واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كنارگذر شمالي بجنورد هفت ساله شد!
يكي از مهمترين شاخصههاي توسعه يافتگي در منطقه وجود شبكه حمل و نقل و جادههاي ايمن و مناسب براي دسترسي و ارتباط با ساير مراكز مهم كشور است كه به گفته بسياري از كارشناسان تاثير اين عامل بر رشد و گسترش ساير عوامل توسعه انكارناپذير است و زمينه توسعه از جهات مختلف را فراهم ميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان شمالي راه و انرژي به عنوان دو مؤلفه اصلي براي سرمايهگذاري در كشور به شمار ميآيند كه بايد به نحو احسن از اين دو سرمايه استفاده كرد.
سرعت و دقت در كارهاي راهسازي به عنوان شاخصههاي اصلي در پروژههاي راهسازي مورد توجه است كه اين اصول بايد به صورت همزمان در يك پروژه راهسازي بكار گرفته شود اما متاسفانه اين عوامل در ساخت پروژه كنارگذر شمالي بجنورد مورد توجه قرار نگرفته است.
كنارگذر شمالي بجنورد يكي از پروژههايي بوده كه ساخت آن در سفر دولت نهم به اين استان به تصويب رسيد.
بحث ساخت كنارگذر شمالي از سال 1375 مطرح بود اما عمليات احداث آن با تصويب دولت نهم در سال 85 آغاز شد.
اين پروژه بايد طي سه سال به بهرهبرداري ميرسيد اما به علت وجود مشكلات متعدد ساخت آن به تعويق افتاد و تاكنون نيز به طور كامل به بهرهبرداري نرسيده است.
علاوه بر آن پروژه ساخت كنارگذر شمالي جزء پروژههاي مهر ماندگار دولت دهم نيز قرار گرفت اما مورد بيمهري واقع شد و براي تكميل آن اعتبار مورد نياز اختصاص پيدا نكرد.
طول باند اين پروژه فقط 20 كيلومتر است كه يك باند از اين پروژه در اواخر دولت دهم با نواقصي به بهرهبرداري رسيد اما با توجه به مشكلات موجود همچون اعتبارات، راهي طولاني براي تكميل باند دوم اين پروژه در پيشرو است.
تزريق قطرهچكاني اعتبارات، مشكلات تملك اراضي و ضعف پيمانكاران موجب شد اين پروژه كه قرار بود سه ساله به اتمام برسد با وجود گذشت بيش از هفت سال نيز تكميل نشود.
بجنورد يكي از جادههايي است كه محور شرق را به شمال متصل ميكند بنابراين حجم تردد وسايط نقليه سنگين همچون تريلي و كاميون در اين محور نيز سنگين است اما به علت عدم وجود كمربندي در اين شهر تمامي اين دستگاهها از داخل شهر تردد ميكنند و مشكلات فراواني را براي مردم اين شهر همچون ترافيك سنگين و آلودگي هوا را به وجود ميآورند.
با بهرهبرداري يكي از باندهاي اين پروژه، مقدار كمي از حجم بار ترافيكي اين شهر به آنجا منتقل شده كه ميزان رفت و آمد خودروها در داخل شهر كمي روانتر شده است.
اما كمبود تابلوهاي راهنمايي و رانندگي، نبود روشنايي، نبود حتي يك مركز خدماتي رفاهي در بين مسير، عدم تسهيل در دسترسي به روستاهاي اطراف كنارگذر و شهرك مسكن مهر گلستان سبب شده تا تعداد رانندگاني كه اين مسير را براي عبور از بجنورد انتخاب ميكنند، انگشت شمار باشد.
رييس پليس راهور خراسان شمالي در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا- منطقه خراسان شمالي گفت: در حال حاضر بيش از 70 درصد از تصادفات اين شهر به دليل آماده نشدن كنارگذر شمالي روي ميدهد.
مهدي اسماعيلي افزود: اين تصادفات در بلوار ولايت، 32 متري شهربازي و بلوار مدرس اتفاق ميافتد.
وي با اشاره به ضرورت تسريع در اجراي پروژه كنارگذر شمالي و تكميل اين پروژه محوري اظهار كرد: با خروج وسائل نقليه سنگين از اين شهر و تردد در كنارگذر شمالي، بخش عمدهاي از گره ترافيكي بجنورد برطرف ميشود.
همچنين مديركل راه و شهرسازي خراسانشمالي در خصوص زمان به بهرهبرداري رسيدن اين پروژه گفت: كنارگذر شمالي بجنورد تا پايان سال آينده به بهرهبرداري ميرسد.
علياصغر بديعيمقدم با اشاره به اينكه هماكنون يك باند از اين كنارگذر زير بار ترافيك رفته است، افزود: باند دوم آن نيز با اختصاص منابع اعتباري افتتاح ميشود.
وي ادامه داد: امسال فقط براي اجراي باندهاي ورودي و خروجي اين پروژه 240 ميليارد ريال در نظر گرفته شده است.
بديعيمقدم تصريح كرد: راهاندازي كامل اين پروژه نقش تاثيرگذاري در كاهش حجم ترافيك وسائل نقليه سنگين از داخل شهر بجنورد دارد.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]