واضح آرشیو وب فارسی:ايران: گزارش نقشه راه دولت يازدهم براي راهآهن ترسيم شد تزريق سالانه 3 هزار ميليارد تومان در حوزه ريلي
در مراسم نكوداشت فعالان بخش خصوصي حوزه ريلي، از برنامههاي دولت تدبير و اميد براي توسعه صنعت ريلي در كشور رونمايي شد.
به گزارش ايران، اين مراسم كه روز 27 آذر با حضور وزير راه و شهرسازي، مديرعامل راهآهن و جمعي از فعالان بخش خصوصي در حوزه ريلي برگزار شد، عباس آخوندي از عوض شدن نقش دولت و بخش خصوصي در اقتصاد كشور خبر داد و گفت: خصوصيسازي فقط واگذاري بنگاه دولتي نيست بلكه به معناي كاهش دخالت دولت در امور و كاهش كنش گري اقتصادي است.
وي با اشاره به مقررات مختلف دست و پا گير در عرصه اقتصادي از تلاش در جهت مقررات زدايي براي حضور بيشتر بخش خصوصي در اقتصاد و بويژه صنعت حمل و نقل خبر داد و افزود: براي ايجاد محيط جذاب اقتصادي بايد دولت را كنترل كنيم.
آخوندي ادامه داد: قبل از اينكه وارد بودجه سال 1392 شويم از شركت راهآهن درخواست كردم تا كارايي در اين بخش را افزايش دهند و افزايش قدرت شركتهاي حمل و نقل ريلي از جمله راهكارهاي اين موضوع است. آخوندي اظهار كرد: در لايحه بودجه سال آينده پيشبيني لازم براي كاهش حق دسترسي در حمل و نقل ريلي صورت گرفته است، ضمن آن كه در فاز دوم هدفمندي يارانهها قدرت رقابتپذيري حوزه ريلي در برابر جاده افزايش خواهد يافت. وي تصريح كرد: بايد دسترسي بخش خصوصي به منابع ريالي صندوق توسعه ملي را فراهم كنيم چراكه سالانه براي خريد واگن باري و مسافري و توسعه تجهيزات و خدمات وابسته نياز به 3000 ميليارد تومان اعتبار داريم. وزير راه و شهرسازي افزود: سياست رقابت بين ريل و جاده را به نفع ريل تغيير ميدهيم و به كمك بخش خصوصي شاهد رفاه بيشتر در دسترسي به شبكه حمل ونقل ريلي خواهيم بود.
تدوين 10 برنامه براي توسعه حمل و نقل ريلي
در ادامه مراسم نكو داشت روز حمل و نقل ريلي، محسن پورسيد آقايي، مديرعامل راهآهن از تدوين 10 برنامه اصلي براي افزايش ظرفيت ناوگان ريلي در حوزه بار و مسافر و توسعه ريلگذاري در كشور خبر داد. وي افزايش جابهجايي مسافر در بخش ريلي از 27 درصد به 7/40 درصد تا سال 96 و افزايش حمل بار از 34 به 64 ميليون تن در همين مدت را هدف اصلي از گسترش صنعت ريلي در دولت يازدهم عنوان كرد. پورسيد آقايي با اشاره به اينكه 73 هزار ميليارد تومان بودجه براي تحول حوزه ريلي نياز است، گفت: براي اجراي برنامههاي فوق ظرف 8 سال (دو دولت آينده) بخش خصوصي بايد 24 هزار ميليارد تومان در بخش ناوگان باري، مسافري و لكوموتيو سرمايهگذاري كند. معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه بايد بتوانيم حدود
يك ميليارد يورو از منابع صندوق توسعه ملي براي توسعه حملونقل ريلي استفاده كنيم، گفت: محاسبات نشان ميدهد ظرف هشت سال 56 هزار ميليارد تومان صرفهجويي سوخت حاصل خواهد شد. پورسيد آقايي با اشاره به اينكه 10 سياست و رويكرد در حوزه حملونقل ريلي به دولت ارائه شده است، گفت: بازگشت منافع حاصل از صرفهجويي سوخت ريلي به بخش مربوطه، اعطاي مشوقهاي سرمايهگذاري و متوازن كردن حق دسترسي ريل و جاده، رفع گلوگاههاي بخش ريلي و افزايش بهرهوري خطوط كنوني، احداث خطوط حومهاي در اطراف شهرها، احداث خطوط مسافري سريعالسير، احداث 3000 كيلومتر خط دوم و 350 كيلومتر خطوط صنعتي، برقي كردن مسيرهاي دوخطه مانند تهران- مشهد، بافق -بندرعباس و درود - انديمشك، تقويت كريدورهاي بينالمللي براي توسعه ترانزيت، افزايش سرعت قطارهاي مسافري به متوسط 140 كيلومتر و استفاده از فناوريهاي نوين در راهآهن 10 سياست و رويكرد ارائه شده به دولت است. وي همچنين از افزايش سرعت قطارهاي تهران-مشهد به 140 و 160 كيلومتر در ساعت خبر داد و گفت: با اين كار زمان سير تهران تا مشهد 2 تا 5/2 ساعت كاهش پيدا كرده است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]