واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: فعال سابق دانشجويي در گفت وگو با ايلنا: بازگشت استادان بازنشسته به دانشگاهها از مطالبات جامعه دانشگاهي است
با وجودي كه فعالان دانشجويي زن چه پيش از انقلاب و چه بعد از آن، سهم قابل توجهي در به ثمر رساندن حركتهاي دانشجويي داشتهاند اما در سالهاي اخير ميزان فعاليتهاي آنان رو به كاهش بوده است. فعال سابق دانشجويي در گفت وگو با ايلنا: بازگشت استادان بازنشسته به دانشگاهها از مطالبات جامعه دانشگاهي است
اين فعال دانشجويي، بازگشت استادان بازنشسته به عرصه دانشگاهي را از مطالبات جدي جامعه دانشگاهي دانست و بيان كرد: بازگشت اساتيد مجرب، عالم و كارآزموده كه عموما از گرايش علوم انساني بوده و به واسطه رويكردهاي ويژه دولت آقاي احمدينژاد بازنشسته اجباري شدهاند، مطالبه جدي در جامعه دانشگاهي كشور است.
زهرا عنايتي در گفتوگو با ايلنا، در خصوص عملكرد دولت يازدهم در حوزه دانشگاهها، سرپرستي جعفر توفيقي را نقطه عطفي براي وزارت علوم دانست و اظهار داشت: تحولات بنيادي كه در روزهاي مسئوليت ايشان رخ داد شرايط را سمت وضع مطلوب هدايت كرد. هرچند روند مورد نظر قابل نقد است، اما جرقهاي براي باز شدن فضا و بازگشت نشاط اجتماعي به دانشگاهها بود.
عضو سابق انجمن اسلامي دانشگاه تهران مدت زمان شروع كار دولت تدبير و اميد را براي نقد مناسب ندانست و ادامه داد: هنوز زمان زيادي نگذشته و توقع نميرود كه در اين زمان اندك مطالبات دانشجويان تمام و كمال پاسخ داده شود. اما توجه به وضعيت دانشجويان ستارهدار و روي كار آمدن استادان برجسته دانشگاه در سمتهاي مديريتي وزارت علوم و دانشگاههاي معتبر كشور نقطه روشني در حركت به سمت شرايط مطلوبتر براي جنبشهاي دانشجويي است.
اين فعال دانشجويي، بازگشت استادان بازنشسته به عرصه دانشگاهي را از مطالبات جدي جامعه دانشگاهي دانست و بيان كرد: بازگشت اساتيد مجرب، عالم و كارآزموده كه عموما از گرايش علوم انساني بوده و به واسطه رويكردهاي ويژه دولت آقاي احمدينژاد بازنشسته اجباري شدهاند، يك مطالبه جدي در جامعه دانشگاهي كشور است.
عنايتي در خصوص فعاليتهاي زنان در عرصه دانشگاهي خاطرنشان كرد: با وجودي كه فعالان دانشجويي زن چه پيش از انقلاب و چه بعد از آن، سهم قابل توجهي در به ثمر رساندن حركتهاي دانشجويي داشتهاند اما در سالهاي اخير ميزان فعاليتهاي آنان رو به كاهش بوده است. اگرچه كاهش اقبال به فعاليت هاي مدني پديده اي مسري بوده اما اين مسئله بيش از مردان دامنگير جامعه زنان بوده است.
وي ادامه داد: بخش اعظم اين كاهش فعاليت را به فضاي حاكم برفعاليتهاي دانشجويي برگردد. ساختار فعاليتهاي دانشجويي از حيث زمان، مكان و نوع آنها، غالب دختران دانشجو را از حضور در عرصه فعاليتهاي جدي اجتماعي دور مي كند. با اين حال در چند سال گذشته تلاشهاي جدي فعالان زن در دانشگاه براي به دست آوردن سهم خود از اثرگذاري و اثربخشي مسير را براي نسل جديد دانشجويان باز كرده اما اين فضاي ايجاد شده زماني تثبيت خواهد شد كه براي بهره برداري از اين پتانسيل فراهم شده و لازمه آن بسترسازي صحيح براي رشد و بالندگي تشكل هاي دانشجويي است.
عضو سابق شوراي انجمن اسلامي دانشگاه تهران عدم وجود بسترهاي لازم براي فعاليتهاي دانشجويي را يكي از عوامل موثر بر كاهش فعاليتهاي زنان در دانشگاهها دانست و تصريح كرد: شجاعت و جسارت زنان براي ورود به اين چنين فعاليتهايي اگرچه مهم است،اما تداوم و استمرار حركتهاي دانشجويي نيازمند فضايي براي پرورش توانمنديهاي زنان و استفاده از اين مهارتهاست. شايد يكي از دلايلي كه امروزه در سطوح بالاي سياسي، اجتماعي و اجرايي حضور زنان بطور جدي پيگيري نميشود، نبود بسترهايي است كه در زمان لازم امكان ايجاد شرايطي براي تجربهاندوزي و آزمون و خطا باشد و تشكلها و نهادهاي دانشجويي بهترين فرصت براي آماده شدن زنان در محيطي امن براي ورود به عرصه جدي فعاليت پس از اتمام تحصيلات است.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]