واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: توليد نفت خام از جلبك، سوختي كه بزودي وارد باك خودروها مي شود
برخي از دانشمندان موفق شدند در كمتر از يك ساعت گياه جلبك را به نفت خام تبديل كنند.
به گزارش ايرنا از منابع خبري، به لطف يك فناوري جديد كه مي تواند ارگانيسم هاي گياهي را در كمتر از يك ساعت به نفت خام تبديل كند، رانندگان به زودي مي توانند باك خودروي خود را با سوخت گياهي پر كنند.
مهندسان آزمايشگاه ملي انرژي شمال غرب اقيانوس آرام ( PNNL )در آمريكا ، يك فرآيند شيميايي جديد اختراع كردند كه مي تواند از جلبك، نفت خام توليد كند.
در حال حاضر فقط يك شركت سوخت هاي زيستي در ايالت يوتاي آمريكا، مجوز استفاده از اين فناوري را دارد و در حال همكاري با يك شريك صنعتي براي توليد انبوه آن است .
در اين فرايند، كه توضيح كامل آن در نشريه (Algal Research) به چاپ رسيده است، مخلوط جلبك و آب به انتهاي يك راكتور شيميايي پمپاژ مي شود. به محض اينكه برنامه سيستم راكتور اجرا شود، نفت خام به همراه آب و مواد جانبي حاوي فسفر در كمتر از ين ساعت از راكتور خارج مي شود. اين مواد بازيافت شده و به رشد جلبك هاي بيشتر كمك مي كنند.
سپس با پالايش معمولي، روغن جلبك خام به سوخت حمل و نقل هوايي، بنزين يا سوخت ديزل تبديل مي شود.
آب مورد استفاده در اين فرايند نيز كه حاوي گازهاي قابل اشتعال و موادي چون پتاسيم و ازت و آب تميز است، مي تواند پس از بازيافت براي رشد بيشتر جلبك ها استفاده شود.
در حالي كه جلبك ها پيش از اين نيز به عنوان يك منبع بالقوه از سوخت هاي زيستي شناخته مي شدند و چندين شركت سوختي، سوخت هايي بر پايه جلبك در مقياس پژوهشي ساخته اند، اما پيش بيني مي شد سوخت هاي حاصل از اين پژوهش ها بسيار گران باشند.
اما فناوري شركت PNNL توانسته است پتانسيل موجود در انرژي جلبك را به خوبي به صورت موثر تبديل كرده و از روش هاي مفيدي براي كاهش هزينه هاي توليد سوخت استفاده كند.
دانشمندان و مهندسان (PNNL) معتقدند كه اين روش بسيار مقرون به صرفه تر از فرايندهاي پيشين است.
مهم ترين مرحله صرفه جويي در هزينه ها در اين فرايند استفاده از جلبك مرطوب است.
در بيشتر فرايندهاي فعلي از جلبك خشك استفاده مي شود. در نتيجه اين فرايند بسيار زمان بر بوده و به مقدار زيادي انرژي نياز دارد. علاوه براين هزينه آن نيز بسيار گران است. فرآيند جديد با استفاده از جلبك مرطوب كه شامل 80 تا 90 درصد آب است عمل كرده و هزينه ها را كاهش مي دهد.
همچنين در اين روش امكان استخراج گازهاي مفيد از آب و سپس بازيافت آب باقي مانده براي كمك به رشد جلبك ها بيشتر است كه اين امر سبب كاهش بيشتر هزينه ها مي شود .
به گفته سازندگان اين سوخت، راكتور مي تواند به طور مداوم، حدود 1.5 ليتر مخلوط آب و جلبك را در راكتور تحقيقاتي در مدت يك ساعت به سوخت تبديل كند.اين روش جديد گام بزرگي در جهت توليد سوخت هاي گياهي است.
نظر شما:
------------
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]