واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: وزير اقتصاد خبرداد:موفقيت دولت در كنترل رشد نقدينگي و انضباط مالي
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به اين كه اقتصاد ما به درآمدهاي نفتي وابسته است، گفت : سهم ماليات در تامين منابع مالي دولت بسيار اندك است و عمده درآمدهاي دولت از منابع نفتي تامين ميشود.
علي طيب نيا افزود : درامدهاي نفتي در دورههاي مختلف قيمت نفت داراي فراز و نشيبهايي بوده و اين روند اقتصاد ما را تحت تاثير قرار داده است.
وي با اشاره به اينكه وابستگي ما به درآمدهاي نفتي و سهم تراز خارجي سبب وضع نامساعد در اقتصاد شده است، ادامه داد: در دوران برنامه سوم توسعه تلاشهاي جدي صورت گرفت تا بي تعادلي در ساختار اقتصادي ايران در جهت بهبود حركت كند، بي تعادلي كاهش يابد و وابستگي ما به درآمدهاي نفتي هم نيز كم شود تا بتوانيم سهم منابع درآمدي را از بودجه بالا ببريم.
وزير اقتصاد با اشاره به اين كه ما به دنبال كاهش وابستگي اقتصادي خود به خارج هستيم ، افزود: متاسفانه در دوره اخير و در سالهاي اخير ما در سياست گذاري مرتكب اشتباهات فراواني شدهايم كه سبب بروز و تشديد مشكلات ساختاري شده است.
طيبنيا گفت: خوشبختانه در سالهاي اخير درآمدهاي نفتي به ميزان معناداري افزايش پيدا كرده است و درآمدهاي نفتي
يك نعمت به حساب ميآيد و نميتوانيم اين نعمت الهي را يك پديده منفي تلقي كنيم.
وي تصريح كرد : آن چيزي كه منفي و نامطلوب بوده ، نحوه استفاده ما از درآمدهاي نفتي است.
طيب نيا با اشاره به اين كه بخش عمدهاي از اين درآمدهاي نفتي در قالب بودجه دولت هزينه شده است اظهار داشت: هزينههاي دولت در قالب بودجه افزايش يافته است.
وزير اقتصاد با بيان اين كه درآمد ناشي از فروش نفت بايد به بانك مركزي فروخته ميشد، گفت: وقتي درآمدهاي نفتي به بانك مركزي فروخته ميشود خالص داراييهاي خارجي بانك مركزي افزايش مييابد بنابراين پايه پولي و نقدينگي بخش خصوصي نيز افزايش ميِيابد.
طيبنيا با اشاره به اين كه دولت ، دلار را به بانك مركزي ميفروشد و در مقابل ريال دريافت ميكند ، افزود : حجم پول در اقتصاد ما به سرعت افزايش پيدا كرده است و طبيعي به نظر ميرسد وقتي حجم پول افزايش مييابد نتيجه آن كاهش ارزش پول ملي است.
وي با اشاره به اين كه نرخ تورم در روند نزولي قرار گرفته است، خاطرنشان كرد : دولت براي اين كه جلوي تورم را بگيرد متوسل به واردات از خارج شده است.
وزير اقتصاد با اشاره به اين كه در هشت سال اخير واردات ما از 24ميليارد دلار به بالاي 70 ميليارد دلار افزايش پيدا كرده است، اضافه كرد: با افزايش واردات ، توليد و مصرف به شدت به واردات وابسته شده است.
طيبنيا با اشاره به اين كه تحريمهاي خارجي باعث شده است ، واردات ما كاهش يابد، گفت: حجم قابل ملاحظهاي از اقلام وارداتي ما كالاهاي واسطهاي و ماشين آلات بود بنابراين ركود بخش توليد با ركود شديد و بيسابقهاي مواجه شد.
وي با اشاره به اين كه كاهش درآمدهاي ارزي ناشي از كاهش صادرات نفت باعث شد قيمتها به شدت افزايش يابد، افزود:
تحريم ها سبب شد عرضه پول خارجي كاهش پيدا كند و اين زمينه فراهم شد تا دلار افزايش قيمت شديدي پيدا كند.
وزير اقتصاد با اشاره به اين كه قيمت دلار تا 3800 تومان هم رسيده بود ، خاطرنشان كرد : افزايش قيمت دلار به معناي بالا رفتن قيمت تمام شده محصولات بود و بنگاهها به نقدينگي بالايي نياز داشتند.
طيبنيا تاكيد كرد: دولت يازدهم براي مقابله با تورم به سراغ انضباط مالي رفت و در كنترل رشد نقدينگي و انضباط مالي موفق بوده است.
طيب نيا اظهار داشت: حفظ ارزش پولي ملي وظيفه اوليه بانك مركزي است به طوري كه بانك مركزي همراه با ساير اعضاي تيم اقتصادي دولت برنامه منسجمي را تهيه كرد.
طيبنيا با اشاره به اين كه دولت وضع نامتعادل را تنظيم و كنترل كرده است ، اظهار داشت: خوشبختانه توانستيم منابع پولي و مالي را در كنترل آوريم و جلو رشد نقدينگي را گيريم.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]