تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834294130




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زائران انفرادي به عراق، مراقب باشيد سفر 400هزار زائر در اربعين حسيني به كربلا


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: زائران انفرادي به عراق، مراقب باشيد سفر 400هزار زائر در اربعين حسيني به كربلا
در شرايطي كه به گواه سازمان حج و زيارت تا اربعين حسيني (ع)، شمار زائران ايراني در عراق به 400 هزار نفر مي‌رسد، بي برنامگي مسئولان اين كشور و حضور زائران انفرادي و كساني كه با كاروان هاي بي‌مجوز به عراق سفر كرده اند، حتي زائراني را كه با سازمان هاي تاييد شده از سوي سازمان حج و زيارت به اين كشور رفته‌اند، با مشكل مواجه كرده است.


اعزام 400 هزار نفر زائر به عراق اگر در مقايسه با آمار بيش از 800 هزار نفري زائراني كه براي تمتع به عربستان اعزام مي شوند، سنجيده شود رقم چندان بزرگي نيست اما اين عدد وقتي مهم مي شود كه بدانيم عراق و عربستان از نظر امكانات پذيرايي از زائران، زمين تا آسمان با هم متفاوت هستند و از سوي ديگر، ايران به طور متوسط در ايام غير مناسبتي روزانه 3 هزار زائر به عراق مي فرستد و ورود ناگهاني 400 هزار نفر به اين كشور كه به طور متوسط 3 روز در آن اقامت خواهند داشت، ممكن است به شدت دردسرساز شود.

رضا محمدي، مدير يكي از كاروان هاي مجوز دار عتبات است كه هر سال به طور متوسط 10 – 12 هزار نفر دانشجو را به عراق مي برد. او توضيح مي دهد: امسال شمار متقاضيان زيارت كربلا چند برابر شده است براي مثال در چند روز گذشته بر اساس آمارها حدود 50 هزار دانشجو براي اربعين متقاضي سفر به عتبات بوده اند و به نسبت چند برابر شدن اين آمار، شمار متقاضيان غير دانشجوي سازمان حج و زيارت هم چند برابر شده است اما كاروان هاي مجوز دار ظرفيت پذيرش اين تعداد زائر را ندارند و به همين علت بخش عمده اي از آنها به كاروان هاي غيرمجاز مراجعه كرده اند و شمار بيشتري هم انفرادي سفر مي كنند.

ما براي عراقي ها، اسكناس متحركيم

سفر به عراق براي سوگواري در اربعين امام حسين (ع ) ، نوعي گردشگري است كه در زير شاخه گردشگري مذهبي مي گنجد و بنابر اين ، برنامه ريزي براي آن بايد تابع قوانين حاكم بر صنعت گردشگري باشد. همه فعالان حوزه گردشگري مي دانند كه بر اساس اين قوانين نانوشته، يك كشور در صورتي حق پذيرش گردشگر دارد كه امكانات لازم براي پذيرايي از آنها را داشته باشد و در غير اين صورت دستكم در دنياي گردشگري ، بي اعتبار مي شود. عراقي ها اما نگران اين قوانين نانوشته نيستند و گرچه هيچ نوع امكاناتي براي پذيرايي از زائران ايراني مشتاق ندارند اما همچنان براي زائران انفرادي و كاروان هاي بي مجوز رواديد صادر مي كنند.

به نظر شما چرا كشوري كه امكانات بهداشتي ، اقامتي و امنيتي ندارد چند ده برابر ظرفيت واقعي اش براي پذيرش گردشگر، رواديد صادر مي كند ؟شايد چون ، هر گردشگر براي كشور مقصد 9 تا 16 شغل مستقيم و غير مستقيم ايجاد مي كند. هر ايراني براي گرفتن رواديدش بايد 40 دلار به دولت عراق بپردازد. ايراني ها آنقدر سخاوتمندند كه افزايش هزينه هاي اقامتي در عراق را به مناسبت اربعين به روي خودشان نمي آورند و اگر ظرفيت هتل هاي عراقي پر نشده باشد، بي هيچ چانه زدني به طور متوسط شبي 100 دلار براي اقامت در هتل هاي بي كيفيت آنها مي پردازند، علاوه بر اين مردم كشورمان عادت ندارند دست خالي از هيچ سفري برگردند و به همين علت انواع بنجل هاي وارداتي آنها را با قيمت هاي گزاف مي خرند و براي چشم روشني به ايران مي آورند و البته به اين هزينه ها بايد هزينه غذا و آب را هم اضافه كرد كه تهيه انواع سالمش در عراق بسيار سخت است.

علت ديگر خوشرويي عراقي ها با زائران انفرادي ايراني را بايد از زبان حميد باقري ، مدرس دانشگاه علمي كاربردي حج و زيارت شنيد كه مثل محمدي، سال هاست مدير كاروان هاي اعزامي به عتبات است. او تخمين مي زند : وقتي زائري با كاروان هاي مجاز به كشور عراق سفر مي كند دستكم 10 درصد ازهزينه اي كه صرف سفر كرده است به كشور ميزبان مي رسد اما وقتي انفرادي به عراق مي رود تقريبا 70-80 درصد هزينه هاي صرف شده نصيب عراق مي شود.

از گوشت فيل خوردن تا كف خوابي در خيابان

گرچه عراقي ها تعرفه اقامت در هتل ها را در اربعين چند برابر مي كنند و ايراني ها هم از پرداخت هزينه اضافه به آنها گله اي ندارند اما به هر حال شمار هتل هاي ساخته شده در عراق با شمار زياد زائراني كه هر سال در ايام خاص همچون اربعين وارد اين كشور مي شوند تناسبي ندارد و به همين علت به گفته محمدي بسياري از زائران در چادرها يا حسينيه ها اقامت مي كنند كه از امكانات بسيار كمتري نسبت به هتل ها برخودار است و گروهي هم حتي سه روز مراسم اربعين را در خيابان ها سر مي كنند.

وضع بهداشت و درمان در عراق اسف بار است. بسياري از داروها در اين كشور ناياب است تا جايي كه هنوز هم برخي عراقي ها به بهانه زيارت مكان هاي مذهبي ايران به كشورمان مي آيند و داروهاي موجود در كشورمان را با هزينه هاي اندك مي خرند و به كشورشان قاچاق مي كنند تا به قيمت چند برابر به مردم شان بفروشند و اين يعني وضع دارو و درمان در عراق حتي براي مردم خودشان هم خوب نيست تا چه رسد به زائراني از كشورهاي ديگر.

باقري تصريح مي كند : علاوه بر مسايل بهداشتي يكي از مشكلات زائران انفرادي و آنها كه با كاروان هاي بي مجوز به عراق سفر مي كنند پيدا كردن آب و غذاي بهداشتي است و ازآنجا كه بسياري از اين گروه ها آب و غذاي پاكيزه پيدا نمي كنند از هر منبع نامطمئني غذا تهيه مي كنند و به انواع بيماري ها دچار مي شوند.

به گفته او در چند سال اخير در برخي مناطق عراق گوشت به شدت ارزان شده بود و زائران انفرادي و آنها كه با كاروان هاي بي مجوز به عراق سفر مي كردند ، از اين گوشت خريداري مي كردند . به مرور زمان پيگيري هاي ايراني ها نشان داد اين گوشت از حيوانات غير حلال همچون فيل تهيه شده و با قيمت بسيار ارزان وارد كشور عراق شده است تا به زائران فروخته شود؛ البته حتما شما مي دانيد كه آن گوشت ها فقط گوشت فيل نبوده است!

باقري هشدار مي دهد : حتي قبول كردن غذا، چاي و شربت نذري نامطمئن براي زائران خطرناك است و در سال هاي گذشته برخي با خوردن همين نذري ها بيمار شده اند.

شما را به خدا، سامرا نرويد!

