واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قطعنامه ايراني اقدام عملي در برابر افراط گرايي
نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل با تشريح اهميت تصويب پيشنهادهاي دكتر روحاني براي مقابله با خشونت گرايي در قالب قطعنامه مجمع عمومي تاكيد كرد: از نظر ساز و كار اين نخستين قطعنامه اي است كه مقابله با افراط گرايي توام با خشونت در جهان را محكوم مي كند.
محمد خزاعي در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: تصويب اين قطعنامه با اجماع جهاني در صحن مجمع عمومي سازمان ملل فضاي جديدي را براي مقابله با افراطي گري در عرصه نظام بين الملل به وجود مي آورد.
وي با تشريح بندهاي چهارده گانه قطعنامه ايراني، افزود: بر اساس بند چهاردهم و پاياني اين قطعنامه دبيركل سازمان ملل موظف است تا پايان سال 2015 گزارشي در خصوص آخرين اقدامات اين نهاد بين المللي به منظور اجراي مفاد قطعنامه مذكور به اعضاي مجمع عمومي ارايه كند.
وي تصريح كرد: امروزه اساس شيوه دخالت درامور داخلي كشورها، ضربه زدن به منافع ملي آنها و توسعه و بسط نفوذ برخي كشورها در دنيا تقويت و كارپردازي گروههاي افراطي است كه با توسل به خشونت و حتي تا حدي استفاده از سلاح هاي شيميايي باعث مشكلات عمده اي براي مردم دنيا شده اند.
سفير ايران در سازمان ملل افزود: به عنوان مثال در منطقه خاورميانه بحران سوريه و همچنين اقدامات تروريستي كه در منطقه سراوان واقع در سيستان و بلوچستان در ايران توسط گروههاي تروريستي مختلف انجام مي شود، نمونه هاي بارزي از اين گونه حركات تروريستي هدايت شده مي باشد.
وي افزود: هر چند گروههاي افراطي و تروريستي در ظاهر توسط قدرت هاي بزرگ محكوم مي شوند اما در حقيقت از آنها به عنوان ابزاري براي ايجاد ناامني و گسترش دامنه افراط گرايي استفاده مي شود.
خزاعي با انتقاد از گفتار و عمل برخي از دولت هاي غربي در جهان در بحث مقابله با گروههاي افراط گرا و خشونت طلب گفت: همين كشورها به صورت آشكار و پنهان از گروههاي تروريستي حمايت مي كنند.
وي با يادآوري تاريخچه شكل گيري بنياد القاعده گفت: افكار عمومي دنيا هرگز از ياد نخواهد برد كه كدام كشورها و با چه هدفي اين گروه را پايه گذاري كردند و تا سال ها پيش با آنها رابطه مخفيانه داشتند و از آنها حمايت مي كردند.
نماينده دائم ايران در سازمان ملل با تشريح اوضاع اسفبار در سوريه گفت: گروههاي تروريستي برخي از اعضاي خود را از اقصي نقاط جهان به سوريه مي فرستند تا به عنوان گروههاي مخالف با دولت بشار اسد بجنگند و اين مسئله باعث شده است تا اگر مردم اين كشور اعتراض هايي نسبت به برخي مسايل داخل كشورشان داشته باشند، كمتر صداي آنان شنيده شود.
وي با تاكيد بر اينكه بحث افراطي گري و خشونت و تركيب اين دو با هم علاوه بر صدمات مالي و جاني، بي ثباتي و خطر جنگ در دنيا دارد يك عامل مهمي براي سوء استفاده سياسي در صحنه بين الملي محسوب مي شود، گفت: ابتكار هوشمندانه دكتر روحاني فضا را به گونه اي باز كرد كه دنيا خطر افراط گرايي را به خوبي لمس كند.
خزاعي افزود: همراهي 30 كشور جهان با جمهوري اسلامي ايران به عنوان حامي و بانيان اصلي قطعنامه مذكور باعث شد تا برخي كشورهاي مخالف تصويب اين قطعنامه از مخالفت علني خودداري كنند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]