تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تقواى الهى داشته باشيد و اصلاح كنيد ميان خودتان را زيرا خداوند در روز قيامت ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826155222




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قعطنامه ایرانی و دعوت از جهانیان برای مقابله با افراط گرایی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: قعطنامه ایرانی و دعوت از جهانیان برای مقابله با افراط گرایی
در برهه ای از زمان که خشونت طلبی و افراط گرایی ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ملت ها را تحت مخرب ترین آثار خود قرار داده و زندگی را بر کام آنان تلخ کرده است، جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای سازنده و عملی خود را برای مقابله با این پدیده های شوم و نفرت انگیز در قالب قطعنامه سازمان ملل به جهانیان ارایه کرد.
آفتاب: رییس جمهوری اسلامی ایران درشصت و هشتمین نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل، همه کشورها را به میانه روی و مقابله با خشونت طلبی و افراط گرایی دعوت کرد؛ پیشنهادهای دکتر روحانی برای خاتمه دادن به خشونت گرایی، چهارشنبه گذشته (به وقت سازمان ملل) با رای قاطع 190 کشور جهان و اجماعی کم سابقه به تصویب رسید.


درجریان رای گیری به قطعنامه ایرانی در سازمان ملل که خواهان پایان دادن به ˈنفرتˈ، ˈخشونتˈ، ˈقساوتˈ وˈخونریزیˈ در دنیا است، سفرا و دیپلمات های کشورهای مختلف جهان به نمایندگی ازملت های خود، با استقبال و قدردانی از پیشنهادهای سازنده ایران برای مقابله با افراط گرایی، حمایت کامل و قاطع خود را اعلام و در حمایت از آن سخنرانی کردند.


محتوای قطعنامه ایرانی، مخالفت با خشونت طلبی و افراط گرایی در جهان است؛ فضای حاکم بر نشست روز چهارشنبه به گونه ای بود که نمایندگان کشورهایی همچون کانادا و آمریکا که براساس سیاست های خصمانه دولت هایشان علیه تهران معمولا در مواجه با پیشنهادهای ایران در نشست ها و کمیته های مختلف سازمان ملل، ملودی مخالفت می نوازند، این بار چاره ای جز موافقت و حمایت از طرح ایران نداشتند زیرا در صورت مخالفت با آن به حامی دفاع از خشونت و افراطی گری در جهان متهم می شدند.


در روزی که همه کشورهای عضو سازمان ملل یکصدا از قطعنامه ایرانی که به مقابله همگانی با افراطی گری دعوت می کند، حمایت کردند درمیان تعجب سفرا و دیپلمات های جهان تنها یک صدای مخالف شنیده شد؛ رژیم صهیونیستی، رژیمی که 60 سال پیش با اشغال سرزمین فلسطینیان پایه گذار خشونت طلبی و افراطی گرایی در منطقه خاورمیانه به حساب می آید.


ˈران پروسورˈ نماینده رژیم اسراییل در سازمان ملل که از اجماع و حمایت جهانی از این قطعنامه به شدت عصبانی و خشمگین بود، به امید تاثیر گذاشتن بر فضای حاکم بر جلسه برخی اتهام ها و اظهارات بی اساسی را بیان کرد که ربطی به موضوع جلسه نداشت؛ اما تلاش او بی حاصل ماند و در نهایت از سر ناامیدی و استیصال مجبور به ترک جلسه شد.


** مفاد و اهداف قطعنامه ایرانی


رییس جمهوری اسلامی ایران در این قطعنامه با تاکید بر این واقعیت که جنگ ها و درگیری های مسلحانه می توانند منجر به خصومت بیشتر و گسترش خشونت و رنجش انسان ها شود، موارد چهارده گانه ای که محتوای اصلی آن، تعهد همه کشورها به مفاد منشور سازمان ملل متحد، محکومیت حمله به غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان، جلوگیری از حمله به امکان مقدسه، حرم ها و مراکز فرهنگی، اتحاد جهانی برای مقابله با خشونت های قومی، مذهبی و فرهنگی، محکومیت انواع خشونت علیه جامعه زنان و محکومیت نفرت ناشی از ملی گرایی و سواستفاده از دین است را خواستار شد.


براساس بند چهاردهم قطعنامه ایران، دبیرکل سازمان ملل موکلف شده است در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل (دو سال دیگر) گزارش خود را درخصوص اقداماتی عملی این نهاد بین المللی برای اجرای قطعنامه یادشده که خواهان جهانی بدون افراط گرایی و خشونت طلبی است، به اعضای مجمع گزارش دهد. 


این قطعنامه راه را برای ملت ها، دولت ها و گروه های حقوق بشری و مدنی باز می کند تا با برگزاری همایش ها و نشست های تخصصی راهکارهای عملی و جدیدی را برای خاتمه دادن به افراط گرایی توام با خشونت در جهان که پیامدهای بسیار منفی برای توسعه اقتصادی و فرهنگی به همراه داشته است، بیابند. 


بررسی نتایج اقدامات افراط گرایانه و تندروی های توام با خشونت در نقاط مختلف جهان بویژه در سوریه نشان می دهد، افراطی گری موجب افزایش فقر، آوارگی، گرسنگی و همچنین تشدید نفرت بین گروه ها و اقوام مختلف شده است.


هرچند که قطعنامه های سازمان ملل برخلاف قطعنامه های شورای امنیت لازم اجرا نیست اما سازمان ملل می تواند در کنار سایر گروه های جغرافیایی همچون، جنبش عدم تعهد، گروه های آمریکای لاتین، آفریقا و سازمان همکاری های اسلامی با اتخاذ راهکاری مناسب، زمینه را برای برچیدن پدیده خشونت گرایی و تروریسم فراهم کنند.


اهتمام سازمان ملل، اجماع جهانی و همکاری دولت و گروه های مختلف با هدایت جمهوری اسلامی ایران که با پیشنهاد قطعنامه و تصویب آن در صحن علنی مجمع عمومی، پرچمدار این حرکت در جهان شناخته می شود، می توان ابتکار عمل را از برخی قدرت های بزرگی که برای توسعه نفوذ و قدرت طلبی های خود، در نقاط مختلف جهان گروه های افراط گرا و تروریست پرورش می دهند، گرفت.


به گزارش ایرنا‌،‌واکاوی شکلگیری گروهی به نام طالبان و القاعده در گذشته و امروز، اعزام ده ها گروه تروریستی در سوریه و حمایت های پیدا و پنهان برخی دولت از آنها نشان می دهد که کدام کشورها با تمسک به این گروه های تندرو به دنبال تامین مطامع خود هستند؛ قطع ادامه این سیاست غیرانسانی می تواند یکی دیگر از پیامدهای مهم و تاثیرگذار این قطعنامه ایرانی برای همه کشورهای مختلف باشد.


** بازتعریف مفهوم تروریست


امروز در نظام بین الملل چند کشور با استفاده از ابزار رسانه ای و دیپلماسی، اقدامات تروریستی و تروریست را براساس مصالح و منافع خود تعریف می کنند، لذا ضروری است در اجلاس ها وهمایش های تخصصی، تفاوت بین دفاع گروه ها از منافع ملی خود در صورت تجاوز از سوی سایر دولت ها و همچنین اقدامات خرابکارانه و تروریستی مشخص شود؛ همچنین براساس منافع ملت ها که مورد پذیرش نظام بین الملل است تعریف جدیدی جایگزین تعریف های سلیقه ای کنونی چند کشور شود که منویات خود را خواسته جامعه جهانی می دانند.


جا دارد در تعریف جدید از تروریست و رفتارهای تروریستی، ترور نخبگان، دانشمندان و افراد برجسته و فرهیخته کشورها به صورت یک اولویت مهم مد نظر قرار گیرد و جامعه جهانی نسبت به اینگونه اقدامات تروریستی سبوحانه که برای جلوگیری از رشد و بالندگی کشورهای الگو و مستقل است، واکنش شدیدی نشان دهد و راهکارهای جهانی پیدا کند.


قطعنامه ایرانی دارای پیامدهای تاثیرگذارو سازنده ای برای جامعه بشری به منظور زندگی در سایه صلح و آرامش و نفی هرگونه افراطی گرایی و خشونت طلبی دارد لذا با برگزاری همایش ها و نشست های تخصصی بین المللی با حضور کارشناسان، محققان و سران کشورها، ابعاد این ابتکار مهم و قطعنامه بشردوستانه، بیشتر مشخص می شود.






تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن