تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اولین چیزی که از انسانها سؤال می شود، نمازهای پنج گانه است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803638839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعزيرات حكومتي و جامعه اصناف چرا مواد غذايي ارزان نمي‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تعزيرات حكومتي و جامعه اصناف چرا مواد غذايي ارزان نمي‌شود؟


پرسش افكار عمومي از سازمان حمايت از مصرف‌كنندگان،

كاهش تورم نقطه به نقطه در ماه‌هاي اخير، پيش‌بيني‌هاي مثبتي از روند نرخ‌ها در بازار به همراه داشته است به همين دليل ديگر از تقاضاي كاذب و احتكار خبري نيست. كاهش بهاي دلار نيز شرايط را براي كاهش هزينه‌هاي توليد فراهم كرده است. در اين شرايط اما همچنان بازگشت قيمت مواد غذايي متوقف مانده است.

* آشنايي با سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان

به عقيده رئيس اتحاديه بنكداران مواد غذايي، شرايط براي ارزان‌شدن بسياري از كالاهاي مصرفي فراهم شده است اما برخي توليدكنندگان در برابر كاهش قيمت‌ها مقاومت مي‌كنند.

به‌گزارش همشهري، سال گذشته با افزايش لحظه‌اي بهاي دلار و رشد هزينه‌هاي توليد، شرايط دشواري به توليدكننده و مصرف‌كننده تحميل شده بود در اين موقعيت رفتار مصرف‌كنندگان نيز تغيير يافته بود به‌گونه‌اي كه براي خريد از يكديگر سبقت مي‌گرفتند و معمولا فراتر از نياز عادي خود، خريد مي‌كردند تا انبارهاي خانگي نيز از كالاهايي كه به‌طور روزانه افزايش قيمت مي‌يافتند پر شود. اين افزايش تقاضا نيز در كنار افزايش هزينه‌هاي توليد شرايط را براي گران‌تر شدن كالا فراهم مي‌كرد. در ماه‌هاي اخير اما شرايط به كلي معكوس شده است. مصرف‌كنندگان با اميد به كاهش قيمت‌ها ترجيح مي‌دهند به اندازه نياز روزانه خود خريد كنند.

كاهش قيمت دلار نيز چشم‌انداز مثبتي از كاهش قيمت مواداوليه و كاهش هزينه‌هاي توليد ايجاد كرده است. تحريم‌هاي بين‌المللي شرايط بهتري براي توليدكنندگان فراهم آورده است. مجموع اين شرايط در همين ماه‌ها نيز اثر مثبتي بر هزينه‌هاي توليد گذاشته است اما به اعتقاد كارشناسان اقتصادي اصل چسبندگي قيمت‌ها هنوز اجازه كاهش محسوس قيمت‌ها را در بسياري از كالاهاي صنعتي نداده است، هرچند قيمت برخي كالاها نظير گوشت، مرغ و تخم مرغ ثابت مانده است، احتمال كاهش برخي مواد غذايي به‌ويژه مواد بسته‌بندي‌شده چندان دور از ذهن نيست.

رئيس اتحاديه بنكداران تأكيد كرد كه برخي توليدكنندگان چون سال آينده بايد به‌خاطر افزايش حقوق، ماليات و هزينه سوخت قيمت‌ها را افزايش دهند از حالا در برابر كاهش قيمت مقاومت مي‌كنند.

قاسمعلي حسني گفت:‌ قيمت مواد غذايي ازجمله شكر، برنج، روغن، چاي، حبوبات و اقلام پرمصرف بايد كاهش يابد. قيمت شكر در مردادماه بدون كارشناسي 46درصد افزايش يافت و هم‌اكنون در بازار 200تومان كمتر از قيمت دولتي به فروش مي‌رسد. بهاي يكهزار و 900توماني براي اين كالا كاذب است.

وي مي‌افزايد: شكر به‌عنوان كالايي استراتژيك كه به‌عنوان مواداوليه در بسياري از كالاها كاربرد دارد، مي‌تواند با كاهش قيمت شرايط را براي ارزان شدن بسياري از كالاهاي ديگر فراهم آورد. به گفته اين فعال بازار، بيش از يك ميليون تن برنج و هزاران تن حبوبات در انبارها داريم كه اگر با كاهش قيمت عرضه نشود، ماه‌هاي آينده دچار مشكل مي‌شود. قيمت چاي نيز 13هزارتومان برآورد مي‌شود اما 15هزار و 300تومان به فروش مي‌رسد.

قيمت ماهي هم از 10هزار تومان به 6هزار تومان رسيده اما قيمت تن ماهي تغيير نكرده است. به گفته حسني، جوايز كلاني كه براي خريد اين محصولات داده مي‌شود از جيب مصرف‌كننده است. در اين شرايط به‌نظر مي‌رسد دستگاه‌هاي نظارتي و متولي تنظيم بازار مانند وزارت صنعت، سازمان تعزيرات و اتحاديه‌هاي صنفي بايد به‌طور جدي بر روند قيمت‌ها در بازار نظارت داشته باشند.

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن