واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك فعال دانشجويي: مرزهاي فراقانوني براي اقليتها برداشته شود
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه گيلان گفت: وجاهت و حيثيت اقليتهاي قومي و مذهبي در ايران، وجاهت چهره جمهوري اسلامي است، پس بايد خط و مرزهاي خارج از چارچوب قانون براي اقليتهاي ديني، مذهبي و قومي از ميان برداشته شود.
حسن كبيري در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار كرد: ايران مدعي آزادي مذهبي و ديني و همچنين داعيهدار مردمسالاري ديني است، پس بر اساس اين شعار بايد ببينيم امروز اقليتهاي ديني، مذهبي و قومي در چه وضعيتي قرار دارند. متأسفانه محل سكونت آنها كه اغلب در مناطق مرزي كشور است، از وضعيت عمراني و آباداني مناسبي برخوردار نيست.
وي ادامه داد: وضعيت بد معيشتي اقليتها ميتواند موجب ناراحتي آنان از دولتها شود كه اوج اين نارضايتيها را در سالهاي اخير شاهد بوديم. اينگونه اختلافات و ناراحتيها در مراحل اوليه به صورت انتقاد نمود پيدا ميكند و اگر از سمت دولت پاسخ مناسبي نگيرند، ممكن است رفتارهاي راديكالي نيز شكل بگيرد.
اين فعال دانشجويي افزود: نبايد فراموش كرد كه اقليتها هم مثل ما حق راي دارند و حتي در دوران هشت سال دفاع مقدس شهيدان زيادي را در پاسداري از كشور، تقديم كردند.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه گيلان با اشاره به يكي از شعارهاي انتخاباتي حسن روحاني مبني بر بهبود وضعيت اقليتهاي قومي و مذهبي، تصريح كرد: آقاي روحاني در دوران انتخابات به اقليتها و وضع زندگي آنان اشاره كرد و قول بهبود اوضاع را به آنها داد. اقليتها نيز با راي نسبتاً بالايي كه به او دادند حمايت خود را از اعلام كردند، پس امروز حق دارند به دنبال تحقق شعارهاي داده شده باشند.
وي با تاكيد بر ضرورت حمايت از اقليتهاي ديني، مذهبي و قومي گفت: دكتر روحاني ضرورت حمايت از قوميتهاي مختلف و تعامل با آنها را درك كرده است و با انتخاب آقاي يونسي كه چهره آشنايي است، نشان داد در حل اين مساله عزمي جدي دارد.
اين فعال دانشجويي در ادامه اظهار كرد: براي حل معضلات حوزه اقليتهاي ديني و مذهبي، بيش از شعار دادن، به اجرا و عمل احتياج داريم. بايد نيازها و سختيهايي كه آنها بصورت مضاعف احساس ميكنند، شناخته و رفع شود. به طور مثال اقليتها حق دارند مسجد، كليسا يا محل عبادت خود را داشته باشند و در چارچوب قانون و با نظارت وزارت ارشاد، كتاب چاپ كنند.
كبيري در پايان، حل برخي اختلافات مذهبي و قومي را به نفع چهره ايران در عرصه بينالملل دانست و تاكيد كرد: بايد بدانيم تريبوني كه در اختيار اقليتها قرار ميگيرد، صداي ايران را منعكس ميكند، پس اگر آزادي قانوني اقليتها رعايت شود، ميتوان جلوي كشورهايي كه مدعي دموكراسي هستند ولي آن را رعايت نميكنند، ايستاد و مردمسالاري ديني را به آنها نشان داد.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]