واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديركل ثبت احوال استان اصفهان خبر داد: بيش از 85 درصد جمعيت استان اصفهان شهرنشين هستند/ جمعيت روستايي رو به كاهش است
در دهه فجر امسال دو اتفاق اثر بخش شامل همايش مهندسي فرهنگ نام و نامگذاري و فعاليت رصدخانه جمعيت استان اصفهان در اداره ثبت احوال استان اصفهان برگزار مي شود. مديركل ثبت احوال استان اصفهان خبر داد: بيش از 85 درصد جمعيت استان اصفهان شهرنشين هستند/ جمعيت روستايي رو به كاهش است
ايلنا: مديركل ثبت احوال استان اصفهان با اشاره به اينكه در نيمه دوم بهمن ماه به ميزباني اداره كل ثبت احوال استان اصفهان همايش مهندسي فرهنگ نام و نامگذاري برگزار ميشود ادامه داد: درصدد هستيم كه در اداره ثبت احوال پايگاه جامعي از اسامي ايراني و اسلامي متناسب را براي مردم تدوين كنيم و اين آمادگي را داريم كه اسامي افرادي كه با فرهنگ اسلامي ايراني جور نيست در كمترين زمان ممكن را تغيير دهيم.
به گزارش خبرنگار ايلنا از اصفهان، تورج حاجي رحيميان، تصريح كرد: همزمان با اين رخداد رصدخانه جمعيت استان نيز فعاليت خود را به صورت رسمي آغاز خواهد كرد كه در اين رصد خانه آخرين آمار جمعيتي استان و شهرستان به تفكيك و به شكل روزانه و حداكثر هفتگي به مسئولان ارائه ميشود.
وي با اشاره به فعاليتهاي مهم و تاثير گذار اداره ثبت احوال استان اصفهان بيان داشت: افتتاح نمايندگي در برخي شهرستانها مانند بادرود، زيبا شهر و حبيب آباد از جمله اين خدمات است گرچه قصد داريم با ايجاد دفاتر پيشخوان به جاي نمايندگي به كوچكتر كردن دولت كمك كنيم.
وي با بيان اينكه از ديگر اقدامات اثر گذار اين اداره در طول ماههاي اخير؛ قضازدايي بوده است گفت: با ايجاد شوراي حل اختلاف در ثبت احوال مواردي مانند تغيير سن، نام و موارد ديگر به ثبت احوال واگذار شده ست تا به جاي حكم گرفتن از دادگاه خود ثبت احوال اين كارها را تسهيل و تسريع كند.
حاجي رحيميان، با اشاره به تعيين تكليف ۱۰۰ هزار سند راكد در استان، گفت: يكي از پروژههاي مهم در اين زمينه آرشيو الكترونيك اسناد مردم استان اصفهان است كه هشت ميليون سند در اين زمينه داشتيم كه جزو بيشترين اسناد كشور است و اطلاعات اسناد مردم اصفهان با رتبه سوم در اين زمينه در پايگاه جامع اطلاعات ايرانيان قرار گرفت.
وي با بيان اينكه با توجه به فرهنگ مردم اصفهان آمار خوبي از اسامي متناسب در اصفهان داريم، بيان داشت: فراواني ۵ نام اول پسر اصفهان در هشت ماه گذشته به ترتيب امير علي، علي، اميرحسين، محمدطاها و ابوالفضل بوده است و به همين ترتيب اسامي فاطمه، زهرا، نازنين زهرا، فاطمه زهرا و ريحانه اسامي اول تا پنجم نام دختران در هشت ماهه گذشته بوده است.
مدير كل ثبت احوال استان اصفهان با اشاره به آغاز اجراي پروژه كارت هوشمند ملي افزود: تا ۲۲ بهمن ماه اطلاعات تكميلي در اين زمينه ارائه ميشود چرا كه قرار است براي تمام شهروندان كارت هوشمند ملي صادر شود تا بدين شكل فرد از ساير كارتهاي فردي بينياز شود.
وي ادامه داد: در اين كارتها علاوه بر مشخصات شناسنامهاي افراد اثر ۱۰ انگشت و عكس افراد به شكل زنده ذخيره ميشود و داراي تراشهاي است كه اطلاعات مختلفي را ميتوان بر روي آن ذخيره كرد.
حاجي رحيميان تصريح كرد: تا زمان آماده بودن شرايط جايگزيني كارتهاي هوشمند ملي، اعتبار كارتهاي ملي فعلي تمديد ميشود.
وي با اشاره به آمار مختلف جمعيتي در ۸ ماهه ابتداي سال ۹۲ گفت: در اين مدت ۵۲ هزار و ۹۳۳ مورد واقعه ولادت ثبت شده كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۸۷ صدم درصد كاهش داشته است.
حاجي رحيميان ادامه داد: همچنين تعداد آمار فوتي در اين مدت ۱۵ هزار و ۷۸۷ مورد بوده است كه نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۴. ۱۳ درصد كاهش داشته است.
وي افزود: در هشت ماهه امسال ۲۸ هزار و ۷۳۰ مورد ازدواج در استان ثبت شده است كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴. ۷۱درصد كاهش يافته است.
مدير كل ثبت احوال استان از كاهش ۱۳. ۴۱درصدي آمار طلاق در هشت ماهه امسال خبر داد و گفت: در اين مدت پنج هزار و ۱۲ مورد طلاق در استان ثبت شده است.
وي اضافه كرد: آمار ازدواج و طلاق براساس آمار به دست آمده ميتواند تغيير كند چرا كه برخي دفاتر ازدواج و طلاق به شيوه سنتي عمل و آمار را با تاخير به اين اداره كل اعلام ميكنند.
حاجي رحيميان، با اشاره به اينكه سن اميد به زندگي در زنان ۷۴ سال و در مردان ۵/۷۲ سال است، اظهار داشت: آخرين آمار جمعيتي استان را براساس آمار ثبتي چهار ميليون و ۸۷۹ هزار و ۳۱۲ مورد است كه از اين تعداد دو ميليون و ۴۷۶ هزار و ۲۱ نفر مرد و دو ميليون و ۴۰۳ هزار و ۲۹۱ نفر زن هستند.
وي افزود: جمعيت شهري استان ۴ ميليون و ۱۶۸ هزار و ۲۱۹ نفر است كه ۷۱۰ هزار و ۹۸۹ نفرآن روستايي هستند و از اين ميان بيش از ۸۵ درصد جمعيت شهرنشين و ۱۴. ۵۷ درصد آن جمعيت روستايي هستند.
مدير كل ثبت احوال استان تاكيد كرد: جمعيت شهر اصفهان دو ميليون و ۱۸ هزار و ۶۸۱ نفر است و نسبت جنسي استان ۱۰۳ مرد به ازاي ۱۰۰خانم است.
وي با بيان اينكه ثبت احوال با اين سابقه در ميان مردم به عنوان سازماني سنتي و قديمي محسوب ميشود، ابراز داشت: اين سازمان با حفظ هويت اصلي يعني بايگاني محرمانه اسناد هويتي مردم در سالهاي اخير جهش خوبي براي گذران دوران سنتي به نوين داشته باشد.
وي با بيان اينكه ثبت احوال نوين پايه گذار توسعه نوين خواهد بود، افزود: اگر بخواهيم به سمت دولت الكترونيك پيش برويم لازمه آن تقويت ثبت احوال است.
حاجي رحيميان با اشاره به هفت وظيفه اصلي ثبت احوال بيان داشت: ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت گواهي فوت، تعويض شناسنامههاي در دست مرم، ثبت ازدواج و طلاق، ثبت ولادت و فوت اتباع خارجي، صدور و دفاتر ثبت وقايع، جمع آوري و تهيه آمار انساني سراسر كشور و انتشار آن از جمله وظايف اين نهاد است.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]