واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: لطيفه گويي مقامات آل سعود
بخش سياسي خارجي
" محمدبن نواف بن عبدالعزيزآل سعود" سفير عربستان سعودي در انگليس اخيرا ضمن نگارش مقاله اي در روزنامه نيويورك تايمز، نارضايتي شديد رياض از سياستهاي جديد واشنگتن و برخي كشورهاي غربي را در منطقه اعلام كرده است. وي سياستهاي آمريكا درخاورميانه راباعث ايجاد بي ثباتي درمنطقه خوانده و افاضه كرده است كه عربستان مجبوراست ازاين پس درسياستي تهاجمي تربه تنهايي دربرابرآنچه كه خطربرنامه هسته اي ايران خوانده ونيزحكومت بشاراسد سوريه بايستد:
"عربستان مجبوراست از اين پس به تنهايي در برابر برنامه هسته اي ايران وجنگ داخلي درسوريه بايستد و نمي توانددربرابرتوافق غرب باا يران وعدم مداخله جدي وموثر نظامي درسوريه،ساكت وبي عمل باشد!
"ناز و غمزه فرزندان عبدالعزيز براي واشنگتن به مانند صحنه اي كمدي و خنده دار در لابه لاي فيلمي سراسر هيجان و خنده مي ماند! به نظر مي رسد سفير عربستان در انگليس، سفارت رياض در لندن را با دربار سعودي يا بيابانهاي بي آب و علفي كه همواره قرق سران آل سعود بوده، اشتباه گرفته است. به راستي رياض از كدام مسئوليت سخن
مي گويد؟ مگر سفير عربستان در لندن به ياد ندارد كه پس از وقوع حادثه 11 سپتابر 2001 و متهم شدن چند تبعه سعودي نسبت به آتشبازي در برج هاي دوقلو چه اتفاقي در رياض افتاد؟ مگر
صحنه هاي التماس و تضرع پادشاه عربستان به پاي جرج بوش رئيس جمهور آمريكا را مي توان از ياد برد؟ مگر سعوديها به ياد ندارند كه زمان بر سر كار آمدن اوباما چگونه از ترس حضور دموكراتها و احياي دكترين تزييني حقوق بشر كارتر توسط رئيس جمهور جديد آمريكا چگونه به صورتي ناشيانه و سريع دست به ايجاد اصلاحاتي مضحك در كشور خود زدند؟ شايد بهتر باشد سفير عربستان در انگليس حوادث سال 2007 لبتان را نيز به خاطر بياورد. در آن زمان پس از تشديد درگيريهاي داخلي لبنان و در حالي كه اعضاي جريان غربگراي 14 مارس در بيروت به شدت خواستار دخالت رياض در لبنان بودند با فرار سفير رياض از بيروت مواجه شدند! مگر سران آل سعود به خاطر ندارند كه در جريان رقابتهاي انتخاباتي عراق چگونه دلارهاي نفتي متعلق به ملت فقير خود را به پاي اياد علاوي و بازماندگان صدام و طارق عزيز در عراق ريختند و در نهايت ناچار به تحمل صداي شيپور شكست مهره هاي خود در بغداد شدند؟مگر سران آل سعود ميلياردها دلار صرف پرورش تروريستهاي وحشي و آدمخوار در سوريه نكردند؟ مگر بندر بن سلطان رئيس دستگاه امنيتي عربستان به مقامات غربي تعهد نداده بود كه در عرض چند ماه پس از آغاز درگيريها در سوريه حكومت اسد را ساقط كند؟! مگر قرار نبود در انتهاي سال 2011 ميلادي شهرهاي "حلب"،"حمص"،"حما"و "درعا" به لحاظ سياسي و نظامي در كنترل عوامل آل سعود باشد؟!به راستي كدام يك از توهمات سران آل سعود تا كنون به حقيقت پيوسته است؟ بهتر است سران سعودي در چنين موقعيتي به جاي سخن گفتن در خصوص توافقنامه ژنو به فكر وضعيت آشفته دربار خود باشند تا هر بار با انتشار اخبار مربوط به سكته يا سرطان وليعهد و پادشاهشان به لرزه نيفتند!
بازي سعوديها در خاورميانه به اندازه اي مضحك است كه حتي خود مقامات دربار نيز قدرت تشريح آن را ندارند. در شرايطي كه منطقه خاورميانه به سبب مداخله جويي واشنگتن،لندن و پاريس به كانوني ناآرام تبديل شده است، وجود كشوري كه اظهارات سياستمدارانش بتواند منجر به خنده و انبساط خاطر كشورهاي منطقه شود بسي غنيمت است. از اين رو بايد مقامات افراطي دربار سعودي را نسبت به نگارش مقاله و يادداشت در رسانه هاي غربي بيش از اين تشويق كرد و حتي هزينه حق التحرير مقالات آنها را نيز متقبل شد! البته به مسئولين رسانه هاي غربي نيز توصيه مي شود اظهارات افرادي مانند " محمدبن نواف بن عبدالعزيز آل سعود" را به همراه عكسي دفورمه از آنها در بخش مربوط به سرگرمي و طنز رسانه هايشان پوشش دهند تا لااقل تعداد بازديد مخاطبان از آن بيشتر شود.
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]