واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: درخواست 60 نماينده براي افشاي نام هديهگيرندگان از مرتضوي
نمايندگان هفته گذشته راهي ولايت شدند تا به امور استان و شهرستان حوزه انتخابيهشان رسيدگي كنند. اما گلايهها در اين سفر از هميشه بيشتر بود. زمزمه دريافت كارت هديه از سوي نمايندگان همهجا پيچيده و مردم مدام درباره اين مساله سوال ميپرسند. اما برخي بهارستاننشينان پيش از ترك تهران نامهاي خطاب به هياترييسه نوشتهاند كه امضاي 60نماينده پاي آن آمده.
درخواستشان شفاف و روشن است، از هياترييسه خواستهاند تا اسامي 37نمايندهاي كه از مرتضوي كارت هديه دريافت كردهاند از تريبون صحن علني مجلس اعلام شود. در گزارش تحقيق و تفحص مجلس از سازمان تامين اجتماعي، گفته شده بود كه 37نماينده مجلس از اين سازمان كارت هديه و بنكالا دريافت كردهاند.
رقم دريافتي هر نماينده كمتر از چهارميليونتومان برآورد شده و خيليها تاكيد دارند كه اين ارقام با هدف كمك به نيازمندان از سازمان تامين اجتماعي دريافت شده، اما اعضاي حقوقدان مجلس نهم، از جمله محمدعلي اسفناني تاكيد دارند كه دريافت هرگونه كارت هديه از سوي نمايندگان، حتي با هدف كمك خلاف قانون است. در حال حاضر اسناد در اختيار مجلس تنها به كدهايي اشاره دارد كه مشخص نيست نيز شامل حال كدام نمايندهها ميشود. سعيد مرتضوي مدعي شده كه اسامي را به مجلس تحويل داده و مجلس كماكان تاكيد دارد كه مرتضوي اسامي هيچيك از 37نماينده متخلف را به بهارستان تحويل نداده.
حامد قادرمرزي در همين زمينه به «شرق» ميگويد: «اگر اسامي همچنان مبهم باقي بماند، خشكوتر پاي هم خواهند سوخت، درست نيست كه مردم نسبت به نمايندگان ترديدي به دل راه دهند، اما وقتي در گزارش تقحص خود مجلس به اسامي 37نماينده حاضر در مجلس نهم اشاره شده، خب طبيعي است كه مردم در ذهنشان ترديدهايي شكل بگيرد.»
او همچنين به «شرق» خبر ميدهد كه «تا به حال نزديك به 60نماينده مجلس اين درخواست را امضا كرده و اين نامه در همين هفته تحويل هياترييسه خواهد شد.»هادي شوشتري، عضو كميسيون امنيت مجلس يكي از نمايندگاني است كه نامه اعتراضي را امضا كرده: «موكلان بايد بدانند كه وكلايشان در مجلس چه كردهاند، الان در جامعه پچپچههايي هست كه نمايندگان هميشه پول ميگيرند، آن هم براي كمك به مردم منطقه، در همين سفر خيلي از مردم به ما مراجعه ميكردند كه تكليف بنها و كارت هديههايي كه دريافت ميكنيد را مشخص كنيد.»
به گفته او، هياترييسه بايد اسامي را در صحن علني بخواند و آن وقت جزييات دريافتها – هرچند مختصر- و نحوه اختصاص آن مستند شده و در اختيار افكار عمومي قرار گيرد. هميشه سكوت به دامنگيرشدن شايعهها منجر شده و در اين مورد خاص، تكتك نمايندگان در معرض اتهام قرار گرفتهاند، بنابراين راهكار مناسب اين است كه اسامي آن 37نفر هرچه زودتر مشخص شده و از صحن علني مجلس قرائت شود.
محمد بياتيان، از ديگر نمايندگاني است كه نامه اعتراضي و درخواست كتبي براي افشاي نام نمايندگان متخلف را امضا كرده: «تنها راهحل منطقي براي پاياندادن به حاشيهها، خواندهشدن اسامي در صحن است؛ به هر حال اگر فردي خطايي انجام داده بايد مشخص شود و اگر خطايي صورت نگرفته نيز، شفافسازي، اعتماد مردم به نمايندگان را بازخواهد گرداند.»محسن بيگلري، نماينده سقز و بانه نيز از امضاكنندگان نامه است و خواهان اعلام هرچه سريعتر اسامي نمايندگان متخلف است.
قادرمرزي در بخش ديگري از سخنانش تاكيد دارد كه 37نمايندهاي كه در مجلس نهم از مرتضوي كارت هديه گرفتهاند، مدام ميخواهند كه اسامي را به 250 و 150نماينده مجالس قبلي پيوست دهند و براي خودشان دزد قافله درست كنند. البته ترديدي نيست كه در ميان اسامي نمايندگان ادوار قبلي هستند كه البته تعدادي هم در همين مجلس نهم هستند. برخي از نمايندهها هم در مجلس هشتم و هم نهم كارت مبالغي دريافت كردهاند.»
فاششدن اسامي خودش يك نوع تنبيه است
قاسم جعفري نيز در همين زمينه ميگويد: «خلاف از جانب هر كسي صورت گرفته و ميزان آن هر رقم كه باشد، فاششدن اسامي متخلفان در نفس ماجرا خودش يك نوع تنبيه است، البته اين روال بايد حسب قانون باشد.»داريوش قنبري، نماينده دور هشتم مجلس نيز تاكيد دارد: «مصونيت نمايندگان مربوط به نطقها، سخنرانيها و اقداماتي است كه براي دفاع از حقوق شهروندان انجام ميدهند و اين مصونيت شامل حال تخلفها و تضييع حقوق شهروندي نميشود. مجلس نبايد در افشاي اسامي متخلفان ترديدي به خرج دهد.»
سكوت هيات نظارت بر رفتار نمايندگان
انتظار اين بود كه هيات نظارت بر رفتار نمايندگان از همان ابتداي انتشار خبر دريافت كارت هديه از سوي 37نماينده وارد عمل شود، اما گويا اين هيات منتظر راي كميسيون اصل 90 است. عزيز اكبريان، نايبرييس هيات نظارت بر امور نمايندگان مجلس ميگويد: «هيات نظارت فعلا بررسي دريافت كارت هديه توسط برخي نمايندگان را در دستور كار ندارد چراكه هنوز تخلفي محرز نشده. اما منتظر نظر كميسيون اصل ۹۰ در اينباره ميماند.»
چهارم دي، بررسي دريافت كارت هديه از سوي نمايندگان
البته خبرهاي ديگر از اين كميسيون نشان از آن دارد كه پرونده دريافت كارت هديه از سوي نمايندگان در نشست روز چهارشنبه چهارم دي هيات نظارت بر رفتار نمايندگان مجلس مورد بحث قرار گرفته و نحوه ورود اين هيات به اين پرونده مشخص خواهد شد. پس از انتشار اين خبر، سعيد مرتضوي مديرعامل پيشين سازمان تاميناجتماعي ايران در نامهاي به رييس كميسيون اصل90 مجلس اعلام كرد كه دريافت كارت هديه و بن كالا، مختص 37نماينده نبوده و در اين نامه اسامي و مشخصات نمايندگان «دريافتكننده هديه» را مطرح كرد.
اسامياي كه هنوز از سوي بهارستان تاييد نشده و كماكان عليرضا محجوب تاكيد دارد كه مرتضوي اصولا اسامي در اختيار نداشته و اين كدها شايد اصلا ربطي به نمايندگان مجلس نهم نداشته باشد. مرتضوي در نامه سرگشاده خود به مجلس نوشته كه اين نمايندگان در سهنوبت از تاميناجتماعي هديه و بن دريافت كردهاند، آن هم از محل بودجه غيرشمولِ در اختيار مديرعامل.
درخواست كتبي 60نماينده كه به گفته قادرمرزي تعدادش بيشتر از اين هم خواهد شد، همين هفته به هياترييسه مجلس تقديم خواهد شد. نمايندگان بهدنبال خروج از حاشيههاي بهوجودآمده بهدنبال انتشار خبر هستند. اگرچه كارت هديهها با ارقامي بالاتر به برخي وزرا و معاونان احمدينژاد هم رسيده بود، اما از همان روز انتشار گزارش تفحص، دريافت كارت هديه از سوي نمايندگان با واكنشهاي فراواني در جامعه، افكار عمومي و فضاي مجازي همراه بوده. حالا بيش از هر زمان ديگري نمايندگان و مردم ميخواهند اسامي 37نماينده متخلف از تريبون صحن علني منتشر شود.
نظر شما:
------------
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]