فاصله ميان كاظمين بغداد و سامرا حدود 80 كيلومتر است؛ مسافتي كه با خودرو حدود يك ساعت طول مي كشد. شيعه هايي كه با كاروان هاي مجاز به عراق مي روند نبايد به سامرا نزديك شوند زائران انفرادي اما مثل بره هاي جا مانده از كاروان وسوسه مي شوند براي سفر، آنها تاب نمي آورند تا كاظمين بيايند و سامرا نروند، زادگاه امام زمان (عج ) را زيارت نكنند، درگاه سردابش را نبوسند و بر مزار مادر و پدرش اشك نريزند.

به همين خاطر هم به محض رسيدن به بغداد راهي سامرا مي شوند؛ بي خيال اين كه سازمان حج و زيارت هر سال به شدت به زائران هشدار مي دهد به هيچ وجه به سامرا نروند، بي خيال اين كه وهابي ها ، همين چند روز پيش در عملياتي تروريستي 1 نفر از زائران انفرادي مان را كشتند و 14 نفر ديگر را هم مجروح كردند، بي خيال اين كه سامرا قتلگاه شيعه است و در سال هاي اخير بيشترين كشتار زائران ايراني در عراق در اين شهر رخ داده است.

باقري توضيح مي دهد كه يكي از دغدغه هاي اصلي سازمان حج و زيارت ، حفظ امنيت كاروان هاي زيارتي مجاز است. به همين علت نه تنها اين كاروان ها به سامرا نزديك نمي شوند بلكه ايران هزينه ها را هم صرف بستن قرار داد با شركت هاي امنيتي با عراق مي كند تا از كاروان ها، مسلحانه حفاظت كنند. اين شركت ها پيشقراول هايي هم دارند كه جلوتر از كاروان ها حركت مي كنند تا اگر وهابي ها هوس كردند خودشان را منفجر كنند باعث شهادت شيعه هاي ايراني نشوند. زائران انفرادي يا آنها كه با كاروان هاي غيرمجاز به عراق سفر مي كنند اما از اين خدمات امنيتي بي خبرند.

اين مدير كاروان مي گويد: شايد زائراني كه با كاروان هاي غير مجاز به عراق مي روند يا آنها كه انفرادي سفر مي كنند در حساب و كتاب هاي شان گمان مي كنند هزينه هاي سفر با اين شيوه كمتر تمام مي شود اما آنها نمي دانند كه بخشي از هزينه اي كه به كاروان هاي مجاز مي پردازند ،صرف تامين امنيت خودشان مي شود.

مهمترين اشكال انفرادي رفتن به كربلا يا سفر با كاروان هاي غير مجاز نداشتن بيمه يا پوشش بيمه اي ناقص است ؛ بيمه اي كه زائران در كاروان هاي مجاز، تحت پوشش آن قرار مي گيرند تا در صورت كشته شدن خانواده هاي شان از بيمه عمرشان استفاده كنند و اگر مجروح شدند به سرعت تحت پوشش خدمات درماني با قيمت مناسب قرار بگيرند اما زائران انفرادي از چنين امكاناتي استفاده نمي كنند. در عين حال اين نكته را هم بايد در نظر گرفت كه زائران انفرادي و مسافران كاروان هاي بي مجوز، با استفاده از همان حداقل امكانات موجود در عراق، شرايط را براي گروه هايي كه با كاروان هاي مجاز سفر كرده اند، دشوار مي كنند.

به هر حال وضعيت كنوني عراق و مشكلات گوناگوني كه حالا فقط دامن گير زائران انفرادي نيست، نشان مي دهد صاحبخانه اي كه مردم ما مهمانش شده اند، آمادگي لازم براي پذيرش اين حجم عظيم از زائران را ندارد و با اين اوصاف حتي اگر عراق بخواهد به صدور رواديد براي زائران انفرادي بيشتر ادامه دهد، شايسته تر آن است كه دستكم كشورمان به متقاضيان سفر انفرادي به عتبات درباره شرايط مقصدشان هشدار دهد و در سال هاي آينده، امكانات اقامتي و درماني ويژه اي براي آنها تعبيه كند تا در ديار غريب سرگردان نشوند.

نوشته مريم يوشي زاده – خبرنگار جام جم آنلاين

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[مشاهده در: www.icana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن