,٥ ميليون متر مكعب بوده است كه در سال ۲٠١٠ دولت انگلستان به دليل اعمال تحريم عليه ايران، توليد گاز از اين ميدان را متوقف كرد.
گاز رهوم توسط سه حلقه چاه توليد و از خط لوله جرياني ۸ اينچ به چند راهه مركزي زير دريا فرستاده ميشود و از آنجا به وسيله خط لوله ١٦ اينچي به طول ۴۴ كيلومتر به سكوي فرآورشي Bruce كه راهبري آن در دست شركت BP است، ارسال ميشود.
كد خبر: 2200566
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۱ - ۱۲:۳۹
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]