واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: چرا برخي كارمندان زود پير ميشوند؟
يك روان شناس باليني گفت: فراهم نشدن سلامت رواني كارمندان عوارض ناگواري از جمله پيري زودرس و به خطر افتادن بنيان و محيط خانواده را به دنبال دارد.
محمد يعقوبي با بيان اينكه لازم است افراد براي انتخاب شغل به خلقيات خود توجه كنند، اظهار كرد: افراد بايد در انتخاب شغل دقت كنند و شغلي را براي خود برگزينند كه مطابق با شخصيت دروني آنها باشد.
وي با بيان اينكه افرادي كه شخصيت درون گرا دارند بهتر است به شغلي بپردازند كه حالت برون گرايي نداشته باشد، افزود: معمولا افراد درون گرا دوست دارند در بخشهاي كم رفت و آمد تر و در محيطي به دور از امر و دستور كارفرما و ارباب رجوع مانند قسمت بايگاني فعاليت كنند، اما افراد برون گرا علاقهمند به ارتباط مستقيم با ارباب رجوع هستند.
اين روان شناس باليني با اشاره به اينكه انتخاب شغل مطابق شخصيت موجب ميشود افراد از كار خود لذت ببرند، اضافه كرد: براي تامين سلامت رواني در محيط كار لازم است از شغل خود راضي باشيم و با علاقهمندي شغل خود را انتخاب كنيم.
يعقوبي با تاكيد بر اينكه برقراري عدالت از مسايل مهم براي تامين سلامت رواني افراد است، خاطرنشان كرد: مسايل محيط كاري بايد شفاف و واضح به تمام افراد شاغل در يك محيط كاري گفته شود و براي ايجاد سلامت روان براي كارمندان لازم است تبعيض و بيعدالتي در محيط كار كم باشد.
وي با بيان اينكه از ديگر عوامل ايجاد سلامت روان شغلي افراد، فراهم شدن حقوق آنها است، ادامه داد: فراهم شده حقوق افراد متناسب با نوع عملكرد آنها كمك ميكند تا در جهت افزايش ارتقا جايگاه شغلي خود گام بردارند و حتي براي پيشبرد اهداف محيط كاري تلاش مضاعفتري كنند.
اين روان شناس باليني با بيان اينكه محيط كار و فعاليت نبايد به يك محيط يكنواخت و تكراري تبديل شود، افزود: ايجاد احساس رقابت صحيح ميان افراد شاغل در يك مجموعه در پيشبرد اهداف موثر است، البته بايد توجه داشت در صورت ايجاد رقابت سنگين و شديد ممكن است حقوق برخي كارمندان پايمال شود.
يعقوبي با اشاره به اينكه يكي ديگر از مسايل مهم در تامين سلامت رواني افراد، مهيا بودن امكانات اوليه است، تصريح كرد: محيط كار از نظر گرما، سرما و وسايل لازم براي فعاليت افراد بايد تامين باشد تا كارمندان براي تامين نيازهاي شغلي احساس كمبود نكنند.
وي با اشاره به اينكه از مسايل مهم و اساسي براي تامين سلامت شغلي، جدا كردن مسايل محيط كار و خانه است، خاطرنشان كرد: افراد موفق 9 ساعت كار و 3.5 ساعت در خانه استراحت ميكنند و در كنار افراد خانه وقت خود را ميگذرانند و 1.5 ساعت را به فعاليت شخصي اختصاص ميدهند.
اين روان شناس باليني اضافه كرد: نبايد مسايل خانه با مسايل محيط كار تداخلي پيدا كنند چرا كه در اين صورت افراد به آرامش شغلي دست پيدا نخواهند كرد.
يعقوبي با تاكيد بر اينكه زوجيني كه هر دو شاغل هستند بايد در كارها و فعاليتهاي خانه به يكديگر كمك كنند، ادامه داد: زماني كه تقسيم كار بين زوجين صورت ميگيرد احساس فرسودگي و خستگي گريبان گير يك نفر نميشود.
وي با بيان اينكه ابتلا به بيماريهاي رواني منجر به افت شغلي ميشود، افزود: براي نمونه افسردگي يك اختلال رواني است كه احساس رقابتمند سالم را در كارمندان از بين ميبرد.
اين روان شناس باليني با تاكيد بر اينكه لازم است در محيط كار سلامت رواني شاغلان تامين شود، ادامه داد: فراهم نشدن سلامت رواني كارمندان عوارض ناگواري از جمله پيري زودرس و افزايش هزينهها به دليل نياز افراد به درمان را به دنبال دارد.
زماني كه فرد شاغلي به عوارض روحي و جسمي كار مبتلا ميشود بنيان و محيط خانواده نيز به خطر ميافتد زيرا اين افراد ديگر قادر نيستند ارتباط مناسبي با اعضاي خانواده خود برقرار كنند.
نظر شما:
------------
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